Ötvös Tibor

Csalódást keltő Jégkorszak 3 nyitány

Elmaradt a trónfosztás, hiszen a Jégkorszak 3: A dínók hajnala messze az elvárások alatt teljesített és a Transformers 2 a komoly visszaesése ellenére is képes volt megtartani az első helyet.

Szerencsére azonban még nem kell temetni Manny és Sid kalandját, hiszen - bár a 41,6 milliós nyitány a franchise leggyengébb premiereredménye - világszinten mégis imádják a Jégkorszak lakóit. A 90 millióba fájó animációs mese hazájában eddig 66 milliót hozott össze, ehhez jön a 148 milliós többi bevétel és máris duplázott a mese. Hazájában biztosan átlépi a 100 milliót is, de valószínű mégis ez lesz a széria leggyengébben jövedelmező része.

A robotok szerelmesei sem örömködhettek, hiszen - bár kedvenceik 42,3 millióval megőrizték a vezető pozíciót, ám - a 61%-os visszaesés nagyon magas. Mondjuk tegyük rögtön hozzá, hogy volt honnan zuhanni. Mindenesetre a Transformers 2: A bukottak bosszúja 591 milliós összbevételnél tart és valószínű a héten beéri az első rész 708 milliós eredményét.


Brüno

A harmadik premier Michael Mann nevéhez fűződik, aki legújabb, Közellenségek című filmjéhez megnyerte Johnny Deppet és Christian Bale-t és ezzel ki is érdemelte a harmadik helyet és a 25,27 milliós nyitányt. A film 100 millió dollárba került, aminek visszatermelésére elég kicsi az esély. Mindenesetre a gengsztermozi 40 milliónál jár, szóval még akármi lehet belőle.

A mostani hét minden bizonnyal egy osztrák meleg divatikonról szól majd. Sacha Baron Cohen legújabb filmje, a Brüno a héten kezdi meg világhódító karrierjét és a Borat példájából tanulván a konkurens stúdiók nem is nagyon próbálkoznak saját premierjeikkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nethyrrea #16
    szerintem teljesen jó volt a 3, többet röhögtem a poénjain mint az első kettőn együttvéve. és még plusz egy jópont hogy nem énekelnek benne. a kettő trillázó dögkeselyűitől majdnem lefordulam a székről anno.
  • winnie #15
    "Aki nem ért hozzá annak minden 3d ami nem 2d. mint nekem is."

    van 3d és 2d. ami nem 2d az 3d. ezzel nincs gond.

    más.

    van imax és normál mozi. ami nem normál, az (lehet, hogy) imax.

    ezeket nem kell összemosni.

    imax és normáls mozi lehet 2d és 3d.

  • winnie #14
    akkor vesd össze az első 5 napot, ha már hosszú hétvége.

    a 2. rész még tavasszal is, még nem ünnepi hétköznapokkal is 10M-val többet hozott + infláció.

    csalódást keltő nyitány, főleg, ha azt nézzük, hogy a mozik fele 3D-s volt, vagyis többe került.
  • kandeláber #13
    Hát azért a Jégkorszak 3 első hétvégi eredményét nem szabad összevetni az előző kettőével. Azokat tavasszal mutatták be pénteki napon, ezt meg nyáron szerdai napon. A szerdai premier miatt természetes, hogy a hétvégén kevesebben mentek megnézni, ráadásul nyáron a hétvégék gyöngébbek, mint tanítási időszakban, a hétköznapok viszont sokkal erősebbek. Az első 7 nap bevételét összehasonlítva már nem rossz a helyzet: a 3 bevétele alig másfél millióval marad el a 2-től.
  • Vogel #12
    Aki nem ért hozzá annak minden 3d ami nem 2d. mint nekem is.
  • winnie #11
    hát, az első két részben én is eltekintettem volna a kötelező tanító szándéktól, szájba rágástól. túl amerikai dolog lett nekem, ami 10 percben frenetikus, de sajnos (vagy másnak szerencsére) egész estét kellett faragni belőle.

    de szerencsére egyre több a nem-amerikai amerikai animációs film.
  • Narxis #10
    Nekem tetszett, jót szórakoztam mikor megnéztem, többet nem is várok egy filmtől/animációs filmtől. A magvas gondolatok bemutatását más alkotásokra bízom.
  • winnie #9
    egyébként ez az a sorozat, amiben mindig bízik az ember és mindig csalódik. az első, gyenge rész után jött egy közepes, de jobb második, de a harmadik mmegint gyenge let sajnos:(
  • winnie #8
    "Valaki mondja már meg nekem, hogy a Jég3-at mindenhol 3D-ben adják (szemüveggel?) vagy csak az IMAX moziban? E"

    felejtsük már el, hogy a 3d az imax. a 3d 3d, az imax imax.
  • Gerygrey #7
    Köszi, ezt eddig nem tudtam.

    Egyébként Motkány a makkos állat (Scrat tükörfordítása, ami squirell-rat = mókus-patkány = motkány)