Szekeres Viktor

A Mátrix rendezői éleszthetik fel Supermant

Az első Superman-reboot nem volt túl sikeres, hiszen a Superman visszatér, nem elég, hogy nem tetszett annyira a közönségnek, s a bevételei ezért elég gyorsan csökkentek, de már a premieren sem volt akkor tolongás, mint az elvárható lett volna.

Bár való igaz, hogy például a Batman: Kezdődik!-nél többen voltak kíváncsiak az új Supermanre, de egy ideális világban furcsán hatna, ha egy Vasember, egy Fantasztikus Négyes vagy Hulk több nézővel bír első hétvégén, hiszen utóbbiak képregényes olvasottsága sehol nincs a piros-kék szuperhőséhez képest.

Épp ezért nem is csoda, hogy a Warner stúdió ismét a saga újraindításán töri a fejét - az efféle reboot a képregényfüzetekben is elég gyakori, sokszor be is jön (olykor sokadjára). Az AintItCoolNews érdekes pletykát dobott a felszínre, hisz megbízható forrásra, James "V, mint vérbosszú" McTeigue német interjújára hivatkozva azt állítják, hogy a Mátrix-trilógia és a Speed Racer - Totál turbó rendezői, a Wachowski-testvérek lesznek megbízva az új trilógia megrendezésével.

Érdekességként azért zárójelben meg kell jegyezni, hogy pusztán a számok alapján, a Batman-reboot (48 milliós nyitány, 205 milliós amerikai bevétel, 166 milliós világbevétel) és a Superman-reboot (52 milliós nyitány, 200 milliós amerikai bevétel, 191 milliós világbevétel) szemlátomást majdnem azonos eredmény produkált, azonban a kritikák, a nézői visszajelzések és a DVD-eladások a Batman folytatásához és csúcsdöngetéséhez vezettek, míg a Superman esetében a reboot rebootjának tervéig. Ez is mutatja, hogy nem szabad mindig a mozis bevételekből kiindulni, ha a siker vagy bukás címkéket akarjuk szétosztogatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • demon68 #6
    a superman return nem reboot volt hanem folytatás, amit most terveznek, az lesz a reboot
  • Chocho #5
    Mellesleg jó lenne, ha ez be is bizonyosodna. A Superman Returns nagyon nem tetszett. :(
  • Magoo #4
    Két hete voltam a Warner Bros egyik Foley hangstúdiójában ahol a Ninja Assassin cimü új Wachowski fivérek istápolásában készülő film (mint producerek nyomják) hangutómunkálataiba tekinthettem bele...Annyit már tudok, hogy bár csak néhány jelenetet láttam idáig, ígéretesnek tűnik, de nem ítélkezem amíg nem látom egyben az egészet.
    Ők minden esetre képesek lehetnek feldobni a Superman Saga-t....de könyörgöm ne hordja már kívül az alsógatyáját! :D
    Ráférne egy Batman Begins féle reboot az már fix.
  • tyuklepes #3
    Kung-fu-zó Superman? Kell, MOST! :D
  • xido #2
    A tesóknak én még mindig megszavazom a bizalmamat,amit a Mátrix 1-el műveltek,mind az ötlet,mind a kivitelezés,az pazar volt...utána kicsit bedarálta őket az álomgyár,de hátha Superman esetében megint tesznek hozzá valami elvont eredetiséget...
  • Etinger #1
    "Ez is mutatja, hogy nem szabad mindig a mozis bevételekből kiindulni, ha a siker vagy bukás címkéket akarjuk szétosztogatni."

    Ez egy jó mondat :) Amúgy azért a gyártási költség nagyobb is volt a Superman-nek, nem is kevéssel ha jól tudom :) ( az eredményt elnézve nem értem mondjuk ezt :D:D )