Szekeres Viktor

Itthon is bukott a Star Wars: A klónok háborúja

Az amerikai zsenge teljesítmény után nem okozott meglepetést, hogy idehaza sem az új Star Wars-produkciótól volt hangos a mozi. Az amerikai rajongók legalább azzal vigasztalódhatnak, hogy a folytatást hamarosan nézhetik a tévében.

A Star Wars: Klónok háborúja csütörtöki premierjétől vasárnapig, vagyis mondhatni az első hétvégéjén Budapesten mindössze 7774 nézőt késztetett jegyvásárlásra, s ezzel csak a toplista negyedik helyére tudott felkerülni, ráadásul az előadásonként termelt majd 32 ezer forintnyi bevétel is elég gyenge egy premierfilmhez képest.


Többek között a második Trópusi vihar (58326 nézőnél tart a fővárosban) és a harmadik Mamma Mia! (305945 nézőnél tart Budapesten) is népszerűbb volt a hétvégén, azonban a koronát egy friss premier vitte el: A spanom csaja című romantikus komédia.

Howard Deutch filmjét ugyanis 10273-an látták az első négy napon, ami ugyancsak nem túl combos teljesítmény, de egy kevéssé ismert premierhez képest elfogadható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DarkEvilPiccolo #11
    Plusz, ha megjelenik nálunk, akkor az én DVD gyűjteményemben is tökéletesen fog festeni. XP
  • sandor8206 #10
    hát persze, hogy alacsony, de bukás? Ha meg igaz amit írsz a budget-ről nemhogy a költségeket, de még hasznot is hozott. Amúgy a film nem nagy szám, gyerekeknek való, de azért végig bírtam nézni, CN-ra tökéletes lesz!
  • Nethyrrea #9
    egy yahoo fórumról:

    I googled the budget and reportedly it is at 8.5 million on Wikipedia though unconfirmed. Thanks for the speculation.

    de sztem eleve a 32 ezres előadásonkénti bevétel itthon nyugodtan vonatkoztatható a kinti bevételre is.

    ami lehet hogy ígyis bőven behozza a költségeket, mégis, egy starwars kategóriájú film elfogadható bevételéhez képest pofátlanul és siralmasan alacsony. ebből a filmből még a fanok nagyrésze is kiábrándult.
  • Vogel #8
    Off:
    Engem inkább a spanom csaja készit ki. Még nem láttam de moziünnepen ezt kell megnézni nőmmel :S már előre könyvelem a filmet. Annyi ugyanilyen téma van már és szétunom/bealszok rajta rendszeresen. És most még fizessek is érte :D
  • sandor8206 #7
    "Itthon is bukott a Star Wars: A klónok háborúja" már a tököm ki van, hogy mindenhol ezt olvasom, hogy BUKOTT. Írjanak már le egy budget adatot, hogy mennyibe került és akkor lehet a hülye gyerekeknek mint mi beütni a számológépbe, kivonás és egyenlőségtényleg nevetséges már! Ok nem hoz sokat, de komolyan tudja valaki mennyibe került egy CN-ra csinált tv-sorozatként, gondolom nem egetrengető összeg volt, csak nehogy kiderüljön, hogy nagy hasznot hozott!:-D
  • blitzy #6
    Ha már Viktor annyira szereti a nézőszámok és bevételek elemezgetését, akkor remélem, nem a premier hétvége hozza a legtöbbet a filmnek, hisz a moziünnep előtt egy héttel lett bemutatva. Akármilyen nagy SW fan vagyok, a pénz nagy úr (bár már beszereztem a regényváltozatot és a matricás albumot is - 3 hét híján 30 éves létemre :D ), és jómagam is csak most a hétvégén fogom megnézni, fele annyiért. (Itthon csak beletekerni mertem a letöltött verzióba.)
  • berserk87 #5
    DarkEvilPiccolo: Én is kikészülök már attól, hogy Viktornál minden bukás. Meg attól, hogy milyen címeket ad a cikkeinek, de legalább mindig van mit olvasnom:D
    Egyébbként még nem láttam a rajzfilmet, de most kedvet kaptam hozzá.
  • DarkEvilPiccolo #4
    Berserk87: Én is hasonlót akartam írni. Viktornál minden bukásnak számít...
    mcgrape: Szerintem is nagyon nagy, pedig én is 28 vagyok. :D
  • bmw #3
    Hat szerintem eleg gagyi...:)
  • mcgrape #2
    szerintem kurvajó lett, engem meg lepett kellemesen. sok fricskát olvastam, meg hogy bukás meg ilyenek, de nekem nagyon bejött és 23 vagyok, :d okés akadnak kicsit bugyuta részek gyerekes, de pont a gyerekek nem tudják igazán értékelni ezt a mesét mert nekik viszont felnőttes ez tény