Szekeres Viktor

Itthon is IMAX 3D-ben a Harry Potter és a Félvér Herceg

A Transformers-folytatással ellentétben, aki Harry Pottert akar IMAX-ben nézni, annak nem kell Bécsig autóznia/vonatoznia, hiszen Budapesten is megtekinthető lesz a varázslótanonc legfrissebb kalandja jókora vásznon és térhatásban.

Persze az élmény nyilvánvalóan más lesz, mint az eleve IMAX-kamerákkal forgatott Transformers 2. esetében, azonban jelenleg a közönség sokkalta inkább ugrik a "3D" jelzőre, mint arra, hogy milyen kamerákat használtak a forgatáshoz. A Harry Potter és a Félvér Herceg ugyan nem bír IMAX-specifikációval, de 12 percnyi anyag három dimenzióban készült el.

A július 23-i hazai bemutató napján tehát már a budapesti Aréna plázában található IMAX-moziban is meg lehet tekinteni a digitális IMAX-kópiát, mely mindössze a második nagy film lesz itthon. A sikeren minden bizonnyal le lehet majd mérni, hogy mekkora igény van a hazai közönség részéről az efféle húzásokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • BaliBoy #12
  Hát akkor most sem megyek az IMAX-be. Majd amikor a teljes film 3D-s lesz.
 • valentine2 #11
  A 3D-ben már a Youtube is érdekelt, szal elég népszerű a térhatású mozi. Az a minimum, hogy mi is kapjunk 3D Pottert! :)
 • Mcsiv #10
  gratulálok fiam, ülj le, szövegértésből nulla vagy.
 • Darth Sith #9
  Sajnos igazad van. :(
 • Sir Ny #8
  pont az van odaríva, hogy NEM kamerás.
 • winnie #7
  azt nyomatják, amely nézettebb lesz. a két filmet különböző forgalmazók hozzák be és nyilván a mozi arra voksol, amiben több a pénz. de, szerintem, ami fontosabb: az embereknek (ld. még az itteni kommentekben is) dunsztja nincs arról, hogy mi az az imax-kamera. a moziról is csak annyit tudnak, hogy nagy a vászon és három a dé. ennyi. sokan a 3d-vel azonosítják az imax-et és csak azért, mert spéci kamerákkal forgattak egy filmet _szerintem_ az átlagember nem fog elmenni rá (ők azok, akiknek hótt mindegy, hogy 2.0 vagy 6.1-es a dvd hangja)

  az egy dolog, hogy te, én, a többi "kocka":), fanatikus sokért nem adná, de sajnos az efféle igényeket csak a várható kereslet felmérésével lehet kielégíteni. (de mondom, amíg egy a mozi és sok a forgalmazó, addig egyébként is necces két hasonló időpontban bemutatásra kerülő film imax- premierje.)
 • Darth Sith #6
  Ha van egy Imax kamerákkal készített film lásd Transformers és egy nem Imax-re készített film lásd Harry Potter, mindkettő eléggé kasszarobbantó és nagyon várt film, miért azt nyomatják amelyik nem errea technológiára van kitalálva? Ez csak szerintem logikátlan?
 • Mcsiv #5
  már bocs, lehet én vagyok a hülye, de
  "A Szörnyek és Űrlényeknek is volt IMAX 3D kópiája, attól, hogy nem IMAX-kamerás"
  Egy animációs filmet mióta rögzítenek kamerával? esetleg ezeket nem renderelni szokták?;)
 • kalapos01 #4
  Már hogyne lenne IMAX?? A Szörnyek és Űrlényeknek is volt IMAX 3D kópiája, attól, hogy nem IMAX-kamerás. A HP-ból mi is az IMAX-es 3D-s kópiát kapjuk. Sima 3D-s kópia talán nem is lesz, csak IMAX-re optimalizált, ami marha drága.
 • meszi3 #3
  cím: "Itthon is IMAX 3D-ben a Harry Potter és a Félvér Herceg"

  1. nem is IMAX
  2. 12 perc lesz csak háromdés :/

  *facepalm*