Szekeres Viktor

Újabb Bourne-filmek a láthatáron

A filmes világ egyik legnagyobb alapvetése volt, hogy a Bourne-trilógia hihetetlen nagy sikere után, az eredeti könyvtrilógiát letudva mégiscsak elkészüljön a folytatás, ami lehet, hogy egy James Bondéhoz hasonló sorozat lenne.

A Variety információi szerint ugyanis a Universal Pictures szerződést kötött a Bourne-rejtély (nálunk Fantom címmel jelent meg először) írójának, Robert Ludlumnak az örököseivel, a hagyaték kezelőivel, miszerint a stúdió megkapja Jason Bourne karakterének exkluzív jogait, valamint az elhunyt író többi könyvének első számbavételi jogát.


Ez azt jelenti, hogy a Universal filmesítheti meg Ludlum több mint 25 könyve közül akármelyiket, s más stúdió csak akkor vághat egy adaptációs projektbe, ha a Universal lemond az adott regény mozivászonra való feldolgozásáról.

Miközben a Bourne 4 2010 nyarára van kiírva, addig nem szabad elfeledni, hogy jelenleg több más Ludlum-regény forgatásának előkészülete is folyik. A Universal a Sigma-szerződésből készít filmet, a Summit Entertainment egy új Osterman-hétvége mozit készít Simon Kinberg rendezésében, a Wanted írói Denzel Washingtonnal és David Cronenberggel a Matarese-klánt tervezi, míg a Chancellor-kézirat jogait még 2005-ben vette meg a Paramount, hogy azt Leonardo DiCaprióval készítsék el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegi90 #5
    Csak ne kúrják el :)))) Tartsák a színvonalat
  • Dvid85 #4
    Hűha...csak azt tudom mondani hogy várjuk, várjuk! :)
    Az előző 3 rész is jó volt, bár ha a könyvtől jelentősen eltér a történet, főleg a 2, de azért filmen se rossz.
  • Reg5 #3
    Az új trilógia hatalmas volt, ráadásul a 3. rész volt a legjobb. Felőlem jöhet a sorozatgyártás, csak azt a bizonyos lécet ugorják meg
  • TVelvet #1
    Nemérdekel hogyan, de tartsák a szinvonalat az előző részekhez, és tőlem sorozatba is gyárthatják.