Szekeres Viktor

Ennyi volt a Knight Rider-sorozat?

Már többször is megírtuk, hogy milyen jó kis nézettséget hozott az a Knight Rider-tévéfilm, mely alapján az NBC csatornának el kellett döntenie, hogy vajon érdemes-e egy modernizált KITT-es tévésorozatba vágniuk a fejszéjüket. Úgy vélték, hogy érdemes. A jelek szerint tévedtek.

Pedig a rajongók örülhettek, hogy egy autós műfajban otthon lévő írót, Gary Scott Thompsont (Halálos iramban) sikerült a sorozat fő írójának megszerezni, aki stábjával úgy döntött, hogy a tévéfilmből jópár elemet elhagy (főleg azokat, melyek kiváltották a sok negatív kritikát), s előző sorozatának, a Las Vegas-nak a mintájára inkább a látványra, a jó csajokra és verdákra helyezi a hangsúlyt. No, meg persze a számítógépes animációkra. De hiába a látvány, hiába az agykikapcsoló szórakozás, a Knight Rider sosem lett a nézők kedvence - úgy tűnik Amerika inkább az intelligensnek mondott sorozatokért van oda.

A szerdán leadott epizóddal a 17 részes első évad véget is ért, s több forrás is egybehangzóan állítja (például a TvGuide), hogy több Knight Rider-évad nem fog napvilágot látni. Az NBC csatorna egyelőre nem nyilatkozik a kérdésben, azonban a finálé 5,7 milliós nézettsége meglehetősen beszédes adat, még akkor is, ha a szezonátlagnál valamivel jobb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FefeeX #10
    ebben az országban ezt így kikérem magamnak :)
  • Ryder7 #9
    kissebséghez tartoztok FeefeeX-el. (asszem én is:D)
  • winnie #8
    "lyan noIQ kikapcsolós, futurisztikus keményvagyokos állvaülős bummbummmegvagyos jócsajos..."

    na, ja. engem speciel már csak ezért is meglep, hogy bukás volt.

  • FefeeX #7
    kicsit összeszedetlen volt, az igaz, de azért élvezhető szerintem. Olyan noIQ kikapcsolós, futurisztikus keményvagyokos állvaülős bummbummmegvagyos jócsajos...

    Kár hogy kicsit összefüggéstelen, egyszer erre kavarós másszor meg szerelmes... És a KARR-csata meg vicc volt, nulla idő-ráfordításos szutyok, lehetett volna komolyabb (pl az eredeti KR-ben több részes volt a KARR-KITT csata)
  • pepe792 #6
    Jó sorozat lehetett volna. De szerintem a Transformerses átalakulos kocsival egy kicsit mellé fogtak. Igaz még az utolsó részt nem láttam, de ami előtte volt pár rész az még valahogy elment.
    Valahogy a "mentsd meg a világot" részek nem tetszettek.
    Jó lenne ha lenne 2. évad, de csak akkor ha gyökeresen megváltozik minden.
  • spike0007 #5
    Igaz hogy hajszálnyi esély de van..
  • spike0007 #4
    Egy a terminátor sorozat még nem bukott meg, kettő a Knight Rider második évadára még mindig van esély!
  • winnie #3
    szerintem kellő önirónia nélkül nem szabad ilyen témát megvalósítani, épp ezért nem hiszem, hogy (csak) a komolyság hiánya volt a kulcs.
  • bmw #2
    A vege fele kezdett jo lenni, ha ugy menne tovabb azert az jo lenne...
    En remenykedem meg...:)
  • endrev #1
    Mivel amatőr volt. Idióta kameramozgásokat, látványelemeket dobáltak egymásra, és értelmetlen animációkat nyomattak, ami tíz éve még állati érdekes lett volna, de ma már inkább komolytalan. Egyszerűen nem vették komolyan a történet megjelenítését.

    "a Las Vegas-nak a mintájára inkább a látványra, a jó csajokra és verdákra helyezi a hangsúlyt" - nem volt jó ötlet. Nem érdemes úgy sorozatot vagy filmet készíteni, hogy az csak _úgy_csinál_, mintha szólna valamiről. A Terminator-sorozat ugyanezért bukott meg.