Szekeres Viktor

Itt van Johnny Depp gengszterfilmjének előzetese

Vajon miféle végeredmény kerekedhet ki abból, ha összeáll egy Michael Mann-kaliberű rendező két olyan színésszel, mint Johnny Depp és Christian Bale? Mondjuk egy kosztümös gengszterfilm? Nevek ide vagy oda, a témaválasztással a kasszasikerről már le is mondhatunk, de azt, hogy rossz film szülessen, nehéz lenne elképzelni.

És persze ne feledkezzünk meg a tavaly Oscar-díjas, az annak idején a Taxival befutott Marion Cotillard-ról se. Persze koppant már az egyszeri néző eleget az elvárásai alapján, s éppen ezért jön jól a Public Enemies napokban kiadott előzetese, melyből meg tudjuk ítélni, hogy mennyire fogjuk centivágással tölteni a július elsejei (oké, nálunk 16-i) premier előtti napokat.


A magyar keresztségben Közellenségek címen futó produkciónak, mint látszik a képsorokból, Michael Mann kedvenc HD-kamerái kölcsönöznek fura, anakronisztikus ízt. (A trailer az Apple-nél is megnézhető jobb minőségben.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • 1Obi1 #12
  Az én általam leginkább utált filmek a gengszterfilmek. Legyen szó a Keresztapáról vagy akármelyikről.
 • Librarian #11
  Könyörgöm, nem lehetne valahogy eltüntetni Szekeres Viktort az SG.hu-ról???? De most komolyan... Szekeres Viktor az újságírás Uwe Boll-ja!
 • berserk87 #10
  Meg az is kérdéses, hogy kinek mi számít kasszasikernek. Hol van a határ aminél azt mondhatjuk egy filmről, hogy kasszasiker vagy csak egyszerűen sikeres.
 • berserk87 #9
  Lehet, hogy nem mindegyik kasszasiker az általam leírt filmek közül, de egy-kettő biztos akad köztük. Utánna akartam nézni a bevételeknek, de nem találtam egy oldalt se amelyik ezzel foglalkozik. Esetleg valaki tudna ajánlani egy oldalt.

  kalapos01:"Ezek közül melyik készült 20 éven belül?"

  Ezek közül a legtöbb 20 éven belül készült. Kivétel a Keresztapa 1(1972)-2(1974), már a 3. rész is 1990-es. Aki legyőzte Al Caponét(1987), Volt egyszer egy amerika(1984) és A sebhelyesarcú (1983).
  Nem olyan régi filmek ezek. Csak réginek tűnnek, mert valószínű, hogy te is régen láttad ezeket, csakúgy mint én.

  Amúgy lehet, hogy van igazság Szekeres Viktor szavaiban, ezért is próbáltam lentebb kerülni a kasszasiker kifejezést. Valószínű, hogy a nők és a gyerekek nem fognak gengszter filmet nézni a moziban, de ezek a filmek nem is nekik szólnak. Oscarjelölést leginkább gengszterfilmekkel és drámákkal a legegyszerűbb szerezni. A kritikusok ezeket a komolyabb műfajokat szeretik a legjobban. Én is szívesebben nézek ilyen filmeket, vígjátékból nekem bőven elég egy évben 4-5.
 • Etinger #8
  A tégla - 289 Millió
  Amerikai gengszter - 130 Millió ( + 135 a világ többi részén )
 • kalapos01 #7
  Ezek közül melyik készült 20 éven belül?

  Nem kell ennyire messzire menni, az Amerikai gengszter azért elég sikeres lett, de ettől még a kosztümös filmekre a tinik sosem fognak olyan számban beülni.

  Az említett Gangs os New York remek példa a buktára, hisz még az Oscar-jelölésekkel is alulteljesített, hiába volt sztárrendező és sztár benne.
 • CaptainRumi #6
  az általad említett filmek tényleg egytől egyig remek művek, de a jó film és az érdemi elismerések még nem egyenlőek a kasszasikerrel (lásd idén pl a Milk)

  De tényleg nagy merészség kijelenteni ilyet egy trailer után, hogy nem lesz kasszasiker
 • berserk87 #5
  "Nevek ide vagy oda, a témaválasztással a kasszasikerről már le is mondhatunk.."

  Ilyet még nem hallottam. A gengszterfilmek szinte egytől egyig sikeresek és nagyon jók. Szerintem te nem is hallottál még ezekről a filmekről:
  Keresztapa (The Godfather 11 oscar jelölés, 3 oscar díj)
  Keresztapa 2 (The Godfather: Part II 11 jelölés, 6 oscar díj)
  Keresztapa 3 (The Godfather: Part III 7 oscar jelölés)
  Aki legyőzte Al Caponét (The Untouchables 4 jelölés 1 oscar)
  New York bandái(Gangs of New York 10 oscar jelölés)
  Amerikai gengszter (American Gangster 2 oscar jelölés)
  Kárhozat útja (Road to Perdition 6 oscar jelölés és abból egyet haza is vitt) Nagymenők (Goodfellas szintén 6 jelölés és abból egyet vitt haza)
  Szígorúan bizalmas (L.A. Confidential 9 jelölés 2 oscar)
  A tégla (The Departed 5 jelölés 4 oscar)
  Kaszinó (Casino 1 jelölés)
  Bronxi mese (A Bronx Tale)
  Volt egyszer egy amerika (Once Upon a Time in America)
  A sebhelyesarcú (Scarface)

  Hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos kihagytam valamit. Ez szerintem a legjobb műfaj és szerintem a legtöbb férfi így van ezzel. Nem is emlékszem, hogy láttam-e valaha rossz gengszterfilmet.
 • Etinger #4
  Kicsit sterilek a helyszínek számomra, remélem kasszasiker lesz.
 • Risu Führer #3
  "Nevek ide vagy oda, a témaválasztással a kasszasikerről már le is mondhatunk.."
  pff ezen beszartam...