Szekeres Viktor

A flúg hosszútávra szól

A krimi nem véletlenül a legnépszerűbb műfaj a sorozatok között, a nézők odavannak a rejtélyekért és a megoldásokért, főleg, ha azok 45 perc alatt történnek.

Nem is csoda, hogy a Monk, a flúgos nyomozó jövőre a 8. szezonjába fog lépni, ugyanis az USA csatorna úgy döntött, hogy újabb 16 epizódot rendel a Tony Shalhoub alakította magánnyomozó egyszerre vicces és szomorú (értsd: keserédes) kalandjaiból. Itthon eddig 6 évadot látott a nagyérdemű, míg Amerika jelenleg a 7. évad 9. epizódjára vár.

A jelenlegi, hetedik évad során is kitartóan körülbelül 5 milliós nézettség egyik fő oka a Monk esetében az lehet, hogy a Helyszínelők olykor 2-3 részenkénti ügyével és a technikai bravúrokkal ellentétben, mindvégig a földön tudott járni és a karakterek közti interakciónak, valamint a Sherlock Holmes-i megfigyeléseknek köszönhetően sikerült lebuktatni az éppen aktuális tetteseket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • isthun #6
    ÉN a csőlátású idiótákat nem szeretem,akiknek nem lehet eleget tenni,mindegy miről is van szó!(bocsánat!akinek nem inge...)Minden műfajban lehet találni "gyöngyszemet"éppúgy,mint elbaltázott gagyit!Jó westernfilmek pl:Nincs bocsánat,Délidő,Volt egyszer egy vadnyugat,Tombstone...stbDe jó krimi pl:Elemi ösztön,Szemtől szembe(Heat),Collateral..stbIgaz,rendesen keverednek a határok,mi-micsoda tulajdonképpen?!Régen például nem igazán ismertük a thriller fogalmát--arra is krimit mondtunk.
  • Narxis #5
    Monk az egyik legjobb krimisorozat, Columbo után nálam. Inkább drámai, néhol megfűszerezve finom humorral. Úgy tudom már a 8. évad után nem lesz több rész, kíváncsi leszek a lezárásra.
  • kozik #4
    silverado, hét mesterlövész (tudom, tudom, épp azért), ördög jobb és bal keze (ha már bs+th)
  • Kferro #3
    Én magam sem vagyok odaáig a krimi műfajáért, ám igenis vannak érdekes-értékes-értelmes krimik. A Columbo például a nonpluszultra, arról rossz szót mondani nem érdemes. A Monk is hasonló stílust képvisel, bár ebben több az akció. Szóval anélkül, hogy akár egy részt is láttál volna a Monkból, ne ítélkezz. Nézz meg egyet, s hátha a hangulata magával ragad.

    Egyébként miért a legutálatosabb műfaj a western? Láttál már jó western filmet? Pl. Tombstone?
  • Etinger #2
    Attól, hogy nem szereted, miért kell utálni?
  • berserk87 #1
    Na én utálom a krimiket. Szerintem ez a legutálatosabb műfaj a western mellett, bár ebben is lehet jó dolgokat összehozni. A Monk is biztos ide tartozik, de én nem néztem soha(mivel nem érdekel a műfaj). A Sherlock Holmes, Agatha Christie, Kolumbo filmeket se szerettem. Ha viszont a krimit keverik más műfajokkal, akkor lehet belőle nagyon jó filmet is csinálni. A Monk is szerintem azért sikeres, mert vígjáték is egyben. Amúgy a westernben is van amit szeretek pl.: a Bud Spencel és Terrence Hill filmek nagyon jók, de a többit tényleg utálom.