Ötvös Tibor

50 Cent, Mickey Rourke és Jason Statham együtt

Közös filmben fog szerepelni 50 Cent, Jason Statham és Mickey Rourke. A szimplán "13" címet kapott film egy francia thriller amerikásított változata lesz.

Gela Babluani filmje a 2006-os Sundance fesztivál egyik nyertese volt, ám a világsiker valahogy elmaradt. A fekete-fehérben leforgatott A 13-as most újabb esélyt kap, méghozzá Hollywoodban. A szimplán 13 címet kapott remake-t ugyancsak Babluani írja-rendezi, ám a főszerepekben 50 Cent mellett Jason Statham és Mickey Rourke lesz majd látható.

A forgatást november 17-én kezdik meg New Yorkban. Nagy szegénységben élő emigráns családját a húszéves Sebastian alkalmi munkákból tartja el. Egy elhanyagolt tengerparti villa morfinista tulajdonosa megbízza a tető javításával.



A fiú munka közben fültanúja lesz egy beszélgetésnek, az anyagi gondokkal küzdő beteg férfi egy nagy pénzösszeg gyors megszerzéséről beszél az egyik barátjának. Amikor a házigazda váratlanul meghal, és nincsen, aki kifizetné Sebastian munkadíját, a fiú úgy dönt, hogy átveszi a férfi szerepét, és megpróbál a pénz közelébe jutni. Követi a nevére érkező instrukciókat, vonatra száll, és rejtélyes üzenetek nyomán egy isten háta mögötti udvarházhoz érkezik.

Minden, ami a normális világhoz kötötte, a kapukon kívül marad, és egy ördögi játszma veszi kezdetét, ahol a tét az életben maradás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • berserk87 #3
    winnie, nagyon tetszett a véleményed.
    Én elég sok remake-et megnéztem, és szerintem sokkal több az olyan aminél jobb lett az új mint a régi. Bár mindig vannak kivételek pl.: az 1980-as Fog-nak a 2005-ös remak-je kifejezetten rossz volt. Meg párszor értelmetlennek találtam a feldolgozást pl.: Jöttünk láttunk visszamennénk-nek(Resszkes Amerika) vagy a Nyísd ki a szemed-nek(Vanilia égbolt) az amerikai újrafeldolgozása esetében(de ezek is jól sikerültek). Ezekhez hozzávehetjük a sok ázsiai horror amerikai változatát is, amik így sokkal inkább az amerikai mozirajongók igényei szerint készülnek el. Ami szerintem nem baj, ezzel leginkább mi nézők járunk jól, hisz lesz lehetőségünk választani az alkotások között. Meg nekem jól esik ha az egyik kedvenc filmemet újranézhetem egy remake formájában, ilyenkor azért sokkal nagyobb az elvárás az új filmmel, de ha jól sikerül akkor miért ne készüljenek ilyen filmek. Én ezt a 13 című filmet nem láttam sőt nem is hallottam róla, pedig jó film lehet és lehet hogy ha nem készülne belőle remake akkor soha nem is látnám.
  • winnie #2
    szerintem elég jól látod a kérdést. ld. 2007. 276 széles körben bemutatott film, 14 remake, 34 adaptáció (általában könyv). 228 meg eredeti.

    bár valszeg te is azt akartad írni, amit én, hogy egyelőre még viszonylag kevés a remake és az adaptáció, jóval több kéne. például a 13 tzameti van olyan alapanyag, ami megérdemli a remake-et, hiszen így jóval többen fogják látni. és még sok-sok olyan film van, amit már elfeledtek és egy remake visszahozhatná. a rengeteg adaptálásra érdemes könyvról nem is beszéltem.
  • AnarchoiD #1
    Egy remake ? :) Hollywoodban hanyeve nem forgattak semmi eredetit, csak remake es adaptacio... nahat