Szekeres Viktor

Indiana Jonest letaszították a hazai trónról

Nem tartott ki az év végéig az Indiana Jones és a Kristálykoponya királyságának uralkodása, hiszen Steven Spielberg filmjére ugyan hatalmas érdeklődés mutatkozott a premier első hétvégéjén, de közel sem akkora, mint a Madagaszkár folytatására.

A Madagaszkár 2 gigantikus hazai (és amerikai) nyitánya ismét csak bebizonyította, hogy a nézők a jól beválttól nehezen szakadnak el, s legszívesebben minden évben ugyanazokat a filmeket néznék, csak más köntösben, más történettel.

Az alig 75 perces Madagaszkár 2, miután Amerikában is felülmúlta az elődöt, nálunk is könnyedén körözte le az első részt, arra azonban talán kevesen számítottak, hogy milyen simán verte meg az év eddigi első napokban legnagyobb érdeklődést generáló filmjét, hiszen míg az Indy 4. részét az első hétvégén csak Budapesten 52 637-en nézték meg, addig a Madagaszkár 2-t 73 796-an, az egész héten pedig majdnem 90 ezren.

És ezzel a nyitánnyal bizony lehet, hogy veszélybe kerül az idei hazai box office-király Mamma Mia! koronája is, hiszen bár az ABBA-musical első hétvégéjén "csak" 42 ezer embert vonzott a mozikba (ezzel éves szinten a harmadik), de utána olyan sorozatot produkált, hogy jelenleg már 380 ezer nézőnél tart - csak Budapesten.

A Madagaszkár 2 ilyen mérvű sikere annak fényében különösen meglepő, hogy a nyár két animációs slágere, a Kung Fu Panda és a Wall-E idehaza mindössze 26-28 ezer nézőt produkáló fővárosi hétvégével nyitott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaptainRumi #18
    "túl sok a misztikum"

    hát ezt nem a negatív tapasztalatok közé sorolnám...
    Semmi baj az Indy 4 el...abszolút hozza a régiek hangulatát.
  • sandor8206 #17
    "...de nekem..." a filmek értékelése egyéni, szubjektív dolog, talán ezért is írtam oda, az előbb idézett kis szöveget, de a lényeg te megmontad a frankót! amik mentek idén mérhetetlenül csalódások voltak, ez meg csak kis csalódás volt, de ez is egyéni vélemény, mint az is hogy a világ legszebb színe a zöld sztem, szerinted? légyszi mondd már meg a frankót!
  • winnie #16
    vagy a filmgyártás sz*r (lehet), vagy pedig te választasz nagyon rossz filmeket megtekintésre (ez is lehet).
  • sandor8206 #15
    tényleg nem olyanjó a indi 4, meg se közelíti az előző részek szintjét de nekem még így is az év legjobb filmje, de jó a mai filmgyártás:-D
  • kozik #14
    a kristálykoponya gyenge, túl sok az idegen, túl sok a misztikum, túlságosan keveset szívatják indyt és kis csapatát, ami túl nagy, és mellesleg a családja, blee.
    a wall-e tömény szánalom, képtelen voltam megemészteni, hogy egy .robot. emocionálisan veri egy bespeedezett óvodás szintjét. kb. 3-5 másodpercenként valami új, elsöprő .érzelem. ült ki az arcára, testbeszédére. igen, én is így szoktam mi-t programozni, mert ez fontos része egy hulladékfeldolgozó robotnak. borzasztó hiteltelen. és ne gyertek azzal, hogy dehát mese, mert akkor viszont szeretném, ha shrek tudna varázsolni. ha azt mondják, ogre, kicsit más jut az eszünkbe, de hát mese...
  • ddt500 #13
    A madagaszkár 1-et nem láttam. A kettőre beültem mert hátha. Az eleje kurva jó volt!! Sírtam a röhögéstől. Aztán fél óra után rájöttem, hogy csak arra várok, hogy a pingvineket mutassák. Volt egy 6 éves gyerek a moziban. Az 10 perc után felállt és futkosott a székek között. Ez aztán a kritika.
    Az egész filmben csak a pingvines történések voltak jók. A zsiráfnak volt pár mókás jelenete, meg a vízilónak. De csak pár. Alex egy szánalom a köbön, a zebra dögunalom, az állatsereglet dettó. Szerintem.
  • diablo1336 #12
    Hát nem tudom,hogy a madagaszkár miért olyan "nagy film" h ennyien megnézték. Mondjuk én a kung fu pandától kicsit többet vártam nemis volt rossz,de amin igazán megdöbbentem az a Wall-e volt.azt hittem a shrekből a macskát nem lehet felül mülni,mármitn amikor aranyos cicát játszot,de ez a wall-e. Annyira jó mértékben használták a testbeszédet a wall-e ben hogy az már na:D szóval jó lett sztem. Indy 4-n meg elaludtam 2 -szer,ezzel nem akarom fikazni nagyon,mert inkább a fáradtság miatt volt,de annyira nem jött be,pedig a kristály koponyákról már előtte is hallottam ezt azt és érdekelt mit alakítanak ki belőle,de nekem nem jött be. Ami mostanába tetszett film mármint amit mostanában néztem meg az a vantage point (8tanú) volt. Jó összehozott film volt,fordulatókkal teli.Pár ilyen filmet még szívesen megnéznék.
  • janivankenobi #11
    Kapott még egy esélyt, de többet nem fog, nálam a Madagaszkár már elásta magát.
    Általában minden új filmet megnézek, ez is benne volt.
    Amúgy nem mondanám szarnak se, csak nekem nem jött be.
  • lamella #10
    Na annyira sikerült gyerekké visszavedlenem, hogy adóvallást írtam az adóbevallás helyett :)
  • Mcsiv #9
    és ott a pont;) szerintem az Indy 4 nem lett rossz film, csak kicsit idejétmúlt ahogy az előző hsz-ben is le lett írva. Az egyetlen negatív pont, a már-már túl fikciós idegenes-ürlényes befejezés.