Szekeres Viktor

A TV2 ősszel nekiront az RTL Klubnak

A TV2-nél eldöntötték, hogy ősztől RTL-t fognak vacsorálni, ennek érdekében felélesztették idehaza példátlan módon megbukott valóságshow-jukat is.

Bár a csatorna új vezetősége arról beszélt, hogy 2010-re tervezik, hogy befogják az RTL Klubot (addig büntetlenül lehet mellényúlni), természetesen nem bánnák, ha mindez hamarabb is sikerülne. Ennek érdekében 2008. őszén valóságos offenzívát indítanak érzékszerveink ellen és valószínűleg nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy ezúttal az is TV2-t fog nézni, aki eddig minden porcikájával tiltakozott a csatorna létezése ellen.

Az érzékszerveinkre mért első támadást egy logóváltással egybekötött imidzsváltás jelentette: "az öt éve bevezetett, narancssárga-piros logót egy energikus, tűzpirosba öltöztetett, modern formára rajzolt márkajel váltja, amely a piros négyzet és a benne levő fehér kettes megőrzésével biztosítja a folytonosságot" - hallhattuk a kommunikációs- és marketingigazgatótól, de a fő arcvonalat természetesen az új műsorok fogják jelenteni. (A csatorna azóta már meg is kapta az első netes vádakat, hogy mi mindenre hasonlít az új logója.)

Persze nem szabad megfeledkezni a Popdarálóról és a régi, megbízható sorozatokról sem, hiszen a Doktor House-t idehaza csak egyetlen sorozat tudta megszorítani, az NCIS pedig 4. szezonjára már olyan népszerű lett, hogy a Győzikét is elverte. (Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy sokan kétségbe vonják az AGB méréseit, ezért természetesen mi is fenntartásokkal hümmögünk az adatok láttán). Még a Született feleségek is folytatódik a 4 évad alatt immáron 5. időpontjában - a nagy számok törvénye szerint egyszer csak elkapja az RTL Klubon vele párhuzamosan futó műsort...

A hét új produkció közül egyértelmű, hogy legnagyobb húzóműsornak a TV2 a Megasztár 4-et szánja, mely szombaton indult a selejtezőkkel. A Mester Tamás, Eszenyi Enikő, Fenyő Miklós felállású zsűri a Till Attila - Epres Panni műsorvezető duóval fogja állni az RTL Klub szombat esti szuperfilmjeinek rohamait (először a Mrs. Doubtfire - Anya csak egy van, majd a magyar-dán EB-selejtező, és rá egy hétre a Nekem 8 fog az énekes tehetségkutató ellen menni). Kicsit megcsavarják viszont a dolgot, mivel a spanyol Operación Triunfo formátumát átvéve a tehetségek együttlakásáról, megpróbáltatásairól, esetleges konfliktusairól is értesülni fognak a nézők a napi adásokban.

Ez a csavar rá is fér a valóságshow-ra, hiszen példátlan módon szinte csak Magyarországon bukott meg a műsor - lehet, hogy éppen azért, mert nem vette meg az eredeti angol Pop Idol licencét, hanem a TV2 kreatívjai tették le saját műsorötletük alapján a produkció alapjait. Hiába maradt alul gyakran az RTL Klubbal szemben a Megasztár, a bukás ellenére anyagilag abszolút bejött a műsor a TV2-nek, így maradhatott adásban, miközben ennek is köszönhetően a szakadék csak nőtt a két "nagy" között.


Az Aktív megújulásáról már értesülhettek a nyitott szemmel tévéző nézők, már egy ideje Czippán Anett és Somogyi Zoltán kíván a nézőknek jó estét, mint ahogy a másik napi műsor is javában megy: a naponta 17.30-kor kezdődő Cápák című pénzhalmozó vetélkedő csavarja szerint a megnyert nyereményt a végén a játékosok maguk osztják el egymás között - azonban, ha egyiküknek nem tetszik az elosztás, akkor bizony üres kézzel kényszerülnek hazamenni. A Mónika show ellen a TV2 Joshi Bharat beszélgetős műsorát fogja küldeni, abban bízva, hogy a délután tévézők a komolyabb, mélyebb témákra is vevők lesznek


A magyar közönség mindig vevő volt a humorra (Sas Józsefék sikere az élő bizonyítéka e ténynek), ezért az új heti nevettető műsor, az XXL is a rekeszizmainkat fogja igénybe venni, többek között a Bagi-Nacsa duóval és az Irigy Hónaljmiriggyel. Ugyancsak humor, de a 10! című műsorban az önirónia, a magunkon és a sztárokon való nevetés lesz a középpontban; a TV2 ígérete szerint néhol pimaszul, néhol humorosan leplezi le a magyar és külföldi sztárok rejtegetett titkait.

