Szekeres Viktor

Újabb film a Bourne-rejtély írójától

Idehaza annak idején Fantom címen jelent meg a könyvesboltokban az első Bourne Identity-kiadás, melynek oroszlánrésze volt abban, hogy az író, Robert Ludlum művei itthon általában az eladási listák élén landolhattak a szerző 2001-ben bekövetkezett haláláig.

Bár a meglehetősen olvasmányos és csavaros történetek például Tom Clancy-éivel ellentétben kevés kivétellel (ld. Osterman víkend) nem kerültek vászonra, azonban a Bourne-trilógia sikere talán megnyitotta az utat a Ludlum-életmű megfilmesítése előtt. A feladat persze nem lesz egyszerű, hiszen a meglehetősen terjedelmes és "anyagdús" regényeket csak leegyszerűsítve lehet tálalni a közönségnek.


A Ludlum által 1979-ben Matarese-klán címen megírt politikai krimit a tervek szerint a legutóbb az Eastern Promises - Gyilkos ígéretek rendezője, David Cronenberg fogja vászonra álmodni és Denzel Washington bújik a főszereplők közül az amerikainak a bőrébe.

A hidegháborús történetet Michael Brandt és Derek Hass írja (Börtönvonat Yumába) és a premiert az MGM stúdió 2009 tavaszára tűzte ki. Siker esetén pedig minden bizonnyal jöhet a folytatás, hiszen Matarese leszámolás címmel Ludlum 1997-ben folytatta a sztorit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skeez #2
    Nem is tudtam, hogy elment a Robert Ludlum..
    RIP..
  • marcee #1
    Tetszik a csapat! (az összes említett művet/filmet szeretem)