Szekeres Viktor

Nem hagyja magát a Valami Amerika 2.

Remek hétvégét zárt a hazai mozis piac, hiszen ahogy az lenni szokott, az ünnepek táján, mikor az ember nyakába szakad a tanítási szünet és a szabadság, mindenki elviharzott moziba, s ismét egy olyan hétvégét zárhattunk, melyet magyar film uralt.

A Valami Amerika 2. nyitánya ugyan elmaradt a várakozástól, de a nyitó hétvége alapján így is biztosnak tűnt, hogy a film benne lesz az év legsikeresebb 5 filmjében, s ahogy az várható volt, a VA2 a második hétvégére egy cseppet sem veszített nézőszámából és 33887 fizető vendéggel az élen zárta a karácsonyi napok bevételi listáját Budapesten.

A VA2 az első hely mellett még azt a bravúrt is bezsebelhette, hogy a legkihasználtabb vetítésekkel, a legjobb vetítési átlaggal bír az élmezőnyben, hiszen előadásonként 98390 forintos bevételt produkált, amit legtöbbször a premierfilmek sem tudnak elérni, nem hogy egy második hétvégés mozi.

A másik decemberre pozicionált film, a Kaméleon nézőszáma sem csökkent az ünnepek alatt, de a 4775 fővárosival sem tudta egyelőre az 50 ezres látogatottságot elérni Goda Krisztina új filmje, melynek vetítési átlaga 33395 forint volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kadar1 #6
    szerintem oltári ratyi egy film lett. Kb 20 percet bírtam belőle nézni .Aki teheti ne nézze meg !!!
  • fodi91 #5
    Itt az összes filmről szó van. Nemcsak a magyarokról.
  • JASON13 #4
    "-de a nyitó hétvége alapján így is biztosnak tűnt, hogy a film benne lesz az év legsikeresebb 5 filmjében-" Biztos nehéz volt kiválasztani ezt az öt filmet abbol a több százból amit évente produkálunk !!!!
  • MiZo81 #3
    Az az egyötöd népesség egy városon belül van, míg vidéken, ha legalább egy Cinema City minőségű moziban akarsz megnézni egy filmet, akkor oda-vissza több, mint 100 km-t kell utaznod. :)

    Persze, ha minden városban lenne Cinema City, és nem lenne a premierfilmek időbeni csúszása, más lenne a helyzet.

    Dehát Magyarországon, ami nem Pesten van, az nincs is. :)
  • winnie #2
    jelentős? ennél kevésbé jelentősebb alig lehetne:)

    budapest: 79.000
    összes vidék: 52.000

    kábé ezért - valahol ciki, hogy bár bp csak egyötöd népesség szempontjából az összlakossághoz képest, de ez az egyötöd nagyjából egy film fele nézőszámát produkálja. a valami amerikánál még annál is többet. durva adat.

    általában a bp-i adatok lepik el a netet, azok elérhetőek, ráadásul a premierekről azok festenek valós képet, hiszen sok vidéki városba csak 1-2-3-sok hét késéssel ér el egy film, ezért a friss adatoknál több mond a budapesti, de az éves adatok esetében az országos a mérvadó.

    de szerintem az adatokat, a számokat mindenki a hajára kenheti, itt max az az érdekes, hogy ki előzött meg kit, hszen ha x film legyőzte y filmet budapesten, az vidéken is legyőzte. ha a valami amerika gyengébben nyit, akkor vidéken is gyengébben nyit, mit látható az adataidból.
  • fodi91 #1
    Valaki elmondaná, hogy miért csak a Budapesti adatokat közlik? Én magánemberként írtam levelet a forgalmazónak és megadták a budapesti és az összesített adatot is. Szóval nem nehéz utána járni. Főleg a Valami amerika 2-nél elég jelentős a vidék is.
    Összesen:
    Budapest: 79 ezer
    Teljes ország: 131 ezer
    Azért ez szerintem nem rossz.