Szekeres Viktor

Itt a XIII-film előzetese

Lelövik az amerikai elnököt, magáról mit sem tudó ember ébred fel egy tetoválással a mellkasán - ismerősen hangozhatnak ezek a panelek, leginkább azért, mert a nemsokára hozzánk is elérkező minisorozat alapja egy belga képregény, melyből hajdanán számítógépes játék is készült.

Most pedig egy minisorozat, amely annyit tesz, hogy egy pár rész alatt lezavart, hosszabb filmről van szó, vagyis mindenképpen lezárják a történetet, annak folytatására minden bizonnyal nem lesz lehetőség.


A valahol a Bourne-rejtélyre hajazó sztorit (Robert Ludlum pár évvel korábban írta meg a Fantomot) koprodukcióban készítették el, hogy minden ország tévés piacán értékesítsék, s így fordulhat elő, hogy míg Franciaországban már bemutatták a XIII-t, addig Amerikában csak február 8-án kerülhet adásba a Val Kilmer és Stephen Dorff főszereplésével forgatott két, filmhosszúságú részből álló akciódús minisorozat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ProGabe #7
    Kilmer - Dorff páros megint beletenyerelt a tutiba? :)

    furcsa hogy még senki nem említette meg az igen-igen jóra sikeredett cell-shaded játékot
  • bmw #6
    Kilmer gyerek vegre magara talalt?:)
    Talan le is fogyott kicsit.:)
  • torcipepe #5
    asztali szerepjáték -> PC stratégia -> MMORPG, Warhammer-nél semmi másolás nincs, pusztán új fogyasztási formát kapott.

    PS-en és telefonon láttam XIII nevű játékokat. egy telefonos java játéktól nem is vár az ember semmit, de hogy egy PS játék is csak egy lineáris vezetésű lövöldözős játék legyen nulla sztorival, az már gáz.
  • Blasta #4
    Így van, és az első Robert Ludlum könyvéből készített Bourne filmet anno Richard Chamerlain főszereplésével vitték vászonra 1988-ban, akkor teljesen fogyasztható kivitelben.
  • Kindred Blades #3
    Jelen esetben nem annyira. A Bourne-identity inspirálta a XIII-at, ez nem volt nagy titok már akkoriban se. Négy év van egyébként a Ludlum-regény és a képregénysorozat között.

    Bár más tészta, hogy sokan a Bourne nevet csak és kizárólag a napjainkban készített (egyáltalán nem rossz, mielőtt valaki félreértené) filmtrilógiával párosítják, meg esetleg azt sem tudják, hogy Ludlum a földön volt valaha. :)
  • kalapos01 #2
    Melyik volt előbb, és el is dőlt a kérdés. A képregény nem tudom, mikor, de a Bourne majdnem 30 éves.
  • Inquisitor #1
    Na igen, a Burn rejtély hajaz inkább a XIII story-jára, de emgint lesz egy csomó olyan vélemény, mint anno a World of Workraftot másolja a Warhammer Online, vagy a Gyűrűk Ura film akar hasonlítani X vagy Y fantasy-ra, stb. :)