Szekeres Viktor

Az RTL Klub alaposan odacsapott a Megasztárnak

Az RTL Klub ezúttal sem hagyta, hogy vitézkedjen a TV2 Megasztárja és legerősebb műsorát, a világon szinte mindenhol hatalmas sikerrel futó táncos valóságshow-t, a Szombat esti lázt küldte ellene.

Miközben az elmúlt hetekben a TV2 fennhangon újságolhatta boldog-boldogtalannak, hogy énekes tehetségkutatója szinte végig megveri a konkurenciát, a bennfentesek már somolyogtak a bajszuk alatt, hogy nem eszik ám olyan forrón azt a bizonyos kását, hiszen az RTL csak november elején állítja szembe a Megasztárt a létező legnagyobb konkurenciával.

A szembeállításnak pedig meg is lett az eredménye, hiszen míg a Megasztár egyik hétről a másikra majd félmillió nézőt vesztett (1,33 millióan látták a reality-t), addig az RTL Klub még olyanokat is leültetett a képernyők elé a Szombati esti láz 3. szezonjával, akik az elmúlt hetekben nem nagyon tévéztek, hiszen a valóságshow 2,1 milliós nézőszáma azt jelzi, hogy a két nagy csatornát az elmúlt hetekben most szombaton nézték a legtöbben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kagemusha #5
    Most komolyan: van olyan, akit az "RTL klub-TV2 háború" még lázba hoz?
  • TeDDyRuSh #4
    Szerintem maga ez a most folyó média jelenség zavar inkább. Minden este csak aktuális, elfeledett és újra kitalált, sztárokkal, sztárocskákkal, sportolókkal, vagy éppen egy "mű celebbel" tunkolnak bennünket. A recept tuti, egyenlőre, mert sokan vannak a képernyő előtt. Csak a kérdés, hogy mikor fárad ki a dolog? Celeb vok ments ki innen, Hal a tortán, Sztárok a fejükre estek, Szombat esti láz, és a celeb kitermelő, a Megasztár. Minden estére jut egy új celeb, egy új meglepetés.
    Sőt, eddig töredéknyiszerrel kevesebbet használtuk a celeb kifejezést is. Most már integrálni kellene aszótárunkba ebben a kurta formában, hogy ne húzza mindig alá a helyesírás ellenőrző.

    Jó hétvégét mindenkinek!
  • berserk87 #3
    Én írtózom a szombat esti láztól. Még egy részét se láttam, mivel egyáltalán nem érdekel, de véletlenül láttam a reklámblokkban az egyik előzetesét és szörnyű volt. Stohl András riszálta magát, mint valami búza(nem akartam csúnyát írni:)). A Megasztárt szoktam nézni, de az idei széria kritikán aluli. Hihetetlen milyen igénytelen műsorokat készít mostanában a tv2, így nem is csodálom ezt a különbséget a nézettségben. Engem idegesítenek a megasztárban a félperces zenei bejátszások amelyek elég sokszor előfordulnak a műsorban. Nagyon rossznak találtam azt a béna bejátszást is amikor a "sztárok" pörögnek, vagyis tesznek egy 360 fokos fordulatot egy dobogón és közben "átöltöznek". Túl sok a reklám műsor közben (nyeremények meg hasonlók). Maga a műsor felépítése is hatalmas változásokon esett át, aminek először örültem, mert azt hittem, hogy jobb lesz így. Azt hittem, hogy ez a pár fiatal csak az első csapat tagjai lesznek és csak ketten jutnak tovább közüllük a döntökbe, úgy mint régen és az ő csoportjukon kívül lesz még legalább három, de ez nem így történt. A zsűrit is tudnám kritizálni, egyedül Eszenyi Enikőt tartom alkalmasnak a tagok közül. Vagy esetleg Friderikuszt, de csak abban az esetben ha többi zsűritag sokkal jobb vagy szakmaibb véleményt tudna mondani a versenyzőknek, amikből még talán tanulni is tudnának valamit. A legégőbb rész az volt mikor véletlenül a búcsúdal helyett a csilagdalt "játszotta" a zongorista, nem gondoltam volna, hogy ő is csak díszlet. Én a versenyzőkkel viszont elégedett vagyok, nem bántanám őket nagyon. Vannak köztük akik nagyon középszerűek, de páran viszont tényleg tehetségesek, szóval ők talán tudják hozni a korábbi évek versenyzőinek a színvonalát. Legalább Till Attillát megtartották, most hozza a jó formáját, amit megszokhattunk tőle. Ami még nagyon rossz az előző évekhez képest az a búcsúbejátszás a kiesett versenyzőről. Korábban ebben mindig volt a kiesett számaiból pármásodperces bejátszás és egy két emlékezetes mondat, na ez most már nincs, csak egy egyperces sz*r amiben még véletlenül sem a kieső énekel. Teljesen érthetetlen számomra ez a műsor. Általábon az ilyen évről-évre visszatérő műsorok fejlődnek az évek alatt, de ez itt mégcsak véletlenül se figyelhető meg. Ja és még a stylistok munkáját is hihetetlenül gyengének találom. Szerintem az lenne a legjobb, ha tv2-nél egy ideig nem is kezdenének saját műsorba, adjanak hellyette jó filmeket és jó sorozatokat, olyanokat mint a dr House vagy a Dexter.
  • 05lampard #2
    Imádom Szekeres nézettségi mutató-beszámolóit olvasni. Olyan, mintha egy textes pokémon közvetítést néznék. "Szombat Esti Láz, TÁMADÁÁÁÁÁS!!"
  • marcee #1
    Engem mondjuk nem tud elcsábítani a Retek Klub a táncos celebjeivel, mert baromira nem érdekel, de az tény, hogy a Megasztár jelen szériája a nézhetetlenség határát súrolja: nagyon gyenge az énekes csapat, kritikán aluli a zsűri(ketten ugye eleve outsiderek, de a maradék sem mond semmi értelmeset), de az i-re a pontot a negyedóránként reklámblokkok, a mit-lehet-nyerni és mit-láthattunk-eddig megszakítások, vagy éppen a popdaráló közbeiktatása teszi fel. Mi már nem is nézzük élőben, letöltöm, aztán akit érdekel megnézi belőle csak a fellépéseket.
    Nővéremnek tegnap volt ideje megnézni A Társulat egyik adását, én is belenéztem. Most döbbentem rá, hogy mennyivel színvonalasabb műsor volt az, mint a Megaszar! Érett, jó képességű résztvevők, fantasztikus koreográfiák, díszletek, előadások hétről hétre, értelmes, hozzáértő zsűri (és persze nem volt közben reklámblokk).