Szekeres Viktor

A jövőben mindenki kivándorol Amerikából

Az HBO az elmúlt években elvesztette jóhírét, melyet olyan sorozatok fémjeleztek, mint a Sírhant művek, a Szex és New York vagy a Maffiózók. Hogy ismét a régi szelek fújjanak a prémium csatornánál, a vezetők megpróbálnak kényesebb témákhoz nyúlni.

Ilyen kényes témának mondható a csatorna legújabb, igen buja, még vámpíros szexjelenetekkel is megáldott sorozata, a True Blood, és a tervek szerint a Welcome To Americatown is hasonló sajtóvisszhangot fog kiváltani - ha ugyan sorozat lesz belőle.

A futurisztikus dráma terveit Tom Fontana és Barry Levinson producerek tették le az HBO fejeseinek asztalára, akik nem tudtak nemet mondani azon embereknek, akik az ugyancsak a csatorna hőskorából származó Oz című börtöndrámát készítették. Az Americatown mához képest 40 évvel később játszódna, egy olyan világban, ahol Amerika a recesszió miatt élhetetlenné vált és az emberek a jobb élet reményében kivándorlásba kezdtek, s külföldi nagyvárosokban amerikai negyedeket alapítottak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #11
    Micsoda ökör cím. Valahogy sejtettem, h Vik az.
  • globint #10
    Kedves Frogen. Nem azt mondtam, hanem a másik népcsoportra jellemzőbbekről az írtam. Az általad említett népcsoportra perszer nem ragoztam ki, mi jellemző, de ha van kedved, (bár a téma elsősorban nem erről szól), ragozd ki te, a másik népcsoportra mi a jellemzőbb.
  • Frogen #9
    Na jah, mert az ún. magyarok nem szoktak adócsalni meg drogkereskedni. Mind patyolatlelkű mintaember.
  • globint #8
    Igazad van redfish, a világon több helyen van kínai negyed, de azok egyáltalán nem olyanok mint a cigánynegyedek. (Ill cígánytelepek.)
    Azokról valóban nem hallani sehol, hogy élősködnek, meg segélyért nyomulnának. Azt hallani, hogy a belső problémáikat belső leszámolással oldják meg, és nem szeretik a külső hatalmat bevonni az életükbe, sem adózás, sem egyéb vonatkozásban, de ez legfeljebb a hatalomnak lehet gond. A kínai bűnözés sem a lakásokba vikkendházakba betörésből, tyúklopásokból áll, inkább adócsalás, drogkereskedelem. Ezek az átlagembert nem zavarják különösképpen.
  • redfish #7
    Bocsi, de neked még nem tűnt fel, hogy a hazánkban letelepedett kínaiak nem élősködnek rajtunk, hanem keményen és szorgalmasan dolgoznak???...
    Nem láttam még kínait segélyért sorban állni, sem ingyenes tankönyvet kapni.
    Olyat sem láttam még, hogy kínaiak üres lakásokat törtek volna fel és erőszakkal beköltöztek volna...
    Te ismersz olyan lakónegyedet, amit a mi pénzünkből építettek volna és ingyen kínaiak költözhettek a házakba?...
    Viszont számtalan kínai boltot látok szerte az országban és sok-sok kínai éttermet!!! A magyar kereskedők naná, szidják a jóval olcsóbban árusító kínaiakat, de érdekes módon az ő boltjaik is tele vannak kínai ruhákkal, cipőkkel, fehérneműkkel, csakhogy 2x áron...
    Nekem semmi bajom nincs a kínaiakkal!
  • torcipepe #6
    Magyarországon már van cigány telep, kínai telep, még egy élősködő népcsoport fel sem tűnne :D
  • barr #5
    Ha sikerül olyan minőségű produktumot előállítani mint az OZ esetében, akkor engem már biztosan sikerült megfogniuk...
  • Yutani #4
    Most elképzelem, hogy az USÁ-ban született unokahúgom Magyarországra települ 70 évesen. Ez a sci-fi, b@zmeg!

  • Igazamvan #3
    Ez kevés egy tömeges kivándorláshoz. Arról nem is beszélve ha az USA-ban recesszió van akkor mindenhol másutt is, tehát mi a faszért mennének pl. Portugáliába?
  • winnie #2
    ja, csak rómaiak meg görögök vannak, mi?:)

    amerikai az, aki amerikainak vallja magát. ők vannak bőven.