Szekeres Viktor

Újabb adaptáció érkezik a Bourne-könyvek írójától

Bár sokakat a hideg ráz a könyvek filmadaptációjáról szóló hírek hallatán, a Bourne-rejtély és folytatásainak kommersz és kritikai sikere remekül mutatja, hogy minden a mesterembereken múlik: jó író, színész és rendező kezében minden arannyá válhat.

Nem is csoda, hogy míg régebben Hollywoodban mindenki Michael Crichton vagy John Grisham új könyvére várt, hogy filmet forgathasson belőle (az utolsó párból azóta sem sikerült), most Robert Ludlum a legmenőbb név, a legkeresettebb író. Más kérdés, hogy az akciódús kémkönyveiről híres író 2001-ben meghalt - Hollywoodi viszont csak a Bourne-sorozat sikere után fedezte fel őt igazán, bár természetesen régebben is készültek Ludlum-adaptációk.

Mint arról már hírt adtunk, nemsokára kezdik forgatni Denzel Washington és Tom Cruise főszereplésével a Matarese klánt, mint ahogy az sem titok, hogy a Universal a Szigma-prokollt, a Paramount a Chancellor kéziratot, míg a Summit az Osterman víkendet készíti elő - utóbbit már megfilmesítették egyszer. (S, ha mindez nem elég, lesz Bourne 4. is, de persze nem regényre alapozva.)

A legújabb hír pedig, hogy elkezdődött az ötödik Ludlum-könyv megfilmesítésének előkészítése: az "áldozat" ezúttal a Parsifal mozaik - melynek a történetét korábban éppen Bourne-folytatásnak tervezték. A 82-es, hidegháborús időszakban játszódó sztori főszereplője egy amerikai hírszerző ügynök, aki abban a hitben van, hogy tanúja volt kedvese kivégzésének, mert kiderült róla, hogy KGB-s kettős ügynök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #2
    Pontosítok, a rovat.
  • Etinger #1
    Picit mintha a cikkek lassabban frissülnének... :/