Szekeres Viktor

Újabb sorozatnak fellegzett be

Szinte alig van hét, mely ne telne el anélkül, hogy egy sorozat balsorsáról érkeznének hírek. A mostani sem kivétel, hiszen az NBC úgy döntött, hogy újabb sorozatát szünteti meg, nagy elvárások ide vagy oda.

Pedig tavaly tavasszal még meglehetősen lelkesen beszéltek a csatorna vezetői a Crusoe című projektről, mely a klasszikus Robinson-regényt ültette át sorozat formába. Más kérdés, hogy a lelkesedés a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt afféle biankó bizalom volt, hiszen míg a legtöbb tévécsatorna a pilotfilm megtekintése után döntött a szériák megrendeléséről, addig az NBC látatlanban, a szkript alapján döntött úgy, hogy szükségük van a Crusoe-sztorira.


A nézők pedig mondhatni már az első rész után döntöttek a minisorozatként is kezelhető Crusoe sorsáról, hiszen már a premier is szánalmas nézettséget hozott, minek köszönhetően az NBC csatorna első lépésként péntekről szombat estére száműzte a sorozatot, majd úgy döntött, hogy nem kér többet a 13 részen felül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #9
    én mondjuk az utolsó részekben csak a zenére figyeltem :)
    majd elkérem valakitől és megnézem otthon nyugodtsággal, mert ilyet én nem vettem észre benne
  • immovable #8
    Vagy az Elit alakulat, Elveszett szoba, Csengetett Mylord, stb...
  • berserk87 #7
    Egyik haverom mondta. hogy Spike már halott volt az első részben is, szóval valami olyasmi az egész sorozat, mint a Stay. Neki ez a kedvenc sorozata és rengetegszer végignézte már, szóval biztosan jól tudja, mondjuk egy kicsit meglepett ezzel. Valószínű voltak benne utalások, amiket első nézésre nem vettem észre, de az utolsó részben egyre emlékszem, ezért igazat adtam neki.
  • torcipepe #6
    ezzel vitatkoznék, az fmp sztori/évad alapú, bár ez a fumofuról nem mondható el, elég laza kötés van csak a részek között. emellett pedig a tsr korántsem lett lezárva, hiszen tessa bátyuskája elsétált.
    bebop esetén pedig mindkét évadot le lehetett volna akár 6-8 részben is, persze akkor semmit sem tudtunk volna meg a szereplők múltjáról, gondolkodásáról, motivációjáról, céljairól. azonban így a második évad végére szépen le lett zárva. másodsorban pedig 13 rész pont egy negyedévi adag. talán még egy ova-t megérdemelt volna, hogy mit csináltak a többiek spike halála után, akár fejenként 1-1-et is.
  • Prof William #5
    Erről a Robin Hood sorozat jutott az eszembe ahol már UFO-k sárkányok, óriások , mágusok meg más marhaságok is feltűntek.

    Remélem ezt inkább amolyan relaisztikus sorozatnak tervezték mint a Roma-t...

    13 rész alatt meg tökéletesen be lehet fejezni...
  • Lyan Kyj #4
    @Cateran: Már első részben kiderült, hogy itt nem 1:1-es könyvadaptációról van szó, szóval nem hiszem, hogy pont ezzel lennének hűek a könyvhöz.

    Bár nem tudom, hogy milyen változatosságokat tudtak volna eszközölni új részek esetén (kalózok/bennszülöttek/belső konfliktus trió váltogatta egymást), én sajnálom, hogy ennyi, heti negyven percet nálam bőven megért.
    Csodaszép fényképezés és Péntek remek beszólásai miatt szerettem nézni.

  • cateran #3
    Ez igy nem igaz,jelen esetben pláne nem:)
    1, Robinson története fix..nem lehetett volna nagyon sokáig nyújtani,annyit egyszerüen nem volt a szigeten Péntekkel...Péntek nélkül már tekintélyes a szám(4 vs. 28),de úgy meg csak Crusoe szerepelhetne,ha hűek akarnának maradni a storyhoz...ha nem,akkor meg ne hívják Robinson Crusoenak:)
    2. bizony vannak fix részekből álló sorozatok,max nem élőszereplősek:) (nem hinném,hogy pl. a Full Metal Panic! anime,azért maradt volna abba, mert ne lett volna érdeklődés iránta..van 3 "évad" és szép kerek story/évad vagy a Cowboy Bebop)
  • winnie #2
    a sorozatok nem lezárt történetek. ezért sorozatok.
  • xido #1
    Sajnos nem csodálom...nincs mostanság igény arra,hogy egy lezárt történetet rétestészta formájában próbálják megnyújtani közbeeső kalandocskákkal...nem is voltam rá kiváncsi,még a pilot se villanyozott fel...