Szekeres Viktor

Nálunk 3. hete az Angyalok és démonok a király

Az efféle eredményektől szokott az elemzők szájára széles mosoly kiülni, amikor egy film az amerikai bukás után siker lesz itthon, vagy az amerikai siker után bukás, hiszen ez azt jelzi, hogy a hazai és az amerikai ízlés az adott alkotás esetében nem vágott egybe.

Vegyük az Angyalok és démonokat, mely Amerikában hatalmas csalódást okozva jóval a Da Vinci-kód nyitánya alatt kezdett, s a premier 4. hetében is "csak" a 120 millió dollár fele tart, szép lassan elhagyva a top 10-et. Máris csökkent annak az esélye, hogy Dan Brown ősszel megjelenő Langdon-könyvéből is azonnal film szülessen.

Nálunk mindezzel szemben az Angyalok és démonok nem elég, hogy az év legerősebb nyitányát hozta (egyes mozik beszámolói szerint szó szerint a csillárokról is nézők lógtak, egyik nyugati határvárosunkban akadt is némi összetűzés emiatt a hatóságokkal), de már harmadik hete székel az első helyen, magabiztosan túlélve két családi film támadását, az Éjszaka a múzeumban 2.-ét és a Megint 17-ét.

A Da Vinci-kód folytatását (ugyebár az Angyalok és Démonok filmben utána játszódik) eddig csak Budapesten 122 ezren látták és 139 millió forint bevételt hozott, a premier harmadik hetén 28310 néző kellett az első helyhez. Ezzel egyébként 3 hét alatt máris az év legsikeresebb filmje lett itthon az Angyalok és démonok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #11
    Hehe,azert ennel tobbet vartam volna toled,mint "sztori: embere válogatja, de érdekesebbnek tartok egy titkos társaságot, mely esetleg jelen lehet a mában, mint egy több ezer éves "legenda" családi vonatkozásait:)"
    Mert ha az Al-Quaeda lett volna,akkor az mar nem is erdekes....de igy mas:) csikos legyen vagy kockas?:)(masreszt mifele titkos tarsasag az, amit filmre visznek, amirol a fel vilag tudja hogy letezik?:D)
  • Zombee #10
    Hogy a film folytatásnak van feltüntetve, egy dolog. A könyv pedig nem lehet folytatás, eleve előbbi, mint a Da Vinci-kód, és a történeteknek sincs köze egymáshoz.
    Mi a jó a sztoriban? A körítés nem a megszokott, de attól mégiscsak arról van szó, hogy egy csoport túszokat szed, a kivégzésükkel fenyegetőzik, és egy bombát is fel akarnak robbantani, hősünknek pedig van 4 órája, hogy mindezt megakadályozza. Mintha ilyet már láttam volna...
    A Da Vinci-kód eseményei pedig többek, mint egy régi legenda családi vonatkozásai... a Biblia szerint Jézusnak se felesége, se gyereke nem volt, Mária Magdolna pedig egy ribanc, gondolj bele, mi lenne a keményvonalas hívőkkel, ha cáfolhatatlanul bebizonyosodna, hogy Jézusnak épp ettől a nőtől gyereke született, és a leszármazottai ma is élnek (bár ez utóbbit elég nehéz lenne bizonyítani). De tegyük fel. Jézus tanainak az egyház puszta léte már így is ellent mond.
  • Aldo Moro #9
    Viszont nem volt olyan jól megcsinálva a történet, mint a másik filmben.
  • winnie #8
    mi más lenne, mint 1-2. rész? eleve folytatásként van a könyv és a film is feltüntetve.

    sztori: embere válogatja, de érdekesebbnek tartok egy titkos társaságot, mely esetleg jelen lehet a mában, mint egy több ezer éves "legenda" családi vonatkozásait:)
  • Aldo Moro #7
    Sokkal többet vártam ettől a filmtől, a Da Vinci kód nekem jobban bejött.
  • Zombee #6
    De ez nem 1. és 2. rész.
    A filmről: Unalmas nyomozósdi, a Da Vinci-kódnak sokkal jobb története van, érdekesebb. Ez csak egy buta akciófilm a Vatikánban, elrabolnak négy érseket, elhelyeznek egy bombát, fenyegetőznek, és nesze, Tom Hanks találjon meg mindent. És persze az illuminátus tagjai mindent úgy helyeznek el, hogy néhány könyvet átnyálazva simán megtalálhassák az érsekeket és a bombát. Dilettánsok. Ha valamit fel akarok robbantani, nem olyan helyre teszem a bombát, ahol meg lehet találni, mert logikusan kikövetkeztethető. Ha a regényben is ez van, akkor nem tudom, mit vagytok oda érte. A Da Vinci-kódban legalább érdekes volt maga az alapfelvetés (ami egyébként nem új keletű), hogy Jézusnak volt felesége, gyereke, és ezt az egyház titokban akarja tartani, mert félti a maradék hatalmát. Ez még hihető is, sokmindent elkövettek már ezek a rohadékok az évszázadok során.
  • winnie #5
    valójában tök mindegy, mikor játszódik - a hollywoodi baromság az lenne, ha előtte játszódna, hiszen az a divat, hogy előzményeket csinálnak. az, hogy az 1. részt időben követi a 2. rész, megszokott.

    maga a film nem volt rossz, érdekes történet volt, pörgött:)
  • Zombee #4
    Ráadásul tipikus Hollywood-i baromság, hogy folytatás lett belőle, holott a regény cselekménye a Da Vinci-kód előtt játszódik. De a filmben van is utalás rá, mint Langdon múltbéli összetűzésére az egyházzal. Pedig a két regény teljesen független egymástól, mindössze a főszereplő személye köti össze.
  • Zombee #3
    Béna baromság az Angyalok és démonok, elég gyökér sztorija van, a Da Vinci-kódban legalább volt ötlet.
  • winnie #2
    rég rossz lenne, ha amerikát érdekelné, hogy mi bevételt hoz egy film az angol/német/magyar moziknak és filmforgalmazóknak. egy stúdiót csakis a saját bevétele érdekli.

    a narnia 2. az év 10., az arany iránytű a 13. legsikeresebb film volt a világon. mégsem akarták egyiket sem folytatni. előbbi is csak azért folytatódhat, mert találtak egy másik stúdiót.

    szerintem is meg lesz filmesítve a 3. könyv, de nem véletlen, hogy nem jelentették be azonnal. arra lehet számítani, hogy ha egy filmsorozat elindul a lejtőn, akkor kevés az esély, hogy a 3-4-5. rész fogja kilendíteni.