Szekeres Viktor

Folytatódhat a Róma című sorozat

Bár az HBO tavaly úgy döntött, hogy 2 évad bőven elég volt a Róma című történelmi sorozatnak, az elmúlt napokban elkezdtek felerősödni azok a hangok, miszerint a sorozat folytatódni fog, mégpedig a filmszínházakban.

Hiába volt a rekordköltségvetés, a Róma valahogy sosem tudott közönségsorozattá válni a prémiumcsatornán, de még a rétegsorozatoknak számító HBO-s produktumok közül is csak a lista végén szerepelt nézettség tekintetében (a Maffiózók támogatása nélkül 3 millió néző alatt teljesített a sorozat).

Éppen ezért is meglepő, hogy a sorozat készítője, Bruno Heller, azt tervezi, hogy az HBO hozzájárulásával, a Szex és New York-film sikerének farvizán felfuttatva elkészíti a Róma filmes folytatását. A történettel nyilvánvalóan nem lesz gond, hiszen a sorozatot is minimum 5 szezonra tervezték, a nagy kérdés, hogy például a sorozat főszereplőjét alakító Kevin McKidd hogy tud elszakadni jelenlegi sorozatának, a Grace klinikának forgatásairól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #12
    nem baj, mindössze egy jellemvonás. (bár lehet, hogy kompenzáció)

    " de ti honnan veszitek, hogy rossz volt a nézettsége? "

    megnézel egy nézettségi számot és látod, hogy gyenge volt. már az első évad sem volt nézett, így az hbo, mivel úgy vélte, hogy a második évad nem fog szigfikánsan jobb nézettséget hozni, ezért passzolta a folytatást.

    a premier a forgatás után volt, így a nézettségi adatok, melyek igazolták az hbo gyenge nézettségre vonatkozó tippjeit, így csak utána jöttek. a csatorna azért bánta meg a kaszát, mert azóta olyan nézettséggel isten lehetne egy sorozat (akkor 7-10 millióan nééztek egy hbo-sorozatot, most örülnek, ha 1,5 millióan), ráadásul a rome az imidzsnek is jót tett.
  • zakalwe #11
    egyébként miért baj az, ha valaki okosabbnak hisz magát az átlagnál?
  • zakalwe #10
    Pár napja olvastam erről az ign-en, de ti honnan veszitek, hogy rossz volt a nézettsége? Csak mert ittazt írják, hogy az HBO is beismerte, hogy hiba volt törölni a sorozatot. Ray Stevenson mondta, hogy már a második szezon forgatásakor tudták, hogy nem lesz több, viszont az eredmények csak a forgatás közepe fele jöttek meg, az HBO megbánta a döntést viszont már késő volt folytatni. Ezért sűrítette bele Bruno Heller a 3.,4. szezont a másodikba. Kár érte, laza lett volna, ha ezt is megcsinálják szépen öt évadosra, mint mondjuk a Wire-t.
  • winnie #9
    "Az durva, hogy ha megbukik egy sorozat, vagy ebben az esetben nem hozott magas nézettséget, akkor rögtön valaki itt elkezdi írni, hogy mert "túl magas" volt az átlagembereknek/amerikaiaknak"

    így van, jó meglátás. ráadásul ennek van egy olyan mellékolvasata is, hogy "nekik magas volt, de nekem nem. én jóval intelligensebb vagyok az átlagnál"
  • koschwarz #8
  • berserk87 #7
    Az durva, hogy ha megbukik egy sorozat, vagy ebben az esetben nem hozott magas nézettséget, akkor rögtön valaki itt elkezdi írni, hogy mert "túl magas" volt az átlagembereknek/amerikaiaknak. Egy általános iskolás megérti ezt a sorozatot, nem kell ehhez diploma. Van akit érdekel a történelem és van akit nem, szerintem ilyen egyszerű a válasz erre. Én szeretem történelmet és ez a sorozat is nagyon tetszett. A nyomozós detektíves és tini sorozatokat szappanoperákat német sorozatokat nem nézem meg, mert nem érdekelnek, és nem azért mert olyan nehéz feldolgozni a látottakat és azok között is sok jó van pl.: A helyszinelők. Amerikában rengeteg sorozat közül válogathatnak kedvükrevalót az emberek és aminek már a témája nem érdekli a nézőket az akkor se lesz sikeres ha nagyon színvonalasan készítik el.
  • winnie #6
    hol írtam, hogy jó vagy nem - nem hiszem, hogy valakit is érdekelne a véleményem vagy más véleménye. (az volt, persze, hogy jó volt, de ez irreleváns.)

    de attól még nem az buktatta meg, hogy egy átlagembernek magas volt. a róma. magas. egy hbo-b a legalacsonyabb volt akkor.
  • feamatar #5
    twas fucken goode. az egyik kedvenc soorozatom, már amennyit látni tudtam belőle.
  • Hoz_Hun #4
    Azt csinálsz amit akarsz, kételkedjél. Ez akkor is egy k*rva jó sorozat volt.
  • winnie #3
    csakhogy az hbo közönsége nem átlagember. nekik nem volt magas a sopranos, a sírhant művek vagy a deadwood - bezzeg a kardos-b*szós róma már igen? hadd kételkedjek.