MTI

Füstbomba akadályozta meg a Brüno kijevi bemutatóját

Füstbombával hiúsították meg ismeretlenek szerda este Kijevben az Ukrajnában betiltott Brüno című film nem hivatalos bemutatóját.

A Sacha Baron Cohen főszereplésével készült, egy divatőrült meleg osztrák riporter amerikai kalandjait bemutató filmet zárt körben vetítették volna a Purity nevű magánmoziban. A nagy érdeklődéssel várt, az interneten beharangozott késő esti bemutatóra a fiatalokból álló közönség mellett újságírók is összegyűltek. A magukat "haladó fiatalok csoportjaként" aposztrofáló szervezők a vetítés előtt sajtókonferenciát tartottak, amelynek a végén valaki füstbombát dobott a nyitott ablakon át a moziterembe - adták hírül csütörtökön internetes ukrán hírportálok.

A sűrű füst elől az utcára kitódult nézőknek a szervezők azt ígérték, hogy a terem kiszellőztetése után levetítik a filmet, ám ekkor a mozi elektromos hálózata mondta fel a szolgálatot. A film bemutatását így csütörtök estére halasztották. Brünót az eredeti tervek szerint 2009. július 23-tól kezdték volna vetíteni az ukrán mozikban, ám az ukrán művelődési és idegenforgalmi minisztérium filmbíráló bizottsága betiltotta a terjesztését és bemutatását Ukrajna egész területén. A testület a döntését azzal indokolta, hogy Cohen filmje az "aberrált viselkedést népszerűsíti és trágárságok hangzanak el benne".

A film miatt korábban Ausztriában is tiltakoztak, mondván hamis képet mutat az országról. A szabad szájú, gúnyolódó áldokumentumfilmeket gyártó Sacha Baron Cohen produkciói egyébként sokakban keltenek ellenérzéseket, a kazah riporter tengerentúli túráját "megörökítő" Borat kapcsán annak idején a kazahok tiltakoztak a róluk sugallt hamis kép miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #5
    Aki nem érti meg Cohen filmjeinek a mögöttes tartalmát, az mindössze a saját értelmi képességeiről állít ki szegénységi bizonyítványt. Ez van.
  • bladesoft #4
    LOL az a vicces hogy amelegszervezetek és zsidóközösségek is felszollaltak ellen.... :D Na most akkor kinek is propagálja az életstilusát? Az biztos csak a nagyon buta öntelt és gonosz emberek nem tudnak magukon nevetni.Ez a film kb annyira veszélyes mint a Dragonball.... hisz hitler is azt nézte lefekvés elött és látjátok mi lett belöle :D
    De nem baj majd egyszer nyitottak leszünk a humorra is bármilyen formában érkezik is...
  • Dynamic #3
    A testület a döntését azzal indokolta, hogy Cohen filmje az "aberrált viselkedést népszerűsíti és trágárságok hangzanak el benne".

    Istenem, nem jött le nekik, hogy nem a valóságot látják, hanem egy komédiát? A trágárság meg aztán tényleg lol kategória.
  • Herczi #2
    "aberrált viselkedést népszerűsíti" Hát én a filmet nem láttam, scak a Da Ali G Showt, de ott úgy égeti, a sok divatmániást, hogy öröm nézni. Nagyon buta embereket talál meg, szóval kétlem, hogy ez népszerűsítés, épphogy az ellentetje.

    PL: http://www.youtube.com/watch?v=0HgB6j2l52Q

    :D
  • kukacS3K #1
    hogy lehet betiltani egy filmet? manapság azért ez már elég durva... ukrán idióták