Szekeres Viktor

Film készül a Budapest Noir-ból

Úgy tűnik, hogy a borongós hangulatú krimik reneszánsza kezdődik meg a magyar filmművészetben, hiszen nemsokára moziba kerül Gigor Attila Nyomozó című remek filmje, amit már mindenki láthatott a februári Filmszemlén és a Para rendezője megfilmesítené a Budapest Noir-t is.

Kondor Vilmos bűnügyi regénye, a Budapest Noir kritikai- és közönségsikere igazi meglepetés volt a hazai könyvpiacon és a hírek szerint az 1936-ban, Gömbös Gyula holttestének hazaszállításának idejében játszódó bűnügyi történetet Fazakas Péter, az októberben mozikba kerülő Para rendezője filmesítené meg.

Klikk ide!

A kor Budapestjét remekül, részletgazdagon megjelenítő Budapest Noir által bemutatott sötét városkép a totális reménytelenséget sugallja, bűnözés, szegénység, az öngyilkosságok kiugró számai állnak szemben a kiválasztottak fényűzésével. Ebben a világban történik meg a középpontba kerülő gyilkosság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gvarill #1
    A könyv nem volt rossz. De én már akkor inkább Gaál Viktor 'testvérek' című krimijét filmesíteném meg, mert az ráadásul a jelenkori politikai mocsoksággal foglalkozik, nem a múlton mereng. Ja, és eleve úgy van megírva, hogy filmre kívánkozik.