Szekeres Viktor

Ebből apokalipszis lesz

Bár mondhatnánk azt a posztapokaliptikus sorozatokkal kapcsolatban, amit a kórházas szériák kapcsán szoktunk emlegetni, miszerint teli van velük a padlás is... De sajnos nem mondhatjuk, hiszen egy kezünkön meg tudjuk számolni azon sorozatokat, melyekben belebegtették a világégést az elmúlt években.

Ilyen volt a Heroes-ban, ilyen volt a Jerichóban vagy éppenséggel a Jeremiah-ban (azt mikor akarja megvenni az AXN SCIFI?), s ha minden jól megy, akkor jövőre hasonló lesz a Day One-ban is, az NBC újonnan megrendelt sorozatában.


Hogy mi fogja a világégést okozni, az rejtély egyelőre, sőt, lehet, hogy a sorozat egyik fő történetszála is az lesz, hogy túlélők egy csoportja megpróbálja kideríteni azt, de egyelőre a sztoriról nem sok mindent tudni, csak annyit, hogy történik egy kataklizma, s egy lakóépület lakói rádöbbennek, hogy ők túlélték azt, amit a többség nem.

Sajtóinformációk szerint a Day One esetében a rajongóknak nem kell évekre előre hideg élelmet bekészíteniük, hiszen a sorozat inkább lesz minisorozat, 13 résszel és lezárással. Viszont a nagy kérdés, hogy ilyen kevés idő alatt lehet-e új koncepciót teremteni, vagy pedig egy régi klasszikus megoldást kapunk?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lyan Kyj #5
    Ezért szokták "bárcsak" rövidítéseként aposztróffal ellátni (Bár').
  • winnie #4
    a félreértés a "bár" szóból adódik. te gondolom "habár"-ként értelmezed, ellenben a mondatnak csak úgy van értelme, ha "bárcsak"-ként értelmezzük. frankón félreérthető:)
  • Stonee #3
    a posztapokaliptikus témával foglalkozó filmek nagy többsége is ultragagyi. tudom, mert begyűjtöttem mindent , amit csak elértem.
  • marcee #2
    Ez a bevezető szöveg baromi gyenge. Állíthatnánk valamit, de nem lenne igaz ezért nem tesszük. Ennek mi értelme? Mit tesz hozzá a hírhez?
  • knightbali #1
    A címből azt hittem, hogy az x-men-ről szól a cikk.
    fail