Szekeres Viktor

Újabb európai rendezőt szippantott el Hollywood

Mi is megtapasztalhattuk Antal Nimród esetében, hogy ha Hollywood tehetséget szimatol valahol a világban, akkor azt azonnal megpróbálja felszippantani, a rendezők jó része pedig örömmel dönt úgy, hogy inkább forgat amerikai stúdiófilmet, mint önmegvalósít odahaza.

Megannyi brazil, német és mexikói rendező után az Álomgyár egy svédet próbál megzabolázni, mégpedig azt a Tomas Alfredsont, aki az Engedj be című vámpírhorrorral robbant be az élvonalba. A sok helyen az év horrorjának választott filmjét Amerika 2010-re fogja feldolgozni.

Alfredson új filmje, immáron Amerikában, ahogy írtuk, egy stúdiófilm lesz, mégpedig ismét csak egy adaptáció: John Le Carre hidegháborús regényét, az Árulót (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) fogja feldolgozni. A történet egy nyugalomba vonult angol hírszerző tisztről szól, akit megkérnek arra, hogy térjen vissza és derítse ki, hogy melyik volt kollegája orosz kém.

A történetből egyébként 1979-ben készült már egy tévés minisorozat, melyben Alec Guinness volt a főszereplő. (A színész a filmet a Csillagok háborúja és a Birodalom visszavág között forgatta.) A tervek szerint az új adaptáció producerei Tim Bevan és Eric Fellner lesznek, a forgatókönyvet pedig a Frost/Nixon és a Királynő írója Peter Morgan fogja készíteni. A forgatás 2010-ben kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szolnokboy1 #1
    "aki az Engedj be című vámpírhorrorral robbant be az élvonalba."

    nem is horror.