Szekeres Viktor

A Tűzvonalban készítőinek új sorozata

Bár a Tűzvonalban közönségsikeréhez nem férhetett kétség, az akciósorozat nézettsége is jó volt, az MTV úgy döntött, hogy 2 évadot követően vasárnap estéről péntekre helyezi a sorozatot, amivel ki is mondta annak halálos ítéletét. Szerencsére a megszüntetett széria készítői nem lankadnak, új projektbe fogtak.

Fonyódi Tibor legújabb projektje a Géniusz, az alkimista lesz, melyből nyáron forgatnak le 3 epizódot Pécs városában, s a kedvező fogadtatás esetén a felvezetést újabb 10-13 epizód követheti, ami a sorozat első évadját jelentené. (Természetesen a kezdő 3 rész egy teljes történetet adna ki, így a nézőknek nem kell félniük attól, hogy az MTV esetleg nem kér a folytatásból.


A regényeit Harrison Fawcett álnéven publikáló 44 éves scifi-író ezúttal megpróbál kedvenc műfajához hűen kissé elrugaszkodni a földtől, s a Tűzvonalban realizmusával ellentétben, ezúttal a misztikus tematikát pendítené meg, persze továbbra is rejtélyközpontú tálalással. A krimiben olyan színészek alakítják a főbb szerepeket, mint Blaskó Péter, László Zsolt, Alföldi Róbert vagy Stohl András.

A (mini)sorozatot a Magyar Televízió 70 millió forinttal, míg a Magyar Mozgókép Közalapítvány ugyanennyivel támogatja. A végső költségvetés 250 milliós lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #9
    Tudtak biztosítani.
    A nézettségre hivatkozva állították le. Elég elolvasni a korábbi, ezen sorozattal foglalkozó cikket.
  • winnie #8
    a tűzvonalbanra nem volt annyi pénzük. erre van. más műsorra is van. de arra nem tudtak keretet biztosítani.
  • kicsizoz #7
    Azt nem értem, hogy a tűzvonalban leállításakor részben pénzhiányra hivatkozott az M1, akkor most honnan lett 70 millájuk egy 3 részes sorozatra?
  • IMYke2.0.0.0 #6
    Hétköznap esténként az m1-en megy a sorozat ismétlése - én minden estémet hozzáigazítom.
  • blessyou #5
    én csak pár részt láttam a Tűzvonalban-ból,de meggyőzött. Igényes volt, és ami nekem fontos, tök hitelesnek tűnt az egész. Mintha valós eseményeket néztem volna, nem volt teletűzdelve effektekkel, hihetetlen akciójelenetekkel. Szal pár rész alapján nekem tetszett a dolog.

    Ez az új sci-fi sorozat is érdekel, ha lesz olyan igényes, mint a tűzvonalban, akkor simán vevő leszek rá. még z is lehet, hogy újra nekiállok tévézni:)
  • m minnifield #4
    menj fel a www.tuzvonalban.com -ra, regisztrálj, és megnézheted az összes részt. már nekem is tervbe van véve, sok jót hallottam róla.
  • Wittgen #3
    Elég jó sorozat volt a Tűzvonalban. Simán lepipálta nálam sok amcsi általam nézett sorozatot (pl gyilkos számok, csi, stb). Hál isten nem a béka segge alatt volt a színvonala, mint a többi magyar készítésű produkciónak (anyátok közt, stb). Kíváncsian várom az új sorit is az alkotóktól.
  • Banderas1990 #2
    Nekem nagyon bejött a Tűzvonalban. Egyébként se túl sok magyar sorozat van a piacon és ez legalább nem a megszokott szappanopera(azoknak is megvan a maga varázsa, de a legtöbb magyar sorozat szappanopera), szóval egy kis újdonságot hoz. Fordulatos történet, jó poénok stb. Na és Stohl remekül alakítja Bordást, egy kicsit olyan, mint a magyar Jack Bauer.

    Bár sajnálom, hogy vége lett a sorozatnak, de legalább jön helyette egy másik remélem, legalább olyan jó. Voltak híresztelések, hogy egy spin-off-on gondolkoznak a készítők, de látom, akkor azt elvetették, na de hát ez van. Ráadásul ez még sci-fi-s is!
    Kíváncsian várom!
  • Rotcsa #1
    Hm... ez tényleg ilyen jó sorozat volt?
    Még egy részét se láttam.