Ötvös Tibor

Készül a Szörnyecskék remake is

Joe Dante már korábban is bejelentette, hogy a Warner Bros. évek óta fontolgatja egy Szörnyecskék remake elkészítését, mert véleményük szerint a mai technikával sokkal jobban meg lehetne csinálni a filmet.

Dante egyébként sem ápol túl jó kapcsolatot a stúdióval, hiszen a botrányosan gyenge és hatalmasat bukott Bolondos dallamok: Újra bevetésen forgatásán is voltak balhéik, ám a film gyenge szereplése után elválltak útjaik. A direktor már akkor kijelentette, hogy soha többé nem hajlandó a Warner-nek dolgozni.



A héten Dante elárulta, hogy már évekkel ezelőtt szó volt egy Szörnyecskék feldolgozásról, ám ő épp a fent említett okok miatt nem volt hajlandó részt venni az előkészületekben. Ezzel mindösszesen csak annyit ért el, hogy a Warner lépten-nyomon arról nyilatkozik, hogy Dante anno eléggé elrontotta a filmet és a mai technikával egy minden tekintetben jobb alkotást készítenek.

Szóval Szörnyecskék remake lesz, de Joe Dante nélkül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #7
    Azt nem árt hozzátenni, hogy mind a Jurassic Park, mind a Gyűrűk ura hatalmas költségvetésből készült, volt miből rendesen megcsinálni. A JP 95M$-ból készült (1992-93-ban az hatalmas pénz volt egy filmre, még ma is annak számít), a Gyűrűk ura 1-1 részeire is ennyit költöttek. De egy átlag film ennek feléből készült, vagy kevesebből, félek, hogy ilyen nagy költségvetést a Warner nem szavaz meg egy 20 éves film remake-jének, akkor pedig a látvány szemre sem biztos, hogy jobb lesz. Eddig a technika. Tény, hogy a hagyományos bábos/modelles megoldás technikailag nem a legjobb, kissé suta mozgású, és látszik, hogy gumibáb, de sokkal hangulatosabb, ezzel a CGI nem versenyezhet. Ott az van, hogy vagy egyszerűen gagyi, vagy túl steril, esetleg túlságosan is életszerű, bár ez utóbbi ritka. A hangulat, a lélek viszont nincs benne. A Szörnyecskék úgy jó, ahogy van, nem szabad újraforgatni, egyszerűen nem lehet hozzátenni semmit. Egy folytatást esetleg megnéznék, bár közepes CGI-vel az is csalódás lenne, azt meg nem hiszem, hogy bábokkal forgatnának, manapság nem nagyon van már erre példa.
  • pixx #6
    Nem sok értelmét látom, mert a mai technikát ki nem szarja le, 10 év múlva még jobb lesz. Ez nem indok egy Alkotás újra elkészítéséhez.
    Jobb filmet nem tudnak belőle csinálni...
  • Skyline #5
    Anno fel sem tünt de most hogy így vigyorog rám Gizmó azzal az értelmes képével a monitoromról: Kiköpött young yoda...:D
    Ugyan az a fejszerkezet, az arcvonások,csak több szőr van a képén mint yodának és még nem tikkadtak le a szemhéjai:D
  • bladesoft #4
    Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ne remake........ max folytatás.
    Warner megerőszakolja Gizmot... menjem már a pi***ba.
  • Lalee1 #3
    Gizmó maradjon meg ugyanolyan aranyosnak, ez a lényeg.
  • Gilgamesh #2
    Na igen, a jó öreg bábokat én is visszasírom minden második filmből. A Jurassic Park óta - ahol tényleg finoman elrejtették a számítógépes rájavítást és az esetek 95%-ában modelleket/robotokat használtak -, meg mondjuk a Gyűrűk Ura Gollamos jeleneteit kivéve a CGI, akárhová is fejlődött azóta, még mindig röhejesebb, hangulatrombolóbb és egyszerűen randább, mint kéne, és valahogy olcsón hat egy filmben. Ehh, hagyjuk, megint eltérített a tárgytól egy kósza gondolat.. :P
  • xido #1
    Eléggé elrontotta a lónak a nemiszervét...Alapfilm a mai napig mind a két része a szememben és Dante volt az egyik legjobb név és legbiztosabb garancia egy jó filmre a 90es években...Lehet,hogy a technika miatt jobb lehetne,de az úgy volt jó annak idején,kézzel fogható figurákkal..ezt most megcsinálják "ócska" CGI figurákkal,tuti a vicces gremlin-karaktereket is elrontják vagy meg se csinálják..Hollywood monnyomle!!