Szekeres Viktor

Itthon is nagy bukta a Sin City készítőjének új filmje

A Sin City, annak ellenére, hogy rétegműfajt vitt vászonra, korrekt siker volt Amerikában és világszerte, bevételei egyenként nem sokkal maradtak el a 100 milliós álomhatártól. A képregény írója, Frank Miller úgy érezte, hogy hasonló stílusban egy másik klasszikust is vászonra tud vinni.

A kritikusok szerint azonban túl sokat akart a szarka és nem bírta, hiszen a Spirit - A sikító város a sztárparádé ellenére is nagyon csúnyán leszerepelt Amerikában (19 millió dollár bevétel), valamint a többi országban (18 millió dollár bevétel).


Így közel sem okozott nagy meglepetést, hogy kétszeri premierhalasztás után a Budapest Film - talán kissé elhamarkodott bevásárlásának - eredménye mindössze a 12. legnézettebb film volt premierjének hetén Budapesten, ami gyenge, 2596-os nézőszámot jelentett az első hétvégén. Sőt, mi több, a második hétvégére bekövetkező 63%-os csökkenés azt jelzi, hogy az adatok szerint átlagban 9 fizető vendéggel futó előadások nem generálták különösebb hype-ot a film körül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NiGhTM4R3 #2
    Mennyiből készült a film?
    Hogy legyen viszonyítási alapunk, hogy 'csak' ennyit hozott (egyelőre)
  • Darth Sith #1
    teljesen más irányvonalat követ a film, történetileg, karakterileg, komolyságilag, egyedül az ábrázolásmód hasonlít a sin city-hez. én megnéztem, nem volt nagy durranás, de annyira nem rossz mint amennyire lehúzzák, kellemes másfél óra, helyenként kemény poénokkal vagy agyvelővel megfűszerezve :)