Szekeres Viktor

Agyatlan móka lesz az új Sherlock Holmes

Ahogy azt ígérték Guy Ritchie-ék, a novemberben érkező új Sherlock Holmes igazi látványos, családi kalandmozi lesz, amolyan agykikapcsoló szórakozás, melyben nem kell majd magvas gondolatokat keresni.

A látvány elsőrangú lesz, hát még, ha hozzávesszük ehhez azokat a színészeket (Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams), akikkel dolgozhatott az angol direktor.


Bár a készítők jelezték, hogy megpróbáltak hűek maradni valamennyire Conan Doyle regényeinek szellemiségéhez, Downey Holmes-a nem kicsit tér el a többi, sztoikus, általában tévés Holmes-tól. Sok robbanás, kardozás, vicces társ és jó csaj, mindez gonosz összeesküvésbe burkolva. Tipikus nagy nyári popcorn-mozi - csak télen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #15
  • Dynamic #14
    Már csak egy Szomszédok-Külvárosi vihar feldolgozásra várok, amiben Feri az Irakot megjárt katona csak nyugodt életre vágyik, amikor hazatér Gazdagrétre. De amikor Kenéz elvtárs emberei brutálisan összeverik Lenke nénit, ráadásul az összes tejet kifolyatják a közértben, akkor érti meg, a világ már mindenütt romlott. Bosszúhadjáratában különös társra lel a halk szavú vadász és bérgyilkos, János személyében. Hamar megértik, csak közös erővel, a személyes ellentéteket félrerakva érhetik el céljukat. De a múlt elől nincs menekvés...
  • winnie #13
    eég rossz lenne, ha az ember moziba menne gondolkozni. azt máshol is lehet. de az egész tiszta nyereség. te úgysem nézed meg, mert nem érdekel, akit meg érdekel, megnézi. mindenki nyer.
  • JASON13 #12
    Ha nem lenne kiirva a címe meg nem mondanám hogy ez most sherlock holmes film! Kb olyan mint a vadiuj vadnyugat vagy az a jeckie chan es 20. századi film amiben ugyan ez van! Ez totál idiotizmus! nem kell gondolkozni csak legyen benne verekedés meg robbantgatás! elég szomorú!
  • Dynamic #11
    Az összes SH könyvet olvastam és az igaz, hogy meg is említik, hogy tehetséges boxoló, de a kb. 50 történetből 2-3 olyan esetre emlékszem amikor használta az öklét(pl. Moriarty). A karakter lényege a brilliáns megfigyelő és logikai készség, nem pedig ilyen idióta karatézós bohóckodás.
  • winnie #10
    "sima tucatfilm sátánistákkal"

    még, ha féltucat lenne, de hasonló filmet szerintem nem nagyon látni. tucat? akarom, hogy ilyen legyen egy tucatfilm. de sajnos még elég ritka az efféle
  • Darth Sith #8
    "Ahogy azt ígérték Guy Ritchie-ék, a novemberben érkező új Sherlock Holmes igazi látványos, családi kalandmozi lesz, amolyan agykikapcsoló szórakozás, melyben nem kell majd magvas gondolatokat keresni.

    A látvány elsőrangú lesz,"
    Lehet, hogy én vagyok alulművelt, de egy krimi/nyomozós film, alapvetően nem arról szól, hogy a főhős erősen gondolkodik, elméleteket sző, összeköti őket, nyomoz és rábukkan a megoldásra, legyen ez bűntény vagy valaminek a feltárása, pl Columbo vagy Indiana Jones. Az előbbit sztem kevésbé, utóbbi fajtát talán lehet látványosan, de sztem Sherlock inkább a nyomozós kategória. Hogyan lehet ezt, minimális gondolatokkal és hatalmas látvánnyal megcsinálni? Mert szerintem nem passzol össze a kettő, pláne nem a régiek fényében.
  • Narxxis #7
    Ez mekkora királyság lesz, aszittem elcseszik, de sikerült úgy viccesre csinálni, hogy nem "hugyozták" le Sir Arthur Conan Doyle munkásságát. Kíváncsi vagyok a másik filmre is..
  • cateran #6
    olvasgattam...de valahogy az elöbb üt nem rémlik,a harcművészet meg a Baritsu (ami ugyan alapul a sétapálcán is,de azért messze van a tonfa styletól, másrészt legjobb tudomásom szerint Moriarty elött Watson nem is tudta,hogy Holmes jártas benne....jó gyakran használta..)......a drogok (ópium főleg),a boxolás viszont igen:) (és az hogy baromira erős)
    Mivel mindig hűvősfejű,szigorúan logikára épülő gondolkodású,érdeklődnék mikor volt amikor "elöbb ütött"?(lehetett,végtére is nem olvastam minden novellát,de elég nehéz elképzelni..)