Szekeres Viktor

A Micimackó írójának történetéből készül a Wanted 2.

A tavaly bemutatott Wanted remek kis akciómóka volt, a jobb képregény-feldolgozások egyike, ami, sokaknál kicsapta a biztosítékot megoldásaival és a hollywoodi szokásoktól idegen morális megnyilvánulásaival, de mit is várhattunk egy orosz rendezőtől?

Bizony, ritka jó döntés volt az Őrség-filmekkel befutó Timur Bekmambetovot megnyerni a rendezésre, ismét csak bebizonyosodott a tétel, miszerint az importált direktorok képesek valami újat hozni az álomgyári kulisszák közé.


A siker (Amerikában 134 millió, a világ többi részén 206 millió dollár) természetesen a második rész megrendelését eredményezte, melyhez sikerült végre írót is leszerződtetni Evan Spiliotopoulos személyében. A név ismerősen cseng, de minden bizonnyal sokan csak akkor csapnak homlokukra, ha eláruljuk, hogy rá leginkább a Micimackó és a Zelefánt társírójaként emlékezhetünk. (Spiliotopoulos a szkriptet Chris Morgan története alapján fogja írni.) A tervek szerint ismét csak Bekmambetov fog a direktori székbe ülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gilgamesh #8
    A csudaszőttes (vagymi) az első részben is eléggé homlokráncoltató történetelem volt, + a Watch bizarr meseelemei, szóval akár még az eredeti Micimackóból is meríthettek volna ihletet, az eddigieknél nem lett volna sokkal illúziórombolóbb. Már annak, aki ismeri a képregényt, és ennek ellenére végig bírta fészkelődni a filmváltozatot... Máig nem értem, miért Wanted a címe és miért lett emiatt a mozi miatt még felkapottabb Millar, hisz köze nincs az ő művéhez, sajna. A képregény se a kedvencem, de sokkal kreatívabb, üdítően újszerű sztorija van, ami csavar egy egészségesen csontropogtatót a szuperhős-mítoszon - moziban hatalmasat szólt volna, ha bevállalják, de inkább elvitték az urban fantasy irányába, s valamiért ezzel tették, nem egy tök új címmel.

    "sokaknál kicsapta a biztosítékot megoldásaival és a hollywoodi szokásoktól idegen morális megnyilvánulásaival"
    Inkább az előbbi, hatványozottan, mintsem az utóbbi. Számomra közel nézhetetlenné és teljesen élvezhetetlenné is tette. Hm, gondolom, nem tartozom a célcsoportba, ez van.
  • czyi #7
    Na, SzV újságírói morálja a nullához közeli. Mi az, hogy "A Micimackó írójának történetéből készül a Wanted 2."???? A. A. Milne 100 évvel ezelőtt képregényt írt volna? Vagy a Wanted 2. laza akciófilm lesz Kangával és Zsebibabával a főszerepben????
    Tűrhetetlen, amit ez az ember megenged magának!
  • Hornymut #6
    Jobb képregény adaptáció? Annak talán, aki sosem olvasta képregényt. Aki olvasta, annak csak egy agyatlan és látványos, film volt, a képregény címével és pár karakternévvel és Jolie borzalmasan idegesítő játékával.
    Ha jó folytatást akarnak csinálni, akkor adaptálhatnák TÉNYLEG a képregényt...
  • MiZo81 #5
    Banyek, azért ez tényleg durva: "A Micimackó írójának történetéből készül a Wanted 2."

    Na menjetek a 3,14-csába!
  • tyuklepes #4
    Azért nem fakadnék sirva, ha bevállalná mellé az Őrség-sorozat folytatását is (amire, tudtommal, nem sok esély van :()
    Gojszi: tetszik vagy nem, Te is beleszaladtál, ergo a célját elérte ... csak azt nem értem, miért kell ezen kiakadni?
  • gojszi #3
    Mekkora lol ez az sg.hu, olyan vicces, hogy mindjárt lefordulok a székről. Hihetetlen humorérzékről tanúskodik a cikk címe...én is rászaladtam. Szép is lenne, ha Milne adná a folytatás ötletét. Azt szívesen megnézném. Az első részt bizony félbe kellett hagynom, nem tudtam ébren maradni rajta...
  • kukacS3K #2
    hát nekem nem jött be annyira
  • blessyou #1
    Már azt hittem, hogy Milne :)