Ötvös Tibor

Továbbra is vezet a Disney-musical

A múlt héten debütált High School Musical 3 lett ezúttal is a hétvége legnézettebb filmje, ám bevételei rohamosan zuhannak. A Fűrész ötödik epizódja is elvesztette közönségét és a jelek szerint az eddigi legkevesebbet hozó rész lesz belőle. .

De lássuk a számokat. A Disney boldog lehet, hiszen - bár legújabb musicale 66%-ot zuhant - a High School Musical harmadik részének bevétele már 61 milliónál tart, ami több mint ötszörös megtérülést jelent. Nem valószínű, hogy a héten is ebben a pozícióban találjuk, de két hét alatt ez remek teljesítmény.

A hányatatott sorsú Zack and Miri Make a Porno Kevin Smith legújabb vígjátéka, mely a második helyen kezdett 10,6 milliós bevétellel. Ez egyébként a Jay és Néma Bob visszavág után a második legjobb nyitánya a rendezőnek. Az eredmény nem rossz, főleg a magas korhatár-besorolást tekintve. Ráadásul a kritikák is magasztalják.


House

Harmadik helyre esett vissza Jigsaw ötödik ámokfutása, méghozzá a hétvége legmagasabb, 66,4%-os visszaesésével. A Fűrész V 45,8 milliós bevételnél jár és a friss bevételek tükrében maximum 60 milliót nézek ki a filmből. Ezzel pedig csak az első rész 55 millióját tudja beelőzni, a második film 63 milliós bevételét nem éri el.

A rossz után jöjjön a jó. Clint Eastwood öregségére olyan pazar alkotásokkal ajándékozta meg a moziba járókat, mint a Millió dolláros bébi vagy a Nincs bocsánat. Az Elcserélt életek számos fesztivált sikerrel járt meg és szinte mindenhol Angelina Jolie teljesítményét emelték ki a kritikusok. A film múlt héten limitáltan kezdett, ám most komolyabb vászonszámot kapott, ami 1823,7%-os (!!!) növekedést és 9,4 millió dolláros bevételt jelentett. Bravó, Mr. Eastwood.

Érdemes még megemlíteni a Max Payne meglepően gyatra eredményeit. A film öt helyet zuhanva már csak a nyolcadik, ráadásul alig 3,7 milliót kapart össze. A 35 milliós büdzsét most ezzel el is érte, ám a nullszaldó még messze van. Amerikában meg sem lesz, ráadásul külföldről is csak 15 milliót szedett eddig össze. Ezek tükrében nem hiszem, hogy lesz folytatás.


Repo! The Genetic Opera

A héten valódi filmáradat elé néz az amerikai közönség. A legnagyobb sikerre a Madagaszkár folytatása tarthat számot, melyben hőseink ezúttal Afrikában kénytelenek szembenézni a való világgal. Érdekesnek tűnik még a House című horror is, melyben Michael Madsen alakítja magát a gonoszt. Megtörtént eseményeket taglal a The Alphabet Killer című thriller, melyben egy kislányokat erőszakoló és gyilkoló őrültet keres a rendőrség.

A Fűrész készítői ismét megpróbálnak elszakadni az általuk generált világtól és Repo! The Genetic Opera! című alkotásuk lesz olyan egyedi, hogy megtalálja közönségét. Kicsit szomorú, de a nemrégiben elhunyt Bernie Mac a héten két filmmel is képviselteti magát. A Madagaszkár 2-ben csak a hangját, míg a Soul Menben már alakját is láthatjuk, méghozzá Samuel L. Jackson társaságában.

És a végére marad egy remélhetőleg Amerikában is sikert arató film, a korábban már taglalt JCVD.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • isthun #1
    JCVD=Jean Claude Van Damme? Eastwood a király!!!