Szekeres Viktor

Alkonyat 2: újabb képhalmaz

Az elmúlt év egyik legsikeresebb (és legrosszabb) filmje volt az Alkonyat, de azt el kell ismerni, hogy meglehetősen rég tűnt fel a színen olyan mozis alkotás, mely ekkora hisztériát váltott ki a pubertáskor előtt lévő fiúk és lányok között.

Meglepő módon, itthon elég későn érkezett el az Alkonyat-láz, minek köszönhetően a film sem lett különösebben sikeres, de DVD-n és könyvformában azóta mindent kamatostól bepótoltak a rajongók, akik egy ideje már csak annak élnek, hogy a második rész, az Amerikában 2009. november 20-án bemutatandó Új Hold premierjét mihamarabb láthassák.

Klikk ide!

A hisztériát a forgatásról megjelenő lesifotók özönéből is remekül le lehet mérni, a legújabb, nagy felbontású képek között a ShockTilYouDrop-on lehet mazsolázni, s kombinálni, hogy az általában Kristen Stewartot és Robert Pattinsont ábrázoló fotók a könyv melyik részéből vannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeDDyRuSh #9
    Kedves Hesztia, az alkonyatról beszélek. A szerintem (és ezzel nem vagyok egyedül) a színészek igenis jól játszanak. Majd légyszíves írj már vissza, hogy nálad/neked ki az emos, mert én max. az ázsiai gyereket tudnám belekényszeríteni ebbe a kategóriába, akinek kemény 6-7 perc szerepe van a filmben. Vagy még senki nem mondta neked, hogy azok indiánok, nem pedig hosszú fekete hajú emósok?:) A romantikus vonal meg nem gyermeteg, hanem naiv. Pont az adja meg a szépségét. Hisz a szűz Bella, aki nem emos, azért mert fehér bőrű és fekete hosszú haja van (ne vedd fel hófehérke:), pont egy vámpírt választ első igazi szerelmének.

    Az Interjú a vámpírral és a Drakula (1992-s), szerintem is jó film, de még is a Twilight mást, újat, talán jobbat ad, mint a többiek. A sikert nem tudom miben méressem veled, talán az egyik, hogy pl az Interjú a vámpírral (1994) 319. helyen áll a világfilmlistán, míg az alkonyat bő fél év után a 116. közvetlen a jégkorszak mögött.

    Ha nem jött át a dolog, akkor ez van, ez egy tök jó példa azon sikerfilmekre, mely komolyan megosztja a közönséget. Vagy baromira bejön, vagy baromira nem.

    Te nézd inkább a bevált romantikus filmjeid.
  • Hesztia #8
    "jók a színészek" "Én azért ajánlom annak akibe egy pici romantika is szorult"

    Melyik filmről beszélsz?:D Mert ebben én jó színászi játéknak nyomát sem találtam (legalábbis az emós maguk elé bámulás nekem nem egyenlő azzal), és a romantikus vonal is kínosan gyermeteg. Annyi, de annyi jobb romantikus filmet fel tudnék sorolni, hogy ki sem férne ide. És hogy a műfajon belül maradjunk, az Interjú a vámpírralban és a Drakulában is százszor több romantika van.
  • TeDDyRuSh #7
    Én a 3. könyv végén tartok, nem lesz unalmas a 2. rész, szerintem. Bár én nem azon korosztályhoz tartozom, akiket szétcsapnak a hormonok, vagy éppen az első "szárnycsapásaikat" teszik a betétekkel:) Nekem bejött a film, nagyon is, főként a hangulat. Talán sokaknak azért nem jön be, mert nem repkednek az ezüst töltények és nem intravénásan kapják a fokhagyma szérumot a "jó" vámpírok. Ez nem elsősorban vámpíros film, hanem egy LOVE STORY, amit egy vámpíros-vérfarkasos (juj elkiabáltam magam a vérfarkasos indiánokkal, akik a vámpír családtól gerjednek olyannyira, hogy...:) világba helyeztek. Nálam a hangulatát nagyon eltalálták, én 26 évesen drukkoltam a BEST KISS díjat kapott csóknál is, és akinek eddig megmutattam, annak bejött a film. Vagy nem mertek beszólni, mert csapok hirtelen:) Jó a zene, jók a színészek, szar az akció jelenetek (és ezt szerintem tudták, hisz alig van benne) és a szinkron. Alacsony költségvetésből (37 milla) egy egész tűrhető (legbelül:istenkirálynagyonfaszatutijó) film született. Igaz kellett hozzá egy bestseller könyvsorozat, amiből merítettek.

    Én azért ajánlom annak akibe egy pici romantika is szorult, mert az eredeti vámpír sztorik azok mindig romantikusak legbelül (OK, értem: Penge:P). Igaz, ez meg nagyon az:) Mivel csaknem tízszeres(!) hasznot hozott rövid időn belül, most teli pumpálták jó színészekkel a 2. részt és adtak az efektekre is. Remélem nem ezzel cseszik el.

    Igen, ez egy igazi közönségmegosztó film, de szerintem a határvonalat nem a kornál kell meghúzni, hanem a fejecskékben, hogy mit is várok a filmtől, egy tini "Penge" feldolgozást, vagy egy 21.századi Rómeó és Júlia diák vámpír egyveleget. Súgok akik még nem nézték meg: a második típusú filmre számítsanak.
  • Dynamic #6
    Na ja. Meg a jókedvű vámpírcsalád, akik folyton kacagnak, örömködnek és finom salátát készítenek a kislánynak. Bazzzeg... Ezután mi jön? Rózsaszín pónin lovagolnak ki a virágos rétre, és amíg egyikük pillangókat kerget, addig a többiek Rigó Úr trillázást hallva vidám táncba kezdenek?
  • daneelolivaw #5
    tessék, a magyarázat: mtv movie awards
  • Szemjuel #4
    én a film azon jeleneténél akadtam ki, ahol kiderült milyen a vámpír napfényben... hát anyám borogass...
    6/10 a film, ennek ellenére sikeres. hát istenem, sok a szerelmes/szerelemre vágyó kislány, akik még hisznek a csodákban. jah, és van internetkapcsolatuk amit hajlandók egy e-szavazásra használni! :D
  • Csumbi #3
    hat en megneztem a filmet es semmi forradalmit nem talaltam benne, a legutolso harc is eleg gyengere es meglehetosen rovidre sikeredett, na meg oszt a konfliktus sem volt valami egetvero. de ha lehet hinni a pletykaknak akkor a masodik resz akciodusabb lesz, es a tarilerekbol itelve az efektek is jobbak lesznek (az emberbol farkassa valtozas nagyon zsir lett szerintem). Amit nagyon hianyoltam a filmbol azok az agyarak voltak. mindenki vicsoritott de senki sem villogtatta az agyarait, a hosszu szemfogait, hiszen ez egy vampir film.
    de no varjuk a folytatast, lam mit hoznak ki belole.
  • winnie #2
    szerintem tökéletesen érthető, attól függetlenül, hogy a film borzalmasan gyenge.
  • ianus006 #1
    Én nem tudom mi ez a nagy felhajtás a film körül, de szerintem az utóbbi idők leggyengébb vámpíros filmje. Az MTV Movie Awards-on nyert díjakat sem értem; legfőképp a legjobb harc díját nem érdemelte meg szerintem. Pineapple Express,Hellboy II: The Golden Army,The Dark Knight jelenetei is jobbak voltak ebben a kategóriában, legalábbis szerintem.