Szekeres Viktor

Nemsokára jöhet a Sötét torony-film

A Stephen King-féle horroradaptációk általában nem sikeredtek túl jóra, bár akad köztük sikeres és klasszikus is, összességében csalódást okoztak. Érdekesség azonban, hogy a kevésbé horrorisztikus próbálkozások, melyek inkább a szerző novelláin alapulnak (A menekülő ember, A remény rabjai) sokkal jobb fogadtatásra találtak.

A Dark Tower, vagy a Sötét torony sorozat ugyan nem a horror, inkább a fantasy műfajába tartozik, s ennek megfelelően a rajongótábora sem egyezik meg feltétlenül a Kingért a kezüket tűzbe rakó horrorfanatikusokéval. Mert igen, a Sötét torony esetében meglehetősen kiterjedt táborról beszélgetünk (külföldön is és nálunk is), amit remekül mutat az a tény is, hogy még képregény formában is kirobbanó sikert aratott a mű, nem egy klasszikus Marvel- és DC-szuperhőst megszégyenítve.

Egy esetleges Sötét torony-film terve már régen a tervező asztalon van, de konkrétumokról meglehetősen régen volt szó, épp ezért jelentett felüdülést JJ Abrams legutóbbi interjúja, mikor is az író-rendező elmondta, hogy a projekt még életben van, de Damon Lindelof egyelőre még a Lost zárószezonjával foglalatoskodik és csak akkor tud elkezdeni a Sötét tornyon dolgozni, ha lezárul tévésorozata.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gothmog #9
    Nyilván. Gondolom a Sztalker-en, a Patyomkin páncéloson és az Aranypolgáron kívül nem is nézel semmi egyebet, hiszen minden más film csak szar lehet.
  • marcee #8
    Egyetértek a bevezetővel, de leginkább abban látom az okát, hogy a horror a legutóbbi időkig háttérbe szorult rétegműfaj volt és többnyire alacsony költségvetésű filmek készültek, másodvonalbeli csapattal. A non-horror novellákból meg A-kategóriás társaság csinált magasabb költségvetéssel filmeket. Ennyi szerintem elég is, hogy elválassza a sikertelenséget a sikertől.
  • IMYke2.0.0.0 #7
    Én még a "tehetségest" is elhagynám...
  • Drakeamarth #6
    Én is imádom a ST sorozatot, ezek után sem vagyok benne teljesen biztos, hogy Abrams megfelelő adaptációt tudna készíteni hozzá. Persze, egyáltalán nem mondom, hogy rossz rendező, de az a művészi színvonal, néha groteszk, néha horrorisztikus, néhol pedig hihetetlen romantikus hangulat valami bevállalósabb rendezőért kiált, Abramst inkább tehetséges iparosként látom.

    De ez még a jövő zenéje, mindenesetre kíváncsian várom a végeredményt.
  • quiller #5
    Nem túl elegáns megoldás kommenteket törölgetni, de legalább a hibákat javítjátok, ez dícséretes. Akkor íme még egy: a regényciklus címe magyarul A Setét Torony lett (nem pedig sötét), ragaszkodjunk már ehhez, bármilyen furán hangzik is ...
  • Prof William #4
    Ha van egy kis esze könyvenként kezdi el megfilmesíteni. Vagy legalábbis trilógiának... 7 könyvet még egy 5 órás filmbe sem lehetne belegyömöszölni.
  • Raziel Anarki #3
    wow.. kedvenc regényeim sk-tól a setét torony ciklus... és jj kezében biztos jó helyen lesznek.. várós! :D
  • pixx #1
    Kíváncsian várom J.J. szerintem megfelelően nyúl az anyaghoz(bár nem biztos, hogy kell)