Szekeres Viktor

ORTT: Tízmilliós bírságot kapott a TV2

Az ORTT, mivel a TV2 többször is megsértette a reklámok közlésére vonatkozó szabályokat, úgy döntött, hogy 8 számjegyű kötbér megfizetésére kényszeríti Magyarország (jelenleg) 2. számú kereskedelmi csatornáját.

Országos Rádió és Televízió Testület azért kényszerült a büntetés kiszabására, mert a TV2 a Megasztár című valóságshow negyedik szezonja alatt három alkalommal is megsértette azt a szabályt, miszerint a műsorszámon belül közzétett reklám vagy reklám-összeállítások között legalább húsz percnek kell eltelnie. Ez a fegyelmezetlenség 5 789 225 forintjába került az adónak.

Egy alig pár hetes határozat szerint a TV2 december 6-án is "rosszalkodott", ugyanis ekkor a reklámok megjelenítésére vonatkozó szabály betartása nem sikerült, ami 4 631 380 forintnyi mínuszt jelentett a csatornának. (Hab a tortán, hogy a Megasztár című reality kapcsán a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálatot indított a csatorna ellen megtévesztés gyanúja miatt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LuckyXX #14
    Én már lassan 2 éve nem nézek tv-t :). Ha filmet akatok nézni akkor letöltöm netről, vagy megveszem. A hírek se érdekelnek mindíg ufyanaz, csak mások a főszereplők, ez lemondot amitt tornádó volt, itt szárazság, ott özönvíz.

    Szerintem semmi értelme órákon át bámulni, ell lehet azt az időt értelmesebben is tölteni.
  • Etinger #13
    Én szeretlek Winnie, miért mondod ezt? :):)

    Az örökös elsötétítés meg az efféle butaságok meg tényleg nevetséges kategóriába tartoznak. De számomra mindig érdekes és egyben tanulságos téma, a fekete képernyő nézettsége :);)
  • Sanyix #12
    faszkorbács, sün, esernyő mind2-nek.
  • Darth Sith #11
    helyes, úgyis utálom a reklámokat :D
  • Loverman #10
    jó voltál :D
  • winnie #9
    téged szer...

    várj, mindjárt, csak kihúzom etinger nyelvét, folyton odalent matat. nemmész!, na. itt vagyok. (látnátok milyen PM-eket ír.)

    szóval. téged szerencsére már nem kell sötétíteni.

    de tetszik a kicsinyes rosszindulat - erre szokták mondani a tudatlanok, hogy magyra mentalitás (én nem mondom. mondani, na az a magyar mentalitás). tényleg nem kötelező nézni, aki akarja, az nézze.
  • pepe792 #8
    Kevés.... Tv2 és rtl klub egy népbutító szennycsatorna. Örökre elsötétíteni őket!!! várjuk Winnie ellentmondó véleményét!
  • Etinger #7
    Én nem sajnálom a TV2-t, a fekete képernyő meg nem gond.

    De majd Winnie megmondja a frankót!
  • Cat 02 #6
    Milyen szép kerek összegek o.O
  • Barpi #5
    Pár éve minden szarért megbüntették at RTLKlub-ot. De ami bosszantó volt, hogy a büntetéssel a Tv nézőket is szívatták, hiszen csak a fekete képernyőt lehetett a csatornán bámulni.
    Én nem pénzbüntetést alkalmaznék, hanem mint korábban, fekete képernyőt adnék a csatornának,abban az idősávban,amelyben a szabálytalanságot elkövette. Ez nagyobb bünti lenne, hiszen ebben az időszakban, semmilyen bevétele sem lenne a csatornának. A cikkben említett összeget könnyen kiköhögik, elég csak benyomni a popdaráló valamelyik ismétlését, aztán majd küldi megint az emeltdíjas sms-t a nép.
    Amúgy az ortt is elmehet a pi***ba! Sok ingyenélő!