Szekeres Viktor

Itthon nem robbantott a Watchmen - Az őrzők

Ahogy az várható volt, az Amerikában nagyot szóló nem tipikus maszkos hősökről szóló film idehaza úgy kezdett a bevételt tekintve, mint bármelyik tipikus akciófilm. Más kérdés, hogy a látványfilmre befizetők nem biztos, hogy egy Hugo-díjas történetet vártak a filmtől.

Nem is meglepő, hogy a Watchmen - Az őrzők nagyjából a Szállító 3. szintjén nyitott, de míg utóbbinál ez sikernek számított, előbbi esetében inkább csak tipikus képregény-filmes szereplésnek, hiszen idehaza, szuperhősös képregény-kultúra híján az X-Men, a Pókember és társai sem aratnak akkora sikert, mint Amerikában vagy a világ többi részén.

Persze a 300 rendezőjének új filmje itthon is az első helyen debütált, Budapesten az első héten, csütörtöktől szerdáig 19731-en fizettek be, nem sokkal megelőzve ezzel a 3 hete bemutatott Gettómilliomost (eddig 68803 néző a fővárosban) és a Nem kellesz eléggé című, sztárokkal tűzdelt romantikus filmet (eddig 49615 budapesti jegyvásárlót).

A hét másik premiere, az ugyancsak képregény-film Largo Winch a hetedik helyen mutatkozott be 6806 nézővel. A két kisebb premier közül a Dobd be magad! című táncfilm súlyos bukás volt, hiszen hétvégén csak 1864-en nézték meg (15. hely), azonban a Hajrád boldogság a maga 4 nap alatt szerzett 2346 nézőjével (14. hely) sikeres kezdést tudhat magáénak, hiszen Mike Leigh új filmje kevés előadásszámának köszönhetően remek, 50 ezer forint fölötti vetítésátlagot produkált, szemben például a Dobd be magad! 13 ezrével vagy a Largo Winch 24 ezrével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #9
    na, ja. minen idők egyik legjobb R-es nyitását hozta a watchmen.

    viszont 12 nap ide vagy oda, a 8. napon már meg lehet mondani a végeredményt pár milliós eltéréssel, látszik, hogy melyik filmek bevételi útját fogja végigfutni. (minimális kivétel van.)
  • CaptainRumi #8
    Azt azért vegyed figyelembe, hogy a Film Amerikában R besorolást kapott...
    szóval ahhoz képest igenis szép bár tény, hogy nem kasszasiker (még!)
    12 napja van csak forgalomban majd meglátjuk mit hoz a jövő...
  • immovable #7
    ennyi
  • koschwarz #6
    ez mondjuk igaz, két hét után 80 milla, az ebben a műfajban nem a legjobb...
  • koschwarz #5
    de a 300-nak volt egy olyan "története" (mármint, történelmi tanulmányaiból, talán) amit mindenki ismert, tehát ha valaki nem vágta, hogy képregényből készült, akkor is tudja, hogy ez egy ókoros-szandálos-kardos-baszós film lesz.
  • sandor8206 #4
    hát a cikk címére reagálva-Amcsiban sem! Pedig ha ott nem termel egy comic-film mit várunk a magyartól.
  • dartois83 #3
    Amikor az első képeket láttam több, mint fél éve, felkeltette az érdeklődésemet és beszereztem szép apránként a mostanában megjelent lefordított képregényt. Nem vagyok nagy könyvmoly, de annyira azért lekötött mindegyik, hogy addig nem tettem le míg be nem fejeztem. Azt viszont megmondani sem tudom, miért fogott meg ennyire. Kétségtelen, hogy ezek után nagyon vártam a filmet, és nem csalódtam, habár kicsit más is mint a könyv. Akit nem fogta meg a történet, és nem olvasta a képregényt, annak valóban kicsit vontatott. Az ismerősöm előtt reménykedett, hogy olyan jó lesz, mint az Ironman, de végül az óráját nézte a moziban...nem, ez nem egy kategória a többi képregény adaptációval. Olyan forrásból dolgoztak, melyet a 20. század legjobb angol nyelvű irodalmi alkotásai közt tartanak számon, egyedüli képregényként...ennek fejében kell értékelni a filmet, így talán megérdemel egy "remek" jelzőt.
  • winnie #2
    nem az ismertség a lényeg (a 300 sem volt ismert) - így is erősebben nyitott, mint jó pár ismert amerikai szuperhős filmje.

    ha a magyar ember látja az előzetesben, hogy csihipuhi lesz meg látvány, akkor befizet. (a történet pedig jegyvétel után derül ki.)
  • koschwarz #1
    meg mondjuk a watchmen aztán tényleg szűk körben ismert szuperhősös univerzum nálunk. a jó történetet meg általában szerintem szeretik az emberek, még egy egyszerű akciófilmnél is...csak jól kell tálalni, és ez a watchmen esetén nem sikerült maradéktalanul (mondjuk az első másfél óra...egyszerűen unalmas).