Szekeres Viktor

Oscar-díjas rendező készíti a Preacher-filmet

Miután a Prédikátor (The Preacher) című képregény tévés feldolgozási kísérlete az HBO visszakozása miatt zsákutcába jutott, szerencsére akadtak, akik nem tettek le a remek történet megfilmesítéséről - nem sorozat, hanem mozifilm készül.

A filmjogokat a Sony vette meg és a rendezést arra a Sam Mendes-re fogják bízni, aki az Amerikai szépséggel annak idején hazavitte az Oscar-t, s nemrég készítette el új filmjét, a Szabadság útjait. Garth Ennis és Kevin Dillon képregénye egyébként egy texasi pap története, akit megszáll egy természetfölötti entitás, majd pedig Isten keresésére indul barátnőjével és egy nagy piás ír vámpírral.A Prédikátor idehaza is megjelent egy ideig gyűjteményes képregény-formátumban másik két Vertigo-kiadvány, a Constantine és az Y, az utolsó ember társaságában, azonban sajnos nem mutatkozott akkora érdeklődés a füzetek iránt, mint az megérdemelt lett volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PetruZ #2
    Esélytelen. Olyan szinten le lesz butítva, hogy max. egy szimpla road movie jöhet ki belőle. Kizártnak tartom, hogy pl. a sorozaton végigfutó, elég zűrös egyházi és vallási elmélkedéseket bennehagyják (az HBO ezért dobta a projektet), és az is biztos, hogy a Saint of Killers sem lesz több egyszerű monster-nél (ha egyáltalán benne hagyják), és nem fogja elkövetni a végén azt, amit (ami képregényben még elment, de filmen a világ keresztény felében kiütné a biztosítékot). Azt olvastam, a Sony/Columbia nem is vette meg az Ennis-féle HBO-s forgatókönyvet sem, majd valami újat írnak ők maguk.
  • knightbali #1
    Jöhet a mozifilm, de a Preachert én jobban el tudtam volna képzelni sorozat formájában.