Ötvös Tibor

James Cameron 3D-s tervei

James Cameron szerelmes lett a 3D-be és az egyik interjújában kijelentette, hogy az Avatar befejezése után rögtön nekikezdenek a Titanic 3D-be konvertálásának és utána akár a Terminator 2: Az ítélet napja következhet.

James Cameron alig forgatott pár mozifilmet, mégis a mai napig izgalomban tudja tartani a nézőket. A Titanic után mindösszesen a Sötét angyal című sorozat első részét, illetve pár víz alatti dokumentumfilmet (köztük a nálunk jelenleg is futó Titanic 3D-t) forgatott rendezőként. Az Avatarral azonban már évek óta a figyelem középpontjában van ám Cameron már az utána következő terveire gondol.

"Elkészítjük a Titanic 3D-s változatát" - árulta el a rendező. "Már elkészítettünk egy másfél perces klippet, mely lélegzetelállítóra sikeredett és ezért elhatároztam, hogy 2010-ben ezzel a projekttel foglalkozom majd. Hozzáteszem: nem forgatjuk újra, nem lesznek benne soha nem látott jelenetek, ez csak egy konvertálás lesz."



Ezután megkérdezték tőle, hogy az olyan klasszikusokat, mint A bolygó neve: halál vagy a Két tűz között is látható lesz az új technológiával, Cameron pedig nagyon egyértelműen válaszolt. "Tudja, azon gondolkodunk, hogy a Terminator 2: Az ítélet napja lesz az utána következő projekt, mert szerintem az a film kiállta az idő próbáját."

"A bolygó neve: halál a maga idejében remek kis film volt, ám vizuálisan nem állja már meg a helyét. A Terminator 2 viszont igen, az effektek a mai napig élethűnek hatnak. A Két tűz között átdolgozása teljességgel ki van zárva."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mihály #11
    és akkor ezekszerint a terminator 2-t is fogják adni a mozikban 3d-be ugye?
    az kurva kurva kurva kurva jó lesz szerintem!!!!!!!!! mindig is arról álmodoztam milyen jó is lenne megnézni a mostani mozikban a régi jó filmeket!!
  • asztosz #10
    Valószínűleg mivel a filmjeiről van szó, a saját szívügyének tekinti a dolgot, az is feltételezhető, hogy az általa kifejlesztett 3D-s technikával / amit az Avatar-ban fogunk látni/ fogják felfrissíteni a filmeket, így elég sok köze van hozzá!
  • gErIbÁ #9
    Teljes egyetértés az előttem szólóakkal az Aliens még mái napig egy favorit és az én szememben az egyenrangú a T2-vel perig van pár év különbség közötük az lenne a legjobb ha mind a két filmet megcsinálná de természetesen örülünk mind a két alkotás közül bármelyiknek ,az új alien vs predator filmekről meg anyit ha tényleg komolyan gondolták volna nem no name rendezőkkel és színészekkel csinálták volna meg mert valjuk be Arni is a Ragadozó első részében már befutott a terminator első részével vagy a conannal és nem is beszélve a comandórol és persze a ragadozó kettőben Danny Glover a halálos fegyverrel (szerintem)
  • kukacS3K #8
    ahhoz minek kell cameron hogy egyszerűen átkonvertálják az egészet?
  • FNorberto #7
    Az Bolgyó neve: Halál mind a mai napig az egyik legjobb film, és nem csakvizuálisan. Az AVP-s fosok pedig még szarabbul is néztek ki.
  • sandor8206 #6
    az az első rész
  • blakshep #5
    nagyon jó film ,de azért ezzel vitatkoznék,pl ahogy kijön a kisélien a fickó hasából és végigmasíroz az asztalon, az azért elég vicces.
  • bitbandita #4
    Szerintem az Alien2 is kiállta az idő próbáját, sokkal jobban örülnék neki mint a T2-nek.
  • Lipi1980 #3
    Azért nem fog új filmbe, mert az őnála igen sok idő vesz igénybe. Ha most nekifogna, akkor talán 2020-2025 környékén kész is lenne vele.
    Bár biztos a hatalmas igényességnek és precizitásnak köszönhető ez a nagy időszükséglet :):):)

    Biztos durva lesz a T2 3D-ben...
  • Zombee #2
    Szerintem a Bolygó neve halál éppúgy kiállta az idő próbáját látvány tekintetében is. Az AvsP részek semmivel sem voltak jobbak látvány terén sem, pedig 20 évvel később készültek.