Ötvös Tibor

Győzött a romantika, bukott a Spirit

A hétvégi amerikai nézettségi adatokat böngészve bizony jó pár meglepetés érheti az egyszeri szemlélődőt. Először is az Owen Wilson és Jennifer Aniston nevével fémjelzett Marley és Mi lett minden idők legsikeresebb karácsonyi premierje, míg a The Spirit nem sok embert érdekelt.

A december 25-i 14,75 milliós nyitány tehát rekord, a 37 milliós hétvégi bevétel pedig az első helyre repítette a duót. A film hazai bemutatója márciusban esedékes. Adam Sandler tavaly kicsit mellényúlt a terrorista fodrász kalandjával, ám az Esti mesékkel talán visszatalál a régi énjéhez. Bár a vígjáték nem kezdett a legszebben (a hétvégén 28 milliót ért el, ami csak a Sátánkát múlja felül - a vígjátékait szemlélve), a múlt héten 38 milliót kalapált össze, ami azért szebben mutat.

David Fincher megdöntötte saját rekordját, hiszen a Brad Pitt főszereplésével készített Benjamin Button különös élete a harmadik helyen nyitott 27 millióval és a heti összesítést nézve már 39 milliónál tart. Mondjuk a 150 milliós büdzsét biztosan nem fogja Amerikában betermelni (Fincher legsikeresebb filmje, a Hetedik is csak 100 milliót hozott be), így a producerek és a stúdió is kénytelen lesz figyelni a nemzetközi eredményeket is.


Marley és Mi

Tom Cruise és a Valkűr "csak" a negyedik. A színész ezzel a 21,5 milliós nyitánnyal a Tágra zárt szemek szintjén mozog, viszont a heti bevétele már 30 milliónál tart. A kritika vegyesen fogadta, a sorsa a jövő héttől függ. Jim Carrey és Will Smith is boldog lehet - valamennyire. Sem a Yes Man sem pedig a Seven Pounds nem esett vissza komolyat, a 10%-os csökkenés szinte említést sem érdemel.

Ki kell emelni az agyonhype-olt The Spirit szereplését. Frank Miller a Sin City és a 300 sikere után rendezésre adta a fejét, ám a The Spirit nem igazán ragadta meg az embereket. A kilencedik hely és a 6,5 milliós kezdet (mely eddig 10 millióra kúszott fel) messze elmarad mind a Sin City (29,1 millió) mind pedig a 300 (70,8 millió) premierjétől.

A héten elég gyenge lesz a felhozatal, a Resident Evil: Degeneration mellett csak a Viggo Mortensen főszereplésével hazánkban forgatott Good számíthat komolyabb érdeklődésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaptainRumi #10
    HAha pont te beszélsz Men Lover, aki mindig mindenkinek beszól :)
    hát neked még a nevedben is benne van homokgyík :) boldog újévet n !! Csinján a pezsgővel,ne dugd fel tövig :P
  • Loverman #9
    nyugi, melletted a homo kapitány a másik iq betyár, mindig mindent leszól
  • diablo1336 #8
    Eltérve a témáttól pont ma láttama spirit előzetesét. olyan elmegy kategoria. Adam Sandlerre kiváncsi leszek csak uyg mint Jim-re. És a Sin City 2-t máér nagyon várom.
  • CaptainRumi #7
    ha házaspár akkor akkor semmiképp sem kellene nagy M-el írni a mit, így akár azt is gondolhatnánk, hogy Mi egy név...
  • winnie #6
    semmi omg nincs benne, egyszerűen így érezték jónak. a könyvre illik, hiszen egy házaspárról szól, ás valóban elsőre fura lehet a cím, de ha ez a koncepció...
  • CaptainRumi #5
    csak az hogy eredetileg "Marley and Me" ...
    de utánanéztem és kivételesen nem a Tibi volt a balfasz, hanem aki ezt a címet adta a filmnek illetve annak a könyvnek amiből az készült...
    Hiszen Marley egyértelműen a kutya....a Me az meg Én...
    OMG
  • akyyy #4
    de hogy jön ide győzike?
  • 5i #3
    Marley és Mi. Ez a magyar címe. Mi bajod ezzel?
  • Trisztin #2
    őszinte legyek? ilyen trailer után nem csodálom,hogy jó nézetssége volt a "Marley and Me"-nek már kétszer megnéztem és ez egy olyan film,amire biztos,hogy magammal rángatom az egész családomat :) Nagy kutyás family révén ezen sírva fogunk röhögni :) [extraként az én labim pont ilyen kelekótya :)]
  • CaptainRumi #1
    "Marley and Mi" xDDDD

    jáj ez a Tibi