Szekeres Viktor

Rekordot döntött az új James Bond-film premierje

Az angolok október 31-én már láthatták a Quantum csendje című új James Bond-filmet, sőt, a franciák és a svédek is tunkolhattak már belőle, míg november első hetében további 65 országban kerül sor a premierre. Nálunk "csak" november 13-án, míg Amerikában november 14-én folytatódnak a 007-es kalandjai.

És, ha már premier, akkor csúcsdöntés, hiszen a 22. James Bond-film Angliában nyitónapi rekordot ért el. A 4,94 millió fontos bevétel minden idők legerősebb pénteki nyitányát jelenti. A teljesítmény különösen annak fényében méltó elismerésre, hogy az eddigi rekordot a Harry Potter 4. része tartotta 4,025 millió fonttal, s utóbbi film sokkal szélesebb közönséghez szól.


Az előző Daniel Craiges 007-mozi, a Casino Royale annak idején bár minden idők legsikeresebb James Bond-filmje lett, Angliában "csak" 2,9 millió fontos hozott a premier első napján.

A kritikusok egyébként siettek kiemelni a filmmel kapcsolatban, hogy az új Bond olyan, mintha Bourne-t látnánk, hiszen se Miss Moneypenny, se Q, se elmés sziporkák, se mütyürök, sem a neves "A nevem Bond, James Bond." bemutatkozás nincs benne a filmben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #33
    Ha kiirják a filmből azokat a dolgokat, amik James Bond védjegyei voltak, akkor ez a film mitől Bond? Mert véletlenül úgy hivják a főszereplőt?
  • bcsirke #32
    Én csak Olga miatt fogom megnézni
  • koschwarz #31
    mondjuk én is előbb mondom meg minden film eredeti címét, mint a magyart, de ebben az esetben a magyar is és az angol is pont úgy "értelmetlen" és valószínűleg a tartalomhoz sem kapcsolódó, hogy szinte tökmindegy...
  • koschwarz #30
    nyilván a színészen múlott, te csökkentértelmű...nem a producereken, akik kitalálták az új "irányvonalat" és kiválasztották a színészt...a színész felmarkolja a zsét, megcsinálja amit a rendező mond neki, és annyi. ennek semmi köze daniel craig-hez.
  • koschwarz #29
    bourne a legkirályabb mozis ügynök (tv-s: jackbauer), ha ahhoz hasonló a stílus, akkor jöhet.

    személy szerint én daniel craig-ig egyenesen rühelltem és nevetségesnek tartottam az összes bond filmet, egyedül a kritikusok és rajongók által legkevésbé bondos bond film tetszett úgy-ahogy annak idején, a licence to kill timothy daltonnal...talán mert pont hogy nem hasonlított egyik korábbi vagy későbbi paprikajancsi-bondhoz sem...
  • CaptainRumi #28
    Gondolom nem vetted észre, hogy Bond "realisztikussá tételével" több rajongót nyertek, mint ahányat vesztettek. Ja és amellett, hogy Bond semmit sem vesztett a személyiségéből, mert ugyanolyan hidegvérű minden szituációban, mindig vannak jó beszólásai, a nők a lába között matatnak, vodka martinit iszik egy szóval stílusa van csak már nem használja a gagyi cuccokat amiken csak röhögni lehetett...
  • CaptainRumi #27
    bármennyire is próbáltad kulturáltan megfogalmazni a mondanivalódat, közlöm , hogy nem sikerült. Olyan szánalmas lett, mint te magad...
    "lerugdosnád,majomállat, játszon az anyukájával együtt" hááát ez már igazi színvonal:)
    még jó, hogy a JB készítői nem adnak az ilyenek véleményére mint te.
  • methodman #26
    A Daniel Craig rajongóktól előre is elnézést kérek, tudom, ő egy remek színész és biztosan fantasztikus ember is. Akiknek nagyon bejön az új JB irányvonal, őszintén gratulálok és elismerésem a nézői "flexibilitásukért". Én erre nem vagyok képes. Próbálom kulturáltan megfogalmazni a véleményem erről a színészről, de sajnos nem megy. Ez az ipse egy paraszt kinézetű, köcsög bunkó retardált tetű állat majom fajankó. Mindenféle szerepet eltudnék vele képzelni ukrán uráncsempésztől egészen a nekrofil elmebeteg sittes homoszexuálisig, de NEM JAMES BOND-ot!!!! Az összes JB színész sármos, nőcsábász, a legizzasztóbb pillanatokban is "poénos" karakter volt, ahogy azt Ian Fleming megalkotta. Ezt a ficsúrt úgy lerugdosnám a vászonról, ha tehetném, hogy az nem kifejezés. Játsszon más akcióhőst az anyukájával együtt! Hiába a jó sztori, pörgős jelenet, ha ezt a rossz majmot kell nézni a műsoridő alatt. Nem érdekel, mennyire sikeres, hány 100 milliót termel a film, ez mindennek nevezhető, de nem JB-nak! Semmilyen tekintetben sem az, hiába hívják ezt a nyomorékot James Bond-nak. Q, Moneypenny, szexi nők és (az utóbbi két förmedvény részt megelőző 20 rész) James Bondossága nélkül az egész elmehet a jó picsába!!! Röviden összefoglalva: A RÁK EGYEN MEG TE RATYI DANIEL CRAIG - ELCSESZTED AZ EGÉSZET, TE MAJOM ÁLLAT!
  • Zocsi #25
    Így van! JB attól JB, hogy mindig jó a megjelenése, nem veszti el a humorérzékét és mindemellett halálos!

    cS6Szi: Nem azzól leszel "megüthetetlen" és nem attól fogsz tudni valakit halálosan megütni/rúgni, hogy 120 kilósra gyúrod magad. Biztosan tudod te is, hogy attól hogy gyúrsz, csak belassulsz, és max. a kilókkal nyersz, de nem a technikával... (bocs, ha off voltam)

    Mindemellett azzal nincs gondom, hogy valóságossá teszik ezt a francishe-t. Elvégre manapság ez a trendi, mert az embereket sem lehet már hülyének nézni. Csak nehéz összefésülni a kettőt, hogy hogy legyen valaki szuper-ember + (v)érző lélek?! Természetesen megoldható. A CR ilyen volt, de ha megnézel egy korábbi részt, akkor a jellege is tök más. A CR tök sötét hangulatú (ami illik is a történethez... ezt most nem fejteném ki), de a korábbi Bond filmek inkább napsütötte riviérákon és napfényes hegycsúcsok között játszódott, egy kis kalanddal megspékelve. A CR úgy volt jó ahogy volt, ahogy Daneil is, pedig anno mennyien szidták, hogy mekkora szar és kérik vissza a korábbi "modelleket".
    A Bourne filmekkel meg azért nem lehet összehasonlítani, mert az egy bosszú-hajtóvadász film. Ebből a menekülésből akadnak az akciók. Szóval fenntartom, hogy más jellegű filmek. Max. a közönség lehet hasonló, de az egyik inkább akció, míg a másik James Bond. A JB pont a Bond karakter miatt több, mert van neki!
  • sandor8206 #24
    csak írtam de 20 és 80 biztos pontosabb, az a lényeg hogy nagyon sokan mert feliratos meg se nézi a filmet és ők a többség és minden nyereséges film a mozikban szinkronos, a feliratosak egy átlagost hoznak kevés a kirívó