Szekeres Viktor

Október 16-án jön a Para

A Para a barátság, a szerelem és a bátorság filmje. Nem szuperhősök, hanem a kisemberek, a született vesztesek győzelmének története - vígjáték, akció és dráma egyben. A Budapest Film ezekkel a sorokkal harangozza be októberben a mozikba kerülő filmjét.

Sokan sok helyen sokféle válogatott szitokszóval illetik a magyar filmeket, de nyilván ezen rosszalló hangok elhallgattak, amikor gazdájuk megtekintette a Magyar Filmszemlén Gigor Attila Nyomozó című filmjét. Remélhetőleg hasonlóan pozitív lesz a Para fogadtatása is, melyet Fazakas Péter rendezett, akinek első filmje, a 2003-as Boldog születésnapot! annak idején az év kellemes meglepetése volt.


A Para egy négytagú baráti társaságról fog szólni, akiket az ezotériához és a spiritizmushoz való vonzalom tart össze: a halál torkából visszatért, pohos, ötvenes ex-rendőr, Lajos; régi barátja az állandóan szorongó, rossz előérzetekkel vívódó Feri; és felesége, Etus, aki a szeretet mindenhatóságában és a túlvilágban egyaránt hisz. Rajtuk kívül még a baráti társaság tagja a huszonéves Tibi, aki igazi megszállottja a paranormális jelenségeknek és a különféle összeesküvés-elméleteknek - főleg mióta szüleit megcsapta egy gömbvillám. Ez a díszes kompánia akar kamerákkal az interneten keresztül megfigyelni egy állítólagosan szellemjárta kastélyt, amikor is emberrablás szemtanúi lesznek.


Az idén október 16-án bemutatásra kerülő Para főszerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Csuja Imre, Szervét Tibor, Bánsági Ildikó, Für Anikó, Scherer Péter, Kamarás Iván és Halász Judit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JASON13 #6
    Ezt sem fogom megnézni...
  • cateran #5
    "hanem a kisemberek, a született vesztesek győzelmének története"
    a, ez 1 fantasy
    b, ha 1x szuletett vesztes,hogyan gyozhet?:D
    c, kisemberek nem feltetlenul szuletett vesztesek....
  • Franky25 #4
    Már parázom milyen lehet, hiszen, mikor ennyire elkezdik mondani, hogy ez, és ez a magyar film, majd milyen jó lesz, akkor mindig valami annyira rosszat kapunk, hogy az fáj...
  • TeDDyRuSh #3
    jöhetnek a jó magyar filmek...remélem nem lesz nehezen emészthető...
  • Aldo Moro #2
    Ki nem állom Für Anikót, amúgy meglátjuk, lesz, amilyen lesz.
  • bertino #1
    oO