Szekeres Viktor

Elbúcsúzott a legkeményebb sorozat

Az utóbbi évek legjobb és legkeményebb sorozata búcsúzott el kedden. Öröm az ürömben, hogy csak Amerikában, így nekünk idehaza még lesz lehetőségünk arra, hogy lássuk a titulust birtokló sorozat utolsó szezonját.

Természetesen a Kemény zsarukról (The Shield) van szó, mely a napokban a hetedik évadjával távozott az örök vadászmezőkre egy olyan befejezéssel, ami láttán a legtöbb rajongó minden bizonnyal megnyalta mind a tíz ujját.


Vic Mackey és társai mellett idén köszönt le egy másik alapsorozat, a Drót (Wire) is, mely ugyancsak alapsorozatnak számított, mi pedig csak költőiként tehetjük fel azt a kérdést, hogy idehaza miért nem népszerűbbek az efféle tévés produkciók kommerszebb társaiknál, mint mondjuk a Grace klinika vagy a Csillagkapu?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #13
    Ez jó:) Fogalmi zavar? Tájékozódhatnál, mielőtt olyan sorozatról írsz, hogy Wired.

    A Csillagkapu csontkommersz sorozat, nézd meg, hogy idehaza mennyien töltik, az egyik legnépszerűbb - vagyis a pórnép tudja fogyasztani, míg egy Wire-t nyilván az 5. percben kilő. A díjak mondjuk nem tudom hogy jönnek ide, főleg nem a Wire és a Stargate összevetésében, de jót lehet röhögni. Sajnos a kommersz sorozatok, mint a Stargate (vagy Helyszínelők vagy egyéb nyomozósok és scifik) sosem lesznek a díjazók szíve csücskei.

    De kit érdekelnek, hogy ki mennyit nyer, hogy a Wire elismertebb? (Nyilván díj a Csillagkapu esetében csak a Gemini Awards-on (vagy az Emmy-n a vizuális kategória) és a többi scifi-díjátadón jöhet szóba, mert kábé 5 scifisorozat van a tévében és ötöt lehet jelölni:)

    Ja, és a hazai tévék még magasabb színvonalon is vannak, mint Amerika, mert azon kívül, hogy valóban szinte minden amerikai sorozat minimális idő alatt elér hozzánk, itt még sugároznak német, angol és más országbeli sorozatokat is az amerikaiakon kívül.
  • CybeRick #12
    Kedves cikkíró! Talán előbb tájékozódnál, mielőtt ostobaságokat írnál! A Csillagkapu mint kommersz sorozat? A Wired jó sorozat, de valószínűleg soha nem fog annyi díjat besöpörni mint az Csillagkapu. Egyébként a hazai Tv-k messze nem nincsenek azon a színvonalon sorozatokat illetően sem, mint azt szeretnénk.
  • barr #11
    Ez akkor lenne igaz, ha teljesen öncélú lenne az OZ-ban az erőszak, de mivel szerves része a környezetnek, ezért totál érthetelen miért akadsz le ezen a dolgon. Másrészt meg kicsit gyerekes ez az "én sorozatom bejövősebb mint a tiéd", mivel mindkét sorozat igazán jó, most az hogy valamivel jobban tetszik az egyik mint a másik, abszolút természetes. Szerencsére nem vagyunk hasonlóak...
  • schrank #10
    kosvarc ez az a sorozat amit jobb ha az ember a fülétől a farkáig néz meg mert vannak benne összefüggések bőven ...
    akik meg az OZ-vel dobálóznak azok meg olyanok mint a játékoknál a grafikabuzik ...
  • barr #9
    Oz az a teljes spektrumon üt, nekem mindig is ott lesz a top3-ban.Ennek ellenére a Kemény zsaruk is zseniális sorozat volt...
  • bmw #8
    A 24 ja az kiraly volt.:) 1 evadot 1 nap alatt neztem meg.:) Aztan beestem az agyba jo par orara.:D
  • koschwarz #7
    na, akkor lehet hogy még egy esélyt kellene adni. annak idején a 24 első évadjaival voltunk így mi is a zasszonnyal
  • koschwarz #6
    lehet hogy több részt kellett volna megnéznem belőle, de nem találtam se nagyon-nagyon keménynek, se különösebben izgalmasnak, bár a fő karakter elég jól eltalált volt.
  • nessboth #5
    Mivel az Oz-ban "motherfucking" van meg döfködik egymást szúrószerszámmal, addig a Kemény Zsarukban kínozzák egymást
  • G_ArchAngel #4
    OZ-hoz kepest hol kemeny ez a sorozat...?