Ötvös Tibor

Superman: Kezdődik! - elölről

A Warner Bros. - elég rövid gondolkodási idő után - úgy határozott, hogy újrakezdi az új Superman-film előkészületeit, mert nem szeretnének a Superman visszatér hibájába esni.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, a Warner Bros. komolyan tervbe vette, hogy - látván Batman hihetetlen feltámadását - teljesen újragondolja Superman filmes megjelenését. Nos, egy rövid egyeztetés után a stúdió fejesei döntöttek és új alapokra helyezik a világ egyik legismertebb szuperhősének mozis kalandjait.



Jeff Robinov, a Warner Bros. elnöke a Wall Street Journal számára adott interjújában kijelentette, hogy az elnökség végül is az újrakezdés mellett tette le a voksát. Az elnök elképzelései szerint az egész úgy festene, mint A hihetetlen Hulk, mely ugyan elvileg a 2003-as film folytatása, ám mégis teljesen más.

Robinov hozzátette, hogy természetesen A sötét lovag hihetetlen sikerei is sokat nyomtak a latba. Úgy vélik, hogy egy komorabb, sötétebb tónusú Superman-film nagyobb érdeklődést váltana ki a nézőkből. Arról már nem szól a fáma, hogy mit szól mindehhez Bryan Singer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rob99 #13
    inkább készítenék el végre a JLA filmet.
    Az a baj, hogy a filmstúdiók néha olyan filmekben látják a potenciát amik végül elvéreznek, és hiába próbálják erőltetni, újraéleszteni, nem megy...
    A superman egy időben jó volt, Cristopher Reeve jó volt, de ma már egy kicsit röhejesnek tűnik. Ennyi, inkább azt kéne csinálni, amit az előttem szólók is mondtak: szépen kiválasztani egy jó ellenfelet, és írni hozzá egy ütős történetet.
  • Babidi #12
    minek előről kezdeni? jó ez így ahogy van. ha rajtam mullana csinálnék még 3 részt ahol Superman legnagyobb ellenségeit vonultatnám fel: Lex Luthor, Bizarro, Metallo, Doomsday, Darkseid és Brainiac. Bár nem tudom egyesek hogy vannak vele, de én még Supergirlt és Kryptot is beletudnám képzelni.
    Köszönöm a figyelmeteket
  • neoG #11
    "Bizarro, Metallo, Doomsday stb"
    haljon meg a lovam, ha ezt nem a #2-ből másoldat ki
  • sandor8206 #10
    teljesen egyetértek, singer is nyilatkozta hogy most már jöhet az eksön, most meg megint lelkizhetünk, hogy milyen szar supermannek stb...régiek királyak, nem kéne semmisé tenni őket
  • Norberto91 #9
    Már örültem hogy letudtuk Lex Luthort, és örültem hogy nagy az esélye annak hogy valami király ellenfelet kap (pl.: Bizarro, Metallo, Doomsday stb.) De nem... Előről kezdik a sztorit.. hogy véletlenül se szabaduljunk meg tőle..
    Sztem a régi Superman tökéletes volt! Nem tudom minek újra kezdeni!!! A batmant megértem hogy megcsinálták előről, mert az a mozis világba nem volt megcsinálva, hogy hogyan is lett batman. (ha jól tudom)
  • kukacS3K #8
    mintha az előző supermanek olyan vidámak lettek volna
  • immovable #7
    sztem meg az egész batman, superman alapötlet kb a pokemon szint :)
  • sandor8206 #6
    miért nem csinálták meg a superman livest most meg vinnyognak, nem szeretem ha egy filmet semmisé tesznek, főleg ha az a S 1-2, szóval remélem nem teljesen újra, csak ahogy írták mint a Hulk esetében, de ezeket se szeretem. Ha már megcsinálták a Returnst azt vigyék tovább, csak kapja meg a fekete-fehér palást nélküli rucit, hosszú haját (megkockáztatom elég keményen nézne ki) és ellenfélnek Dark Side-ot és az Apokalipszist, na attól nem kell darkosabb szerintem. Még egyszer hangsúlyozom ott volt a lehetőség, hogy váltsanak kb. 15 év után, de nem tették,de lett a Returns és nem szeretem ha váltogatnak, szóval maradjon minden szerintem szereplők,környezet stb. így egységes, csak vegyék komolyabbra, zúzósabbra a sztorit.
  • Csak77 #5
    A Superman Visszatér film legnagyobb hibája superman gyereke volt ami teljesen nevetséges...
  • steevo7 #4
    Szerintem jó ötlet más irányba terelni a filmet. Azért nem muszáj a Batman-t koppintani. Én többet vártam a Superman Returns-től. Sajnos ez esetben is beigazolódott az örök törvényszerűség: Ne higyj a trailer-nek. Érdekesre vágták össze, de a film már közel sem volt annyira jó, h fenntartsa a figyelmet. Számomra kicsit élvezhetetlen volt. A sztori gyengesége abból is adódott, h bedobtak pár új infót (Lois férjhez ment, gyereke van, Superman visszajött stb.), felszínesen magyaráztak stb.. Kevin Spacey sem nyújtott valami nagy alakítást :( (Jobban is megformálhatta volna az ördögi milliárdost.). Brandon Routh-al szemben nem voltak nagy elvárásaim a filmet megelőző munkássága miatt. Azt viszont le kell szögezni, h néha elég érzelemmentes, üres tekintete volt a filmben (mintha nem is ott lenne) és nem igazán nyújtott értékelhető alakítást. :S Jó persze azt is megértem, hogy egy nagy szerepet ruháztak rá és nagy kihívás, de ez motíválhatta volna, h jobb alakítást csikarjon ki magából.
    Lehet, h a Batman-nek bejött a sötét, komor hangulat, de ez nem garancia arra, h majd Superman-nek is bejön. Pl. hiába volt a Hulk-nál alap téma a szenvedés, az apai gonoszság, visszaemlékezés a sötét múltra (az anyja meghalt az apja miatt, stb.) mégsem hozta a várt sikert.
    Kevin Spacey 3 részre szóló szerződéséről meg annyi a véleményem (nem rossz színész), h az sem kifizetődő, ha mindig csak ugyanazt a főgonoszt foglalkoztatják. Egy kicsit ellaposodhat a sztori már amiatt is és felmerülhet az emberben, hogy már mindegy lenne ha előkapná a jó öreg Lois és Clark-ot, mert abban minden részben (legalábbis egy ideig) Lex Luthor szemétkedik és igyekszik keresztbetenni Superman-nek. Szóval érdemesebb lenne egy másik ellenfelet is bedobni. Pl. a 3. részbe (ha már komor hangulatot akarnak :) ) benyomhatnák Doomsday-t is.
    Egyébként igaza van Franky25-nek, felesleges állandóan valami régi filmet előszedni. Viszont ha már arra adják a stúdiók a fejüket, akkor tessék szépen egy élvezhető remake-t vagy méltó folytatást készíteni, amire minden rajongó vagy újdonsült rajongó büszkén rábólint.