Ötvös Tibor

A Sötét lovag 2008 legsikeresebb filmje

Nem meglepő módon Christopher Nolan második, Heath Ledger első és utolsó Batman-filmje lett a 2008-as év legsikeresebb alkotása. 996 milliós összbevétele alaposan odavert minden más indulónak.

Ebben természetesen nincsenek benne az időközben megjelent DVD és Blu-Ray eladások, amiből szintén 100 milliós nagyságrendű bevételek származhattak már eddig is, szóval valahol 1,2 milliárd dollárnál járhat a Warner Bros. A második Indiana Jones negyedik visszatérése. A Kristálykoponya királysága sok rajongót elszomorított, de végül 786,5 millió dolláros összbevételt termelt be Spielbergéknek.



Meglepetésre a harmadik helyre a Kung Fu Panda harcolta be magát 631,9 milliós bevétellel. A DreamWorks így újabb sikeres animációs franchise-t indított útjára. Will Smith a Seven Pounds-szal talán meg fog bukni, ám a Hancock 624,3 milliós összbevétele kárpótolhatja a stúdiót. Természetesen folytatódik a szuperhős kalandja.

Robert Downey Jr. visszatérése, a Vasember 581,9 milliójával az ötödik, őt pedig a nálunk is hatalmas sikernek számító Mamma Mia! követi 572,2-vel. Daniel Craig második 007-es kalandja, A Quantum csendje a hetedik méghozzá 537 millióval. A Pixar legújabb mesterműve, a Wall-E a nyolcadik (507,2 millió), míg a Madagaszkár 2 a kilencedik helyet szerezte meg (460,7 millió). A sort a Narnia krónikái: Caspian herceg zárja 419,6 milliós összbevétellel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #16
    A kutyát nem érdekli. Lapozzatok már?
  • Etinger #15
    "egy will smith-filmtől nem 100M alatti teljesítményt várnak. ezzel nem azt mondom, hogy bukta a hét élet, csak azt, hogy most savanyú a stúdió szája íze."

    Hát még szerintem ez se biztos :/ Valahogy azért ők is sejthették, hogy ez egymás stílusú film, nem feltétlen rohan mindenki a moziba. A Boldogság nyomában oké, az jó ellenpélda, de mégis, többször lehet jön be ez a dolog :)
  • winnie #14
    "55 millióból készült és épp annyinál tart. Ráadásul még alig mutatták be Amerikán kívül. Ez minden csak nem bukás."

    _talán_ meg fog bukni. ha csak 80M-t hoz mondjuk.

    ?? csókolom, a bukás nem azt jelenti, hogy nem annyit hoz, amennyiből készül. azt jelenti, hogy nem annyit hoz, amennyit terveznek. minden film behozza az árát, de egy ilyen gyors mozgású piacon az idő a lényeges, hogy másnap hozza be, egy hét múlva vagy csak 7 hónap mólva. utóbbi esetben, a pénzt jó sokáig nem tudják ismét befektetni.

    (1. számold bele a 45 milliós marketing költséget. 2. a nemzetközi bevétel mit sem ér, az a helyi forgalmazókat érdekli. amit a nki forgalmazésból lát a stúdió, azt előzetesen megkapta. az arany iránytű hiába hozott nemzetközileg több 100 milliót, az amerikai bukta miatt nem lesz folytatása. meg nyilván ez a film nekileg sem lesz nagy siker.)

    egy will smith-filmtől nem 100M alatti teljesítményt várnak. ezzel nem azt mondom, hogy bukta a hét élet, csak azt, hogy most savanyú a stúdió szája íze.
  • Andrews2007 #13
    Akkor te meg nem olvastál cikkeket róla, volt jó pár száz. (movieweb, ign movies, superherhype, imdb, stb stb) kritikus tömeg.hu-n pedig írták hogy MO-ra is jön de csak februárban azt látod elfelejtettem ide írni. Jan 22-23.án kezdik újra vetíteni a mozik akkor lesz egy éve hogy meghalt Ledger és az Oscar jelölés is akkor lesz.

    az akadémiai tagoknak persze hogy játsszák most pár moziban mivel díj szezon van és más filmeket is kevésben nyomnak még pl Slumdog, Button alig alig látta a nép, bár a Button most jött fel már 69-70 milliónál tart.
  • Barakukk #12
    "Will Smith a Seven Pounds-szal talán meg fog bukni" - 55 millióból készült és épp annyinál tart. Ráadásul még alig mutatták be Amerikán kívül. Ez minden csak nem bukás.
  • Ulquiorra #11
    Januárban moziba kerül itthon is? Eléggé félre vagy tájokoztatva, amerikában is csak pár moziban játsszák az akadémiai tagok figyelmének megnyeréséért
  • Etinger #10
    Wall-E az nagy kedvenc nekem is!
  • diablo1336 #9
    Narnia ratyi volt, Vasember jó volt, Kung fu panda csak azért nem tetszett mert én személy szerint többet vártam volna tőle, TDK az sztem jó volt(nálam nicsn akkora hypeja de jó alakitások voltak benne és izgalmas film volt),Indy4 megen nem tetszett cím alapján többet vártam volna,Hancock tetszettősen indult és nagyon szar lett vége,Mdagaszkjar2-t meg nem láttam illetve 007-tel is ez a helyzet,viszont amit a végére hagytam az egy nagyon kellemes meglepetés volt és nagyon tetszett nekem és ez nem más mint a wall-e. Ha lenne gyerekem ezt nézhetné egész, amellet h leköti még tanulságos is és megható a történet,amellett tényleg jópofa. Grat. hozzá!
  • Etinger #8
    Mert a Viktor termeli az ilyen hülyeségeket főleg, aztán megelőlegeztük neki
  • Dynamic #7
    "...szólnátok hozzá?!"