Szekeres Viktor

Cate Blanchett az új Robin Hood-filmben

Ridley Scott továbbra is tobzódik a műfajokban, a terroristák után a sherwoodi erdőt és Nottingham városát veszi rendezői mikroszkóp alá, mint azt már tudni jó ideje, azonban kiderült, hogy Russell Crowe mégsem az eredetileg kiszemelt partnert kapja meg.

Sőt, az áprilisban kezdődő forgatás előtt Nottingham helyett meglehet, hogy Robin Hood címen futhat a Universal égisze alatt készülő 130 millió dolláros dráma, mely a tervek szerint PG-13-as korhatárt fog elérni. (A forgatókönyvet Ethan Reiff és Cyrus Voris jegyezte, s Brian Helgeland írta át.)

A történet a Gladiátorhoz hasonlóan történelmi tényekkel lesz rokoni viszonyban, azonban több legendába illő, az írók által költött elemet fog tartalmazni és természetesen Robin of Loxley-ról (Russell Crowe), és szerelméről, az erős és független Marianről fog szólni, s utóbbit alakíthatja majd Cate Blanchett az eredetileg kiválasztott Sienna Miller helyett, a hivatalos verzió szerint a két főszereplő között nagy korkülönbség nem tetszett a készítőknek. (A nem hivatalos verzió szerint Miller közel sem annyira nézővonzó név, mint az elmúlt 4 évben 4 Oscarra jelölt Blanchett.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #12
    Kevin papaval jo volt a Robin film...:)
  • hPi #11
    Nekem semmi bajom a feldolgozásokkal...
    http://www.youtube.com/watch?v=ecHb_4LS-uE
  • winnie #10
    és az én elsőmben?
  • Aldo Moro #9
    Irónia nem volt meg az utolsó mondatomban? Volt itt egy cikk (jó régen), hogy alig csinálnak már olyan filmet, ami eredeti ötlet alapján készül, mindegyik folytatás, feldolgozás, meg képregény. Tök igaz volt. Mintha a Trópusi vihart hozta volna fel példának valami kapcsán.
  • winnie #8
    ebben egyetértünk - szerintem is utóbbi a nehezebb, ezért is van jóval kevesebb feldolgozás.

    egy remake-et, mivel nem csak másolásról van szó, jóval nehezebb elkészíteni, hiszen újat kell hozni bele, új film esetében viszont csak bele kell nyúlni a 10000 beküldött szkript közé és kiválasztani egyet.

    más kérdés, hogy a robin hood-nál nem értem, hogy a feldolgozás hogy kerül a képbe. pár ismert figura köré írni egy történetet ugyanolyan nehéz/könnyű, mint pár ismeretlen köré írni. vagyis itt nem egy régebbi RH-sztorit fognak átvenni, hanem kitalálnak egy újat. (ez hasonló a képergények sokadik részeihez vagy bármelyik folytatás filmhez, legyen robin hood 12. azoknál teljesen érthetetlen a "nincs új ötletük" kifakadás, hiszen attól, hogy a pókember 12.-ben is adva van 2-3 állandó szereplő, még egy teljesen új sztorit kell kitalálniuk.)
  • Aldo Moro #7
    Attól függetlenül, hogy mondasz valamit, általában nincs igazad a feldolgozásokkal kapcsolatban. Mi könnyebb: kitalálni egy teljesen új történetet, új szereplőkkel, vagy egy már meglévőt feldolgozni kicsit másképp.

    Tudom, tudom: az utóbbi sokkal nehezebb. Biztos ezért is csinálják odaát, szeretik a kihívásokat.
  • blessyou #6
    Nekem mind1, hogy feldolgozás, vagy sokszor futtatott a sztori, ha jól sikerül a film. Ridley Scott pedig azért tud klassz filmeket csinálni, Russel Crow és Cate Blanchett is tudnak bravúrosakat alakítani, úgyhogy ha sikerül megtalálniuk a közös hangot, frankó kis film kerekedhet belőle.
  • winnie #5
    "Tényleg ennyire kifogytak volna az ötletekből?"

    attól, hogy a film főszereplőjét robinnak hívják, még ki kell találni a történetet, amihez ÖTLET kell. ha joe-nak hívnák és ugyanaz a sztori lenne, akkor nem reklamálnál, de mivel ismered a nevet, panaszkodsz.

    jó, hogy érdekelni fogja az embereket egy új robin hood-film, elég régen nem volt.
  • smaszi #4
    Ha engem ilyenért hanyagolnának egy filmből, biztos hagynék Crow bácsinak egy kis ajándékot a kocsija ülésén...
  • Timbu #2
    Csak én nem értem, hogy mi szükség van egy x+1-edig Robin Hood feldolgozásra? Tényleg ennyire kifogytak volna az ötletekből? Van még olyan ember, aki képes lesz moziba menni emiatt? Ha befejezték a forgatását, akkor majd rögtön nekilátnak egy új három testőr adaptációnak is?