Szekeres Viktor

Oscar-díjas színészek a Kísérlet feldolgozásában

Általában a feldolgozások alacsonyabb rangú filmeknek vannak kikiáltva, de olykor bizony egy-egy remake, főleg, ha külföldi eredetivel rendelkezik, nagy neveket is kaphat, gondoljunk csak a James Cameron - Arnold Schwarzenegger kooperációra a Két tűz között-ből, vagy Sylvester Stallone mókázására az Oscarból John Landis rendezésében.

Ahhoz képest, hogy annak idején 2001-ben a kritikák nem voltak elájulva a Kísérlet (Das Experiment) című német filmtől, mely Mario Giodano regénye alapján készült, itthon a gyengébb bevételek ellenére is szép lassan kultstátuszba lépett a film, köszönhetően főleg azon fiatalok érdeklődésének, akiknek a korábban meglehetősen sokszor felhasznált alapötlet és a nyersesség viszonylag új volt.

Amerika már régóta tervezi a német eredeti és/vagy a könyv feldolgozását, de mindeddig csak annyit lehetett tudni, hogy a forgatókönyv írását és a film rendezését az a Paul Scheuring fogja vállalni, aki a Prison Break című sorozat atyja volt. Az elmúlt napokban azonban beindult a szereposztási folyamat, hiszen júliusban, Iowában már kezdődik is a remake forgatása. A castingosok pedig igencsak kitettek magukért, hiszen olyan neveket sikerült megszerezniük a produkciónak, mint Adrien Brody (ő lesz a rabok vezetője), Forest Whitaker (ő lesz az egyik elborult agyú börtönőr), Elijah Wood vagy Cam Gigandet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #13
    "Ízléskérdése, de a németek legalább a saját szájízlésük szerint csinálták, és nem majmoltak semmilyen filmből."

    csak fogtak egy könyvet és leforgatták. ami a híres amerikai stanford-kísérletről szólt, amiről ugyebár még dokumentumfilm is készült. ha már majmolás. de nem az, szörnyen félreérted a dolgokat. van egy ismert amerikai sztori és a németek megcsinálták. most majd az amerikaiak is megcsinálják. meglátjuk, melyik a jobb. (attól, hogy a transformers 2 előtt megcsinálom a saját verziómat a filmből, még nem lesz a michael bay-féle gyengébb.)

    "újabban mást sem tudnak mint régi, és vagy külföldi sikerfimeket jelenetről-jelenetre lemásolni"

    jelenetről-jelenetre? kérek ilyet júniusból felsorolni, mondjuk ötöt. tudod mit? mondj 2009-ból. ne is ötöt, hármat. vagy egyet. én tízszerannyit felsorolok neked, ami nem feldolgozás vagy eredeti ötlet. tudod mit? hússzor annyit.

    "újabban mást sem tudnak", muhaha. welcome to the real world, mindig van, aki rádöbben arra, hogy a feldolgozás létezik, holott már több évtizede divat. a közönség szereti.
  • scagnetti #12
    "német verzió nem volt semmi extra"
    Ízléskérdése, de a németek legalább a saját szájízlésük szerint csinálták, és nem majmoltak semmilyen filmből. Ez az amerikaiakról nem mondható el! Épp ellenkezőleg! Újabban mást sem tudnak mint régi, és vagy külföldi sikerfimeket jelenetről-jelenetre lemásolni.
  • winnie #11
    "Az lehet, de a kérdés minek? Adott valami komolyat az a film, amiért érdemes megint elékszíteni?"

    épp ezért érdemes elkészíteni. a német verzió nem volt semmi extra, ők nyilván megpróbálnak jobbat csinálni. hogy van ez? ha valami jó film, akkor minek a remake, ha valami rossz, akkor minek a remake?
  • makemebad09250 #10
    ha már itt tartunk hogy az amerikaiak csinálják akkor remélem hogy az erdeti történetet veszik alapul
  • opeca #9
    "mégpedig amerikairól, így aztán lehet, hogy a németek jól ábrázoltak, de talán az amerikaiak még jobban fognak."

    Az lehet, de a kérdés minek? Adott valami komolyat az a film, amiért érdemes megint elékszíteni?
    Szerintem nem, de én azt kívánom, hogy készítsék el, legyen jó nagy bukás, legalább rájönnek, hogy remake-t sem nyakra-főre kell készíteni.
  • scagnetti #8
    "de talán az amerikaiak még jobban fognak"
    Talán el is fogják túlozni, de ne legyen igazam.
  • winnie #7
    " Ja és nem mellesleg megtörtént esetről van szó."

    mégpedig amerikairól, így aztán lehet, hogy a németek jól ábrázoltak, de talán az amerikaiak még jobban fognak.
  • Loverman #6
    A legyek urát ne említsük itt, az inkább robinzonád
  • makemebad09250 #5
    szociológián néztük a filmet mert az alapja egy amerikai kísérlet bár a valóságban még időben leállították a kísérletet de minden féle képpen érdekes volt
  • scagnetti #4
    Még egy felesleges rímék. A németek nagyon jól ábrázolták ebben a filmben,hogy milyen, ha hétköznapi embereket hirtelen hatalommal ruháznak fel. Ja és nem mellesleg megtörtént esetről van szó.