Szekeres Viktor

Az HBO vámpíros sorozattal sokkol

Ha egy olyan filmes, mint Alan Ball, új projektbe kezd, akkor minden bizonnyal témától függetlenül az igényes filmek és sorozatok iránt érdeklődők kezében megáll a kanál és azonnal a távkapcsolóra tenyerelnek.

Ha Alan Ball eddigi két legnépszerűbb projektjét említjük, az Amerikai szépséget, valamint a Sírhant műveket, akkor minden bizonnyal a legtöbben elismerő bólogatásba kezdenek. Nos, nekik súgjuk meg, hogy szeptember elején az amerikai HBO-n fog debütálni az író-rendező legújabb sorozata, a True Blood.


A True Blood meglepő módon egy vámpíros dráma lesz, amely ráadásul nem is saját kútfőből született, hiszen Charlaine Harris regényciklusát, a The Southern Vampire Mysteries-t használja alapul. A sorozat egy olyan társadalmat fest le, melyben az emberek tudnak a vámpírok létezéséről, hiszen azok felfedték titkukat, hogy nyugodtan élhessenek közöttünk, ráadásul el sem kell fogyasztaniuk minket, ugyanis is egy japán szintetikus vérkészítmény kielégíti éhségüket.

A sorozat főszerepében Anna Paquint láthatjuk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • koschwarz #5
    akkor mi is lehet a poén egy vámpíros sorozatban, ha a tradicionális alapkonliktus is hiányzik (mármint a vámpírok embereket ölnek a vérükért vagy vámpírá változtatják őket)?

    drakulát elhagyja jane, a new york-i divatbemutattó szervező, mert nem tudják összeegyeztetni a programjaikat (jane nappal dolgozik, drakula viszont éjjel dolgozik egy hipermarket árurakodójaként). john-nak, az ügyvédnek problémái vannak a szexuális életével, mert felesége, vampyra állandóan fogaz szopás közben...

    nem tudom...
  • Beepitettember #4
    Láttam már pár vámpíros filmet de ez... mindközül a leggagyibb.
    Az első részt végigszenvedtem a többire már nem is voltam kíváncsi.
  • winnie #3
    amerika sorozatban nagyjából a drámát és a komédiát ismeri. a horror a drámába tartozik. vagyis a drama-ba.
  • emile zola #2
    ez a sorozat akkor most dráma lesz, vagy horror ("'sokkol")?
  • Cekrény #1
    jónak hangzik