Végül, de nem utolsó sorban, a tehetségével a TV2 tavaszi nagy bukásában, a Kiválasztottban feltűnt Hargitai Bea romantikusra hangszerelt dokumentarista sorozatával kívánja a csatorna megadni a kegyelemdöfést. Az előre megírt szituációkat és improvizált párbeszédeket tartalmazó széria valós történet alapján készül és a szőke playmate-et követi Kolumbiába, ahol is Alejandro Martinez kolumbiai szappanopera sztárral és énekessel való bensőséges viszonyára derülhet fény.

Várdy Zoltán tehát 2010-re várja a trónfosztást, éppen ezért számára az őszi szezon során az lesz a tét, hogy az évek során összeszedett hátrányból mennyit lesz képes ledolgozni a csatorna - egyáltalán képes lesz-e erre a bravúrra. Minden a nézőn múlik. Mindenesetre tájékoztatásban a TV2 volt az első, az RTL Klub ősznyitó dzsemborija szeptember 4-én lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nopso #66
    Mrs. Doubtfire - Anya csak egy van = Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van.
  • akela572 #65
    szép munka, jól leírta a folyamatot ! De ugyanakkor szeretném tisztelettel megkérdezni a főtervező bácsit, hogy nem néz egy kicsit sok MusicMax Adult-ot ? Mert engem az egész reklámrendszer arra emlékeztet, de nagyon folyton az jut eszembe, amikor nézem, hogy úristen, már megint pornót nézek ? Aztán megnyugodok, hogy az csak 23:00 után van
  • MJhunx0 #64
    Modjuk igaz hogy az 1 óra kicsit túlzás a reklámból,de lassan tényleg oda jut a csatorna,hogy már filmet sem adnak hanem egyfolytába csak a reklámok mennek.
    Bezzeg régen nem volt ilyen...
    A Csillagkapu-t meg jó filmnek tartom,de ki marad fen olyan sokáig hogy megnézze,reggel meg irán a munka kifacsartrongyként...pff
  • PyRex #63
    A legelső mennyire jó!! (lett volna...)
  • winnie #62
    rajongóknak: a logótervezés evolúciója
  • uv #61
    sas józsi és a humor???? 25 évvel ezelőtt, talán...

    a sas-kabarét nézve jelenleg legfeljebb olyan érzésem van mintha mángorlóba fonák a pöcsömet.
  • orkaman #60
    1) azért a house/ncis hamar el fog fogyni. (értsd 52 hétből ja ha 20-ra számíthatnak) Csillagkapu sose fogy el. lol.
    2) Kit érdekel. Azért mert egy csatrona pár % gyengébb mint a másik, még nem jelent hogy nem kell nézni. szvsz. mindegy melyiken van a house, nézem, mindegy melyiken van győzike, nem nézem.

    Viasat detto, hiába "kicsi" csatorna, nállam a vegas/férfiafánterem be van állítva felvétere és mindig megnézem. Helyszinelők dettó, bár most gőzöm sincs mely részek mennek, szerintem ezeket láttam feliratosan. na majd ha utolérik az új részeket nézem.
  • vviktor1 #59
    Ja, ha összeszedik magukat akkor még lehet szar, ahogy a tv csatorna (vagy inkább kanális) meg a konkurrenciája is.
    Reg5-el egyetemben engem is a hányinger kerülget a bulváréstársai műsöröktól, de annyira hogy mostanra kb. annyi a tv-zésem hogy a hirtv-n megnézem a hiradót és a célpontot (ott legalább kiderül az igazság), ezek a reklámcsatornák meg csak terelik a figyelmet az ország valódi helyzetéről.
    K...ra nem tud érdekelni a "sztárok" magánélete amikor nyakig szarban a nemzet.
  • zLk #58
    :) Oké, nem fejeztem ki magam rendesen. Nem a motorról beszéltem meg a funkciókról, hanem a kinézetéről, tudod... DESIGN, de asszem pont így írtam...
    Ez, kérlek alássan egy gyorsan összedobott grandient szarnak minősül, amit egy gyakorlottabb webdesigner max 2 óra alatt összedob.
    Akármennyiszer is nézem, mindig elcsodálkozok, hogy ezt valaki jóváhagyta.
    Vicc. Főleg manapság amikor az igények eléggé magasak...
    vicc.
  • Reg5 #57
    Ez a rengeteg bulvár, meg valóságshow teszi nézhetetlenné a kereskedelmi tvket, legalábbis én ezek miatt undorodom tőlük.

    winnie: A Discovery-n és az NG-n hiába sok az ismétlés és a reklám, ha így is sokkal többet érnek, mint a 2 kereskedelmi csatorna együttvéve.