Szekeres Viktor

Újabb filmek törték át a 100 milliós határt

Amerikában, bár az infláció és a jegyárak változása miatt a 100 millió dolláros bevételi határ már nem ugyanazt jelenti, mint pár évtizede, de még mindig bűvös számnak számít a kerek 100-as, amelyet átlépni csak kevés filmnek sikerül. Idén viszont akár csúcsdöntés is sikerülhet.

Az elmúlt években volt, hogy csak 19 film került a "kiválasztottak" közé, előfordult, hogy 28 vagy 29 - a 2008-ban bemutatott produkciók közül egyelőre már 24 küzdötte le a 100 milliós korlátot: az elmúlt napokban a Volt (Bolt) és a Négy karácsony (Four Christmases) simán, míg a Sasszem (Eagle Eye) hosszas küzdelem után lépett a 9 számjegyű amerikai bevételt számlálók táborába.

Ha az üldözőbolyt nézzük, akkor azon filmeknek már nincs esélye sokat feljebb lépni (I.e. 10000 - 94,7 millió dollár, Beverly Hills-i csivava - 92,7 millió dollár, High School Musica 3. - Végzősök - 89,4 millió dollár, Ananász expressz 87,3 millió dollár), de a napokban bemutatott filmek közül jó pár eséllyel pályázik a hőstettre: első napos bevétele alapján a Marley és én, az Esti mesék és a Benjamin Button különös élete is fix befutónak tűnik, ráadásul az Oscar-jelölések is megdobhatják a kiválasztott filmek bevételeit, így a Danny Boyle-féle Slumdog Millionaire-nek is jó esélye van az előre ugrásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #1
    "Benjamin Button különös élete is fix befutónak tűnik"

    A másik cikkben mintha az lenne megállapítva, hogy Fincher filmjei nem olyan biztos befutók ám.... :P:P