Szekeres Viktor

A Doktor House 2012-ig folytatódik

Néhány kiválasztott tévés produkció esetében nyugodtan lehet hosszú távra tervezni. Ilyen például a House, melynek ugyan még nem tudni, mikor lesz vége, de az biztos, hogy 2012 előtt nem.

A House Amerika második legnézettebb sorozata és egyben Magyarország második legnézettebb sorozata is - természetes, hogy leginkább a címszereplőre épül, és az őt alakító Hugh Laurie-ra.

Utóbbi, annak ellenére, hogy bulvárlapok többször is hírbe hozták, a napokban szerződést írt alá a House készítőivel, melyben 2012-ig kötelezte el magát a sorozathoz. Az egyezség ára egy 400 ezer dolláros heti fizetés volt, valamint az, hogy Laurie a sorozat készítői között is fel lesz tüntetve, ezzel is kiemelve a kreatív folyamatokban játszott szerepét.

Hogy 2012 után mi fog történni, még nem tudni, de a dátum nem jelenti a sorozat befejezését, hiszen új bértárgyalások után azt is ki lehet tolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #8
    De ha csak 20 heti bért is kap, 8 millió dodóval már elkaristolja az év maradék napjait:)
  • tnm #7
    akkor lesz 2012-ig House, ha a FOX addig megveszi az évadokat. az a szerződés szólna arról, amit a cím ír. (attól mert Téged alkalmaz egy cég 2020-ig az nem garancia arra, hogy azelőtt nem megy csődbe...)

    a heti 400ezer $-nél pedig, ha már szóba került sztem fontos tudni, hogy nem ugyanazt jelenti, mint az átlagos munkáknál. hiszen az év több, mint felében nem kapja meg _ezt_ a bért (pl. k. jól hangzik ha valaki 20-30ezer forintot kap egy egy napos munkával, mittomén kertrendezés ismerősnél, de azért nem egy megélhetés ha csak évente egyszer kell végezni)

    ellentétben T4-gyel pedig a House 8. évadját még írni sem kezdték, nem hogy forgatni. és persze valószínű, hogy lesz 8. évad is, de ez kb csak annyiban függ a hírben szereplő szerződéstől, hogy Laurie nem lesz bizonytalan pont a folytatásban.

    "Senki nem írta, hogy..." nah, ez e legjobb. akkor miért olvasunk híreket? elképzelem, ahogy este a hiradóban bemondják: "ma is több millióan haltak meg, akit érdekel járjon utána" aztán kideürl, hogy balatoni szúnyogírtásról volt szó, de senki nem mondta, hogy emberek...
  • Xbluereaper #6
    Hát ez elég gyenge kötözködés.. A Terminátor 4-et most készítik, minden meg van hozzá és jelenleg forgatnak és mondhatjuk 100%, hogy lesz T4 nyáron. De a te ficamos logikádat követve a rendező be is kattanhat és elégetheti a felvételeket így már nem is 100%. A heti 400k $ teljesen korrekt. Senki nem írta, hogy az év minden hetében megkapja. Átlagosan 1 hét 1 epizódot leforgatni:P.
  • tnm #5
    és még ez sem igaz.

    amúgy is tele van hülyeségekkel a cikk. kb Blikk szinvonal, aki olvassa az egyik sorozatos blogot (nem reklámozom melyik), ahol már ezt korábban megírták, ott korrektül meg van magyarázva, hogy mik történtek és az mit jelent.
    Nem lesz 2012-ig House 100% biztonsággal, a szerződés arról szól, hogy ha lesz addig (amire persze nagyon-nagyon sok esély van, sőt tovább is, de ez mindig nézettség függvénye és ennyire előre nem szoktak berendelni évadokat), akkor Hugh Laurie vállalta, hogy addig játsza House szerepét (ami persze, mint minden szerződés még felbontható, csak szankciókkal jár).

    fizetése se ennyi, ugyanis 400ezer dollárt kap részenként a szinészkedésért, de egyrészt nem csak szinészként kap pénzt, hanem produceri kredit okán is fog gondolom vmennyit kapni, másrészt nem hetente hanem részenként (!). egy évben 52,5 hét van; normális esetben (pl. amikor nincs WGA sztrájk), akkor 22-24 rész készül House-ból.
  • tgergo96 #4
    Ja és az értékeléshez minimum illene 10es skálát használni(vagy legalább 8as), egy ötös skálaval nem igazán lehet sokat mérni.
    Legalább valaki jártas lenne az ilyesmiben sg-ben, vagy utánna járnának
  • tgergo96 #3
    ez aztán a hír :), a fizetése meg aztán mindenkit érdekel.
    Ebben a hír lényege csak annyi, hogy 2012-ig lesz house, a többi már csak szemét
  • kukacS3K #2
    nagyon jó, szerintem nem lehet megunni. valahogy nagyon eltalálták a vonalat
  • MeoH #1
    Helyes.