Ötvös Tibor

A Pixar ismét megmutatta

Bekövetkezett az, amit mindenki sejtett. A Pixar legújabb meséje, a Fel! mindenkit maga mögé utasított és egymaga annyi pénzt szedett össze premierjének hétvégéjén, mint az őt követő négy film.

Ráadásul a Fel! a maga 68,2 milliójával a Pixar történetének harmadik legjobb nyitánya (a Némó nyomában és A hihetetlen család után). Ez és az újabb rendkívül pozitív kritikák miatt ez a mese lehet a hetedik olyan Pixar-alkotás, ami hazájában átlépi a 200 milliós bevételi határt. A Disney jól tette, hogy nem engedte el a lámpás fiúkat.


Land of the Lost

Az Éjszaka a múzeumban folytatása már nem lehet ilyen boldog, hiszen az amúgy igen jól sikerült vígjáték 52,9%-os visszaesést produkálva jelenleg 105,9 milliós bevételnél tart Amerikában. A 150 milliós büdzsé tuti meglesz, de az első rész 250 millióját maximum összbevételében tudja elérni.

A harmadik hely jutott Sam Raimi horror-visszatérésének. A Pokolba taszítva remek kritikákat kapott és a 16,6 milliós kezdés is elfogadhatónak mondható. Ez természetesen messze elmarad bármely Pókember-filmtől, de nem is egy súlycsoport a kettő. Ha tartja magát a film, akkor olyan 50 millióig is elaraszolgathat.

A hétvége - és talán az idei nyár - egyértelmű vesztese a Terminator: Megváltás. A negyedik film 62,1%-ot zuhant a múlt héthez képest, ami mindösszesen 16,1 milliós bevételt jelent. Amerikában még mindig nem érte el a 100 milliós bevételt (jelenleg 90,1-nél áll) és ez azért egy 200 milliós büdzsénél már kezd égővé válni. Már várjuk, mikor kezdik el az illegális letöltőket hibáztatni a várható bukásért.

A héten a Will Ferrell nevével fémjelzett Land of the Lost-on kívül semmi érdemleges nem érkezik az amerikai mozikba, szóval a Fel! továbbra is esélyes az elsőségre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #12
    Én most néztem meg a Terminator4-et. Szerintem teljesen korrekt, így utólag nem is értem a sok fikázást, határozottan jó film, a háromnál nagyságrendekkel jobb (igaz annál nem volt nehéz). Szóval nálam a sorrend Terminator 1,2,4.. .szünet és 3.
  • z99999 #11
    régvót azmá
  • TeDDyRuSh #10
    Én is megvárom mit mond haver. Nagyon rá van pörögve a filmre. Ha jót mond, esetleg letöltöm:)
  • sandor8206 #9
    nem tudom melyik az égőbb, hogy egy 200 M$ budgetes film bukik, vagy az hogy ez egy Terminátor film.
  • TeDDyRuSh #8
    És ami kimaradt, hogy a TOP5-ben még bent volt ezen a 7végén.
  • TeDDyRuSh #7
    Kár hogy a Star Trek kimaradt Sz. Viktor listájából, hisz Amcsiban 4 hét alatt az idei év eddig legtöbb bevételt hozó filmje. Belefért volna a cikkbe, hogy 209,5(!) milliónál tart az USA-ban.

    Szerintem világszinten be fogja előzni a Farkast is. Bár a ST-ről még nincs hír, hogy USA-n kívül mi a helyzet:( De nem aggódok, csak a Transformers 2 fogja megfingatni a nyáron, meg az Avatar, ha kijön még idén.
  • Etinger #6
    Én várom nagyon. IMBD-n egyelőre nagyon elől van, persze majd még lejjebb fog esni, persze szerintem a #250-ben benne lesz így is... Hajrá pixar!!!!!!!
  • ldavid #5
    nem csak nálunk lesz akkor, pl. UK-ben is bár legtöbb helyen hamarabb

    eddigi legviccesebb Pixar film!
  • pixx #4
    Főleg, hogy a netre felkerült kópia nézhetetlen volt, de bár a film nem volt rossz, alulmúlta a várakozásokat. És kiderült, hogy McG nem tudja komolyra fogni a figurár. Kíváncsi lennék Bale karrierjét mennyire veti ez vissza, hiszen HL annyit érsz, amennyit az utsó filmed...
  • Wolfi24 #3
    Ja...és csodálkoznak, hogy Magyarországon nem lesz siker (habár ez nem biztos), mert mire kijön itt a mozikban addig mindenki látta már kétszer a filmet a torrent segítségével. :D