Szekeres Viktor

A sok bukás halasztást szül

A Fox stúdió nem igazán lehet büszke 2008-as évére, mely a hírek szerint az egyik legrosszabb lesz a cég történetében, s az elmaradt bevételek hatására 2009-ben szorosabbra kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat.

Ilyen előjelekkel érthető, hogy a Warner miért halasztotta el 2009-re az új Harry Potter-filmet, hiszen az idei tervüket így is túlteljesítették és, ha a 2009-es nem muzsikálna olyan jól, legalább lesz egy biztos pénzmágnes film.


A Fox 2008-ban, a többi stúdióval ellentétben nem tudott gigantikus sikert produkálni, hiszen legjövedelmezőbb produkciója, a Horton tavaszi filmként termelt Amerikában 154 millió dollárt, majd a Hipervándor és a 27 idegen igen sem nyáron hozott 80 milliót. Ez azt jelenti, hogy a legerősebb hónapokban a Fox mindössze a Míg a jackpot el nem választ 80 millióját teheti a plusz jel mellé, hiszen mind az Esemény, mind az X-akták: Hinni akarok, mind a Babylon AD, mind a Csimpilóták elvárás alatt teljesített.

Mindezek hatására a Chris Columbus-féle komédia, a Percy Jackson and the Lightning Thief premierje 2009 végéről 2010 július 2-ra tolódott, Dwayne Johnson családi filmje, a Tooth Fairy 2009 júniusa helyett csak novemberben kerül bemutatásra, az ugyancsak Columbus-film, az I Love You Beth Cooper Hayden Panettiere-rel 2009. március 27-e helyett július 10-i premiert kap, míg a kalandkomédia, a They Came From Upstairs februárról teleportálódik át július végére.

S, hogy a 2009-re tervezett bevételeknek legyen egy biztos pillére, a 2010 tavaszára belőtt Alvin és a mókusok 2, az Alvin and the Chipmunks: The Squeakuel úgy tűnik, hogy már jövő karácsonykor a mozik műsorán lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Drawain #10
    Ennek a fickónak a képen ijesztően világít a fogsora :S
  • IMYke2.0.0.0 #9
    A cikkírónak: az angol filmcímeket legközelebb tegye már idézőjelekbe! Így több, mint kaotikus a cikk külalakja!
  • sandor8206 #8
    hát nézve , hogy mik voltak ebben az évben nem is tudom melyik filmtől várt nagy bevételt a fox, egy blockbuster szerűsége se volt!
  • winnie #7
    szerintem nem aggódik a fox a 2009-e miatt, az a gáz, hogy most nem tud mindent finanszírozni - 2010-ben, amikor beérik 2009, nem lesznek gondjai.

    wolverine ide vagy oda, az biztos, hogy durranás lesz, de a night at the museum 2 és a jégkorszak 3 elvileg nagyobbat fog szakítani és előtte ott lesz a dragonball, a street fighter-film (egyik sem lesz blockbuster, de azért mégiscsak) - az év végén meg az avatar, szóval...
  • CaptainRumi #6
    válasszatok meg engem a Fox elnökének :D
    mert szarabbak a filmek mint 4 éve :D
  • npityusk #5
    Függetlenség napja 2 t a népnek:D
  • CaptainRumi #4
    *fox-nál xD
  • CaptainRumi #3
    itt az SG-n mindig elfelejtik megemlíteni, az X-men origins: Wolverine-t ami 2009 egyik legnagyobb durranása lesz...
    szóval nem hinném, hogy aggódniuk kellene a Fox-nél.
    De én azért megrendelnék egy Függetlenség napja második részt :D
  • Seth #2
    "Alvin and the Chipmunks: The Squeakuel "

    Azta micsoda fantáziadús alcím
  • Etinger #1
    Jó szar film az Alvin... persze ők máshogy nézik ezt. De a Fox igazgatójával nagyon nem vok kibékülve, és őszintén nem bánnám ha mennie kellene.