Szekeres Viktor

Még nem tudni, hogy lesz-e magyar Avatar-IMAX

Netes körökben mindenképpen az év egyik legvártabb filmjének számít a Titanic-kal hollywoodi halhatatlanságra szert tett James Cameron új mozija, az Avatar, mely akár a mozizás egy új dimenzióját is elhozhatja.

A scifi, ha már egyszer történelmet akar írni, természetesen 3D-s és IMAX-verzióban is látható lesz Amerikában, de a nagy kérdés az volt, hogy itthon milyen megjelenítésben gondolkodik a forgalmazó: csak 3D-s verziót látunk, mint a térhatású horrorok (Véres Valentin 3D, Végső állomás 3D) esetében, vagy lesz kétdimenziós Avatar is a 3D-re "nem képes" mozikban, mint a legtöbb 3D-s animációs alkotás esetében.

Nos, egyelőre a legfontosabb kérdés nem dőlt el, de a hírek szerint annak sem kell aggódnia, aki nem lakik 3D-s digitális verziót lejátszani képes mozi közelében, ugyanis hagyományos kópián is meg lehet majd tekinteni az Avatart. Az, hogy vajon a hazai IMAX-moziban látható lesz-e az IMAX-verzió csak szeptember környékén fog eldőlni. (Ja, és nem feledni: a film magyar címe Avatar lesz, nem Avatár. Megpróbáljuk ezentúl mi is helyesen írni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • giga123 #8
  A film nem is de a belőle készülő játék kurva jó lesz ugyanis az Ubisoft készítí és adja ki. És természetesen a Játék készítése alatt James Cameron is felügyel.
  Én a 3/d-és filmeket annyira nem szeretem például egy Harry Potter filmet nem néznék meg 3/D-sen mert azzal szerintem elrontanák. De ijen rajzfilmeket meg animációsókat mint PL: Jégkorszak 3-om azokat szivesen.
 • morden #7
  Kicsit túlgondolt lett az első hozzászólásom, csak annyit akartam közölni , hogy moziba én azért nézném meg, mert a 3D másfajta élményt nyújt mint a régi 2d. Az hogy a fényképezőgép és a pc selejtezés hogy jött ide merő homály számomra.
 • pauly #6
 • Drakeamarth #5
  Infódús cikk, gratulálok. Megtudtuk, hogy még nem tudjuk, amit tudnunk kell.
 • Inquisitor #4
  Azért ez nem teljesen igaz. Ugyebár most sorjáznak a 3D TV (TFT/Plazma) készülékek, 3D monitorok, és már mobiltelefonból is van kint 3D kijelzős forgalomban. Max. mi még vagy nem látjuk értelmét, vagy nem tudjuk/akarjuk megfizetni az árát.

  Imax film meg nem feltétlen 3D, ami meg 3D az nem feltétlen Imax. Azért Cameron saját 3D rendszere sem egy Imax verzió ... nekem megfelel sima 3D moziban is. :)
 • pixx #3
  Remélem a kamerádat, és a fényképeződet is kivágtad az ablakon a pcddel együtt, azok is ilyen szar 2d-s technikát használnak. Istenem...
 • cateran #2
  -megértő bólogatás- Még sima moziba sem tud mindenki eljutni,3d-s meg van 7 db az országban? Gondolom tv-t se nézel,monitor elött se ülsz hisz azok is 2d-sek...
 • morden #1
  REmélem lesz 3D-s /Imax verzió mert a hagyományos mozi felett már eljárt az idő szerintem, 2d-s filmért nem is adnék pénzt, de 3D-ért szívesen fizetek (észerű árat mindenképpen